Respiră, respiră, respiră…

Cum vă simțiți când nu puteți respira pe nas? Dar copiii? Nu e chiar o fericire, nu-i așa? Până de curând, în ceea ce mă privește, am folosit tot felul de picături de nas, dar cum  o viroză urâtă m-a lipit de pat, fără să am ceva de desfundat nasul de adult prin casă, am apelat la niște picături de-ale copilului. Trebuia să respir, nah! Mă rog, e impropriu spus picături, căci e vorba despre un anumit spray cu apă din Oceanul Atlantic, o descoperire recentă (nu vă spun încă numele lui). Am rămas uimită că în nici un minut de la pulverizare, nasul era desfundat, iar efectul a durat ceva. Mi-a mai plăcut că nu m-a usturat nasul în contact cu soluția din spray și că nu avea un gust neplăcut. Așa că am confiscat ”jucăria” copilului. Apoi, cum era de așteptat, i-a venit Alexiei rândul să răcească… Aveam niște vibrocil prin casă, dar mă cam mustra conștiința: eu am folosit sprayul ”neusturăcios”, iar ei urma să îi dau acele picături la care plânge de fiecare dată că nu-i plac, că o ustură, dar singurele care o desfundau și al căror efect dura. Așa că i-am desfundat nasul cu spayul pe care îl furasem de la ea. La prima pulverizare, copilul s-a cam speriat (are presiune mare), a doua oară am apăsat mai ușor – succes total: copil liniștit, nas desfundat rapid, mamă fericită.

Asta e, pe scurt, povestea intrării lui QUIXX în casa noastră, în trusa noastră medicală. Am luat legătura cu cei care se ocupă de acest produs, am cerut informații suplimentare din dorința de a ști mai multe despre el. Așa că vă transmit și vouă ce am aflat

Nasul este poarta de acces către căile respiratorii şi ne protejează plămânii. Mucoasa nazală, atunci când este intactă şi optim hidratată, este o barieră eficientă care protejează căile respiratorii de contaminarea prin inhalare de poluanți și microbi.

Un nas sănătos filtrează aerul, reţinând particule la fel de mici ca un grăunte de polen, umidifică aerul pe care-l respirăm şi încălzeşte aerul rece la temperatura corpului înainte de a intra în plămâni.
Respiraţia corectă este deosebit de importantă pentru bebeluşii hrăniţi la sân. Până la vârsta de 6 luni, ei nu ştiu cum să respire pe gură – aceştia respiră pe nas. Cu toate acestea, curăţarea nasului şi eliminarea mucusului în exces este de multe ori problematică la copii, aceştia  de obicei nefiind capabili încă să-şi sufle nasul singuri.

Infecţiile virale cu simptome de rinită sunt frecvente în mod special la sugari, copii mici şi copii, aparând în medie de 7 până la 10 ori pe an. Acumularea excesivă de mucus şi dificultatea în suflarea nasului, ce conduc la tulburarea respiraţiei nazale, precum şi la un sistem imunitar „nepregătit”, sunt câteva din motivele pentru apariţia atât de frecventă de complicaţii ale rinitei cum ar fi otita sau bronşita.

Tratamentul adecvat şi prompt al rinitei este foarte important pentru a preveni ca acest lucru să se întâmple. Pentru copii în mod special, siguranţa remediilor folosite pentru tratamentul acestora trebuie să aibă cea mai mare importanţă. Evoluţia afectiunii trebuie să fie atent monitorizată iar dacă de exemplu simptomele se înrăutăţesc, atunci când mucusul nazal este gălbui sau verde sau dacă apare febra, trebuie să consultaţi un pediatru sau medicul de familie. Acumularea de mucus în exces blochează fluxul de aer şi poate cauza un disconfort mare copiilor.

Apa de mare hipertonică, este o metodă pur naturală, non-chimică, fizică de a reduce inflamarea membranei mucoasei nazale şi de a elibera căile nazale.

QUIXX®  curăță în mod activ căile nazale și reduce edemul mucoasei nazale în răceală, gripă și alergii. Nasul trebuie să fie îngrijit special în această perioadă, iar irigarea cu QUIXX®, soluţie hipertonică pe bază de apă oceanică bogată în minerale şi oligoelemente este o metodă eficientă pentru a reface mucoasa nazală.

QUIXX® este potrivit pentru îngrijirea mucoasei nazale, soluţia hipertonică curăţând eficient și eliberând cavitatea nazală. QUIXX® este recomandat pe durata sezonului rece, ajutând la refacerea mucoasei nazale atunci când ne confruntăm cu congestii datorate gripelor de sezon.

Spray-ul QUIXX® poate fi folosit fără riscuri, atât de adulți, de gravide și femeile care alăptează, cât și de sugari cu vârsta de 6 luni şi peste.

 QUIXX® acoperă toate aspectele îngrijirii nazale, de la hidratare şi curăţare până la prevenirea şi decongestionarea nasului înfundat. Pentru mai multe informații despre îngrijirea corectă a căilor nazale, accesați site-ul quixx-nazal.ro

 

 

1 Comments

  1. Foarte bun acest spray nazal. Si noi il folosim cu succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close