Dacă lui bebiţă nu-i place brânza calcică, ori vrei să-i oferi şi alt fel de brânză, poţi încerca reţeta următoare. Este testată şi atestată de bunica Lauritei, de mama ei şi de Laurita. În acest şir am intrat şi noi, atfel că putem spune că e bună!
Laurita recomandă laptele de Monor. Noi am încercat cu Napolact, apoi cu Tnuva. Napolactul nu i-a plăcut Alexiei pentru că are un gust acrişor destul de puternic. Dar Tnuva a fost pe placul mofturoasei mele mici.
Aşadar: se pune la fiert un litru lapte bătut. După ce s-a brânzit bine, se stinge focul şi se strecoară printr-o sită fină.
Dacă nu vrei să-i dai lui bebe de pe o zi pe alta brânzică făcută astfel, ci doar în ziua preparării, atunci poţi face ca noi: pui la fiert doar în jur de 200 g – noi am luat un borcănel de 400g şi am pus la fiert puţin mai mult de jumătate din el. Cealaltă jumătate a băut-o mami J
Vezi AICI ponturi cum îl faci pe bebe să pape când e mofturos.
Intră AICI să citeşti despre diversificare şi meniurile pentru Alexia, în funcţie de vârstă
Like this:
Like Loading...
CITEȘTE ȘI:
>Suna bine!Mami si tu trebuie sa te vitaminizezi,asa ca pune mana si mananca,nu uita de puterea exemplului.Vezi ca ai ceva la mine http://coltpestritkabea.blogspot.com/2011/02/inca-un-premiu.html daca-ti face placere.Pupici.
>…Cristina ma bucur ca-ti place..eu fac din toata punga si o tin la frigider..asa maxim treizile..ca deh se mananca :)..lui Cristian ii place mult de tot….p.s: mi-ai gresit numele… :):)..e Laurita cu t nu cu ţ- te pup….:) si pofta buna
>Da, Bea, am văzut, am notat, se rezolvă
>Laurita, scuze. Credeam că e ţ, dar tu nu l-ai scris cu diacritice. Scuze, scuze, scuze. Am remediat. MS pt reţetă
>nu -i problema draga mea…:):)..important este ca va place reteta de branzica..pupici
>Ma bag si eu ca musca :); nici alor mei nu le-a placut branza calcica si de cand era Denissa mica am probat si facut cu lapte si iaurt (sa fie cat mai gras); se pune laptele la fiert si cand e aproape sa se ridice se adauga iaurtul si se metceca cu lingura, cand se branzeste se ia de pe foc si se strecoara; pentru 250 ml lapte vin cam 4 linguri iaurt. Si acum cand mai raman in pana de branza le fac ot asa 🙂
>Alinutza, bună şi ideea ta. O vom pune în practică şi vorbim după. Şi nu te bagi ca musca!!!! Dacă ai vreo idee, vreo completare de făcut, nu te stânjeni, eşti binevenită