Reciclăm și noi? E Ziua Mondială a Apei

Mi-aduc aminte de vremurile de mult apuse când, copil fiind, mergeam cu sticlele la centrele de reciclare. Prima oară am mers cu clasa, căci așa de făcea pe vremea lui Ceaușescu, apoi singură. La fel făceam și cu maculatura. Era ceva firesc. Acum, în era asta, mi se pare că treaba asta cu reciclarea e privită de mulți ca o… extravaganță, ca o chestie nefirească, un gest care să-i facă pe ignoranți să spună ”uite-i și p-ăia! Ce nebuni!”. Părerea mea este că ar trebui să învățăm să ne respectăm și avem grijă de planeta asta a noastră, că nu se va proteja singură.

Prin acestă postare vreau să vă invit să… reciclați. Duminică, 22 martie, de Ziua Mondală a Apei, dacă sunteți în București, puteți veni cu mic cu mare la un eveniment drăguț de la care puteți pleca acasă cu un cadou taaaare util. Punctul de întâlnire: Bd Unirii nr 9.

Pe scurt, aduceți 10 peturi și veți primi o sticlă eco Tupperware. Acțiunea se desfășoară în mai multe orașe simultan. Detalii mai jos.

Tupperware sarbatoreste Ziua Mondiala a Apei – 22 martie- intr-un mod inedit!

In acest an, Tupperware va sarbatori Ziua Mondiala a Apei (22 martie) concomitent in mai multe tari din Europa, compania lansand o invitatie catre toti cei care doresc sa contribuie in aceasta zi cu un mic gest la eforturile noastre de a avea un mediu mai curat.

Tupperware Romania, va organiza la sediile distribuitorilor sai autorizati din Bucuresti, Constanta, Brasov si Baia Mare o actiune de colectare a sticlelor de plastic (PET). Fiecare persoana care va aduce minim 10 sticle de plastic va primi cadou o Sticla ECO Tupperware de 500 ml, un produs excelent atat pentru adulti cat si pentru copii. Astfel, se vor face cadou 280 sticle in Bucuresti, 500 sticle in Brasov si 250 sticle în Constanta.

Sticla ECO este unul dintre cele mai populare si mai bine vandute produse ale companiei americane, fiind realizata dintr-un material special care nu permite transferul de particule, asigura retentie termica pentru o perioada de timp (sticla este rezistenta atat la un continut rece cat si la continut fierbinte), nu pastreaza mirosul si nu se pateaza.

Recicland un ambalaj de plastic economisim  energia necesara functionarii unui bec de 60W timp de 6 ore! Tupperware lanseaza provocarea de a reduce numarul de recipient tip PET utilizate pentru apa/sucul zilnic si ofera o alternative ECO.

Programul de colectare a sticlelor la distribuitorii Tupperware este urmatorul:

Brasov – 20 martie, orele 12.00-18.00 – partener Rian Consult

Constanta – 21 martie, orele 9.00-18.00 – partener MM Recycling

Bucuresti – 22 martie, orele 10.00-18.00 – partener Rosal SA

Sediile Distribuitorilor autorizati Tupperware vor fi deschise in aceste zile tuturor vizitatorilor si ii vor astepta pe acestia cu numeroase surprize.

2 Comments

  1. Multumim de informatie, poate mergem. Macar sa inteleaga si fiica-mea ca are o recompensa concreta pt ca reciclam 🙂 Deocamdata ma priveste si ea ciudat, cum strang toata saptamana plastic si hartie, umplu trei sarsanale si organizez excursie pana la pubelele de la mama dra…ului. Ma rog de primarie de ani de zile sa imi puna unele mai aproape. Si de educatoare si invatatoare m-am rugat sa le vorbeasca copiilor despre reciclare. Nici un succes, nicaieri. Deci, cam cum sa reciclam in conditiile astea?…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close