PROTECȚIA PIELII COPILULUI. EXPERIENȚA NOASTRĂ + SFATUL MEDICULUI

Până să am copil, le tot auzeam pe mamele din jurul meu vorbind despre protectia pielii copilului. Dar nu credeam că lucrurile sunt, într-adevăr, atât de delicate până nu am trăit asta… pe pielea mea. Cu atât mai delicate, în cazul nostru, cu cât Alexia are o sensibilitate aparte, având în vedere dermatita ei atopică.

Astfel, nu puteam folosi orice produs de îngrjire, orice detergent sau material textil. A durat ceva până am dat de o gamă de produse care să facă, să zic așa, casă bună cu pielea sensibilă a Alexiei.

Recunosc, în căutarea asta a mea, am aplecat urechea și la sfaturile băbești. Dar nu am aplicat nicinul fără să consult pediatra. Am fost o adevărată teroristă în perioada de bebelușenie a Alexiei. Sunam pediatra pentru orice. Eram speriată ca de bombe. Deh, nu aveam experiență.

Plus că, în probleme medicale, întotdeauna am ținut cont de părerea medicului, care e mult mai în măsură să îmi ofere soluții, decât Google sau cine știe ce mătușă ori vecină atotștiutoare. Iar la pediatra Alexiei mi-a plăcut foarte tare că m-a susținut și chiar încurajat să folosec remediile naturiste, nu să sar direct la cele alopate.

CE AM FĂCUT EU PENTRU PROTECȚIA PIELII BEBELUȘULUI?

 • De exemplu, tocmai datorită pielii Alexiei, pediatra mi-a recomandat să o spăl pe cât posibil cu ceai de gălbenele. Mai ales în perioada verii.baie-in-ceai-de-galbenele
 • Verile, când temperaturile erau insuportabile, Alexia mea stătea mai mult făsă scutece.
 • Tot pentru a evita irtațiile, am redus folosirea șervețelelor umede.
 • Cremele pe bază de gălbenele au devenit aliatele noastre.
 • Tot pentru protecția pielii ei, scutecul îl lăsam mai ”aerisit”. Asta numai acasă, normal. Astfel, pielea ei putea să ”respire”.desfacuta-la-scutec-pt-aerisrea-pielii2
 • Dușurile frecvente, doar cu apă, ne-au ajutat și ele în verile toride. Astfel, evitam ca pielea să se irite de la transpiație. Regula asta o aplicăm și acum 😉

PRODUSE PENTRU ÎNGRIJIREA PIELII BEBELUȘULUI

(P) De ce vă spun toate astea acum, deși Alexia mea se apropie de 7 ani? (Doamne, cât de repede a trecut timpul!) Pentru că am acceptat cu drag propunerea celor de la Klorane Bebe să vorbesc despre lansarea unei noi formule pentru protecția naturală a pielii bebelușilor.

Pentru că eu am descoperit această marcă abia după ce Alexia a făcut doi ani. Și mi-aș fi dorit să fi fost cineva care să-mi fi spus ”încearcă și asta”. Ne-a luat ceva timp să ajungem la ea, dar când am descoperit-o, ne-a ajutat la greu. Așa că, acum vreau să vă spun despre noile produse de la Klorane Bebe destinate îngrijirii pielii bebelușilor. Produse pe care eu le folosesc chiar și pentru mine – mă spăl pe față cu gel de bebeluș, dar, șșșșt, ăsta rămâne secretul nostru, da? ) .

Noua formulă a produselor Klorane Bebe are acum la bază inovația PhysioCalenduline®. Acestea acționează pentru întărirea sistemului natural de apărare al pielii bebelușului, care este sensibilă, încă imatură și insuficient dezvoltată.

Formula creează efectul natural de “vernix caseosa” specific pielii nou-născuților și acționează ca o barieră dermatologică, susținându-i acesteia imunitatea înnăscută.

Inovația PhysioCalenduline®, patentată de Laboratoarele Klorane Bebe , are la bază 5 ani de cercetări. Ea reprezintă o combinație unică dintre Calendula officinalis – un ingredient activ și consacrat al Klorane Bebe  extras din gălbenele – și un amino acid natural esențial specific pielii (Isoleucine), ambele cu rol esențial de protecție.

klorane-bebe_ingrijirea-pielii

CE ZICE SPECIALISTUL DESPRE PROTECȚIA PIELII BEBELUȘULUI

Și, dacă tot vorbim despre protecția pielii bebelușului, iată câteva sfaturi avizate, din partea doamnei pediatru Ilinca Tranulis:

 1. Pielea trebuie să fie curată. Transpirația, în combinație cu praful, pot irita pielea, ducând la apariția de erupții cutanate.
 2. Hidratarea pielii este necesară. DAR produsul folosit ar trebui să fie fluid, să pătrundă ușor în tegument, să nu astupe porii, să lase pielea să respire.
 3. La naștere, pielea umană este complet nepregătită pentru mediul exterior. De aceea, este bine să nu expunem deloc la soare copilul de până la 1 an, nici măcar la soarele din timpul iernii. După această vârstă, se vor folosi creme cu protecție SPF 50+ chiar și pe timp rece, dacă este soare afară..
 4. În primele săptămâni de viață poate apărea descuamarea fiziologică a pielii bebelușului. Acesta este un proces normal. Însă este nevoie de o igienă riguroasă în această perioadă, pentru a preveni infecțiile.
 5. În primele zile de viață este ideal să nu îndepărtăm stratul de vernix de pe piele. El trebuie masat ușor. Acesta acționează ca o barieră naturală împotriva factorilor nocivi din mediul exterior.
 6. Datorită capacității perceptive mari a pielii, în primele luni de viață, este important ca temperatura din camera copilului să fie menținută la un nivel constant. Fără schimbări bruște.
 7. La naștere, suprafața pielii este relativ neutră, însă în contact cu mediul înconjurător devine din ce în ce mai acidă. De aceea, e indicat să folosim produse de îngrijire cu un PH bazic, pentru a reechilibra aciditatea pielii.
 8. Pentru a evita apariția eritemului fesier (”iritație de scutec”) este absolut necesar să nu întârziem în schimbarea scutecului bebelușului. Iar locul trebuie curățat și hidratat foarte bine.

Acum, în încheiere, vreau să vă anunț că urmează un concurs cu multe produse pentru îngrijirea pielii bebelușilor voștri. Produse Klorane Bebe , firește.

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like… Mă găsești și pe Facebook și pe Instagram. Iar dacă vrei să fii la zi cu postările mele, poți introduce adresa ta de e-mail acolo unde scrie ”Abonare  via e-mail”. Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close