Răbdărică şi mofturică salvează Noaptea de Ajun

Cine-i Mofturică? Uşor de ghicit, nu? Fii-mea. Cine-i Răbdărică? E un personaj colectiv: toţi din jurul Alexiei. Deşi nu despre noi este vorba în această postare, nu m-am putut abţine să fac această paralelă între noi şi personajele din piesa de teatru ”Răbdărică şi mofturică salvează Noaptea de Ajun”, a cărei premieră vă invit să o vedeţi pe 7 decembrie, la Clubul Ţăranului din incinta MŢR (Muzeul Ţăranului Român), de la ora 12.30. Detalii, în afişul şi comunicatul de mai jos:


“Rabdarica si mofturica salveaza Noaptea de Ajun” – un nou spectacol pentru copii aprinde spiritul Craciunului in mijlocul familiilor!

 

Lumea lui MOMO anunta premiera primului spectacol din stagiunea 2014-2015 a teatrului pentru copii Momolino – “ Rabdarica si Mofturica salveaza Noaptea de Ajun”, – duminica 7 decembrie 2014, ora 12.30 la Clubul Taranului –  o poveste de Craciun inspirata din imaginatia copiilor, in care jocul devine realitate si realitatea o joaca. Un spectacol din care nu va lipsi mult iubitul si asteptatul Mos Craciun.

Lumea lui Momo si Momolino le-au pregatit copiilor si parintilor un spectacol vesel, colorat si cu mult umor pentru oricine crede ca in noaptea de ajun totul este posibil. Va daruim o poveste cu har in care copiii vor invata despre cum sa faca propriile alegeri, sa aiba rabdare, sa fie generosi, responsabili si sa priveasca dincolo de propriile dorinte. “ a declarat Mirela Loghin fondatoarea Lumea lui MOMO si Momolino.

Povestea incepe in noaptea de Ajun, o noapte mai linistita si mai misterioasa ca oricare alta. Bradul e impodobit, luminile sunt aprinse, colindele se aud usor, rasetele de copii intregesc atmosfera in asteptarea lui Mos Craciun. In noaptea de Ajun totul este magic si orice e posibil. Doi spiridusi speciali Rabdarica si Mofturica il ajuta pe Mos Craciun sa ajunga inca o data la fiecare copil in parte cu cadourile mult dorite. Si asta pentru ca ei stiu sa foloseasca Praful magic de Craciun.

“Rabdarica si Mofturica salveaza Noaptea de Ajun” aduce împreună o echipă artistică valoroasa si inimoasa – Oana Rasuceanu la butoanele regiei, Adina Lucaciu, Irina Velcescu si Andrei Barbu imbracati in personajele povestii, Doina Pop cu foarfeca si centimetrul la subtioara croind costume si decoruri, dupa o idée visata de Mirela Loghin – pentru compune farmecul poveştilor pline magie si înţelepciune, pe care ni le imaginam in serile lungi de iarna.

“Să scriu ceva pentru copii era unul dintre gândurile care îmi tot dădea târcoale de foarte mult timp. Propunerea venita de la Lumea lui MOMO, de a face o adaptare a unei povești pentru un spectacol de Crăciun, a fost exact impulsul necesar pentru a pune în practică o dorință mai veche. In felul ăsta, am reușit să leg mai multe lucruri importante pentru mine – teatrul (ca primă iubire, înainte de film), scrierea unei piese de teatru, lucrul cu niște actori-prieteni minunați, Crăciunul (momentul meu preferat din an, pe care îl aștept, de când mă știu, cu aceeași nerăbadare nebună și de care mă bucur cu aceeași intensitate ca atunci când eram mică și știam că Moș Crăciun există) și, nu în ultimul rând, gândul dea lucra din nou ceva dedicat copiilor ” ne povesteste Oana Rasuceanu, cea care semneaza regia si adaptarea textului

Spectacolul va avea premiera oficială in data de 7 decembrie la ora 12.30 la Clubul Taranului, urmat de alte doua spectacole in data de 14 decembrie, ora 12.00 si respectiv 21 decembrie, ora 11.00 tot la Clubul Taranului, din incinta Muzeului National al Taranului Roman, urmand ca in acest interval sa intalneasca copii din diferite scoli si gradinite din Bucuresti.

Biletele sunt disponibile în rețelele Eventim ‒ online pe www.eventim.ro, si www.iabilet.ro și la sediul magazinelor partenere: Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librăriile Cărturești și Humanitas. Totodată, acestea se pot achiziționa și înainte de spectacole, in limita locurilor disponibile de la punctule de vânzare amenajate in spatiile de joc.

 

Pentru şi mai multe detalii si informaţii,  accesaţi:

http://lumealuimomo.blogspot.ro
www.facebook.com/momolinoteatrupentrucopii;
www.facebook.com/lumealuimomo?fref=ts.
 …sau sa ne contactati: lumealuimomo@gmail.com, tel 0723.565.113

 

 

Despre echipa artistica

Oana Rasuceanu, cea care se joaca cu regia si textul spectacolului este scenaristă și a semnat, alături de Ana Agopian și Iulia Rugină, scenariile unor filme metraj precum lung metrajele Love Building și Alt Love Buidling, scurt metrajele Să Mori De Dragoste Rănită, Tabasco, Bună Cristina! Pa Cristina! sau Vineri, în jur de 11 și mediu metrajul Captivi de Crăciun. Din 2009 Oana este membru fondator și trainer al Asociației Culturale Control N. Cu o activitate intensă în management cultural și relații publice, Oana a fost PR Manager al Festivalului Internațional de Film Transilvania(2003 – 2012), Project Manager al Galei Premiilor Gopo (2007 – 2011), PR Manager al Festivalului Internațional de Scurt şi MediuMetraj NexT (2007 – 2010), PR Manager al Festivalului Național de Teatru (2006 – 2007). In perioada 2009 -2013 a fost colaborator al Doha Film Institute (DFI) pentru Doha Tribeca Film Festival.

Cand vine vorba de teatru, Adina Lucaciu este cunoscuta datorita spectacolelor “Apus de soare” (regia Dan Pița), Flori, fete, filme sau băieți (regia Mimi Brănescu), Însemnarările unui nebun (regia Iarina Demian). Iar in cinematografie se stie ca a colaborat cu regizori precum Adrian Sitaru (Din dragoste cu cele mai bune intenții), Radu Muntean (Un etaj mai sus), Luiza Pârvu (Aniversarea), Marian Crișan (Camelia), Cristina Iliescu (Nu azi) sau Andreea Păduraru (Moebius). Începând cu anul 2002, Adina a interpretat peste 150 de roluri în dublaj de voce pentru filme și seriale de animație, colaborând cu cele mai importante studiouri de dublaj voce din România.
Pe Irina Velcescu publicul o cunoscut-o spectacole precum Niște fete (regia Cristi Juncu), Shape of Things (regia Vlad Massaci), (XXL (regia Cristi Juncu), Cupluri (regia Vlad Zamfirescu), Un pic prea intim (regia Cristi Juncu), BASH (regia Vlad Massaci), Iluzii (regia Cristi Juncu). Filmografia Irinei cuprinde roluri în filme precum Vineri în jur de 11 și Tabasco (ambele în regia Iuliei Rugină) sau seriale TV precum O săptămână nebună (o producție Media Pro Pictures). Din 2004 Irina a început colaborarea cu Radiodifuziunea Română interpretând mai multe roluri în teatru radiofonic.

Andrei Barbu cel care interpreteaza personajul surpriza al spectacolului, a jucat la Teatrul de Comedie in spectacole precum “Chiritia of Birzoieni” (Iarina Demian), “Doi tineri din Verona” (Felix Alexa), “Te vei intoarce in Galapagos” (Aurel Palade). In film a colaborat cu Cristi Puiu pentru filmul “Aurora”. Vocea lui este cunoscuta déjà copiilor din cadrul programului Teatrului Radiofonic “Noapte buna copii”.

Despre Lumea lui MOMO si MOMOLINO, Teatru si povesti pentru copii

Suntem o mână de oameni veseli și inspirați de viață, de copii, de natură, de lucrurile simple ale vieții dar mai ales de oameni ca voi. Ne place să ne jucăm cu copiii si parintii lor așa cum le place lor, de aceea inventăm povești-ateliere-întâmplări din care culegem experiențe și trăim cele mai autentice bucurii. Creăm spectacole de teatru educative, imaginăm ateliere de creativitate, arta, comunicare si expresivitate, explorăm joacă senzorială și chiar dezvoltarea personală, a copiilor si parintilor.

Din 2011 si pana astazi, peste 10,000 de copii au participat la programele noastre creative si educative. In Lumea lui MOMO si MOMOLINO, povestile noastre sunt irepetabile și unice, pentru că ele se crează pe înțelesul și limbajul copiilor. Asa ei devin mai comunicativi și empatici, cu noi experiențe si cresc intr-o cultura teatrala bazata pe valori autentice. Daca ati auzit pana acum de “Pe covorul fermecat al povestilor” œ”Alice în Sufrageria Minunilor”, Nica și Poveștile sale”, “Aventurile lui Hermann” și œ”Ziua în care a fugit somnul”, atunci noi suntem faptasii J

Pentru mai multe detalii si informaţii, vă invităm să accesaţi:

http://lumealuimomo.blogspot.ro
www.facebook.com/momolinoteatrupentrucopii;
www.facebook.com/lumealuimomo?fref=ts.
 …sau sa ne contactati: lumealuimomo@gmail.com, tel 0723.565.113
 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close