Primul trenuleţ indoor = megafun pentru pici şi… mămici

Am fost la inaugurarea primului roller coaster indoor. Un trenuleţ în interiorul unui mall, mai pe româneşte. Aş fi vrut să o iau şi pe fii-mea să o dau în trenuleţ, dar organizatorii mi-au spus că e pentru copii de peste 3 ani, aşa că am lăsat-o acasă, şi rău am făcut! Avea unde să se distreze, având în vedere că evenimentul s-a petrecut lângă Zorky’s Planet, locul de joacă de la Afi Palace Cotroceni. Mă rog, să-mi fie învăţătură de minte! Cum era şi firesc, nu am putut rata ocazia de a mă plimba cu trenuleţul! Nu m-am aruncat prima, am aşteptat reacţiile celorlaţi. Şi, recunosc, am preferat să mă conving că e solid şi că nu se dezmembrează după câteva ture :D. După ce am văzut că nu pică şi că atât adulţii cât şi copiii care l-au testat erau în culmea fericirii, m-am pus şi eu la coadă pentru o tură-două.  A fost fun, dar nu pe cât mi-aş fi dorit. Mă aşteptam la senzaţii ceva mai tari, dar, având în vedere că el este destinat în principal copiilor, şi nu adulţilor ţăcăniţi ca mine, dar şi că e unul la scară mică, şi nicidecum un roller coaster ca în parcurile de distracţii outdoor, trenuleţul de la Afi merită nota 10. Până să porniţi spre mallul din Cotroceni pentru a da o tură cu trenuleţul cu pricina, zic că merită să ştiţi următoarele chestii despre el:
– Roller coasterul din parcul Zorky’s Planet este singurul din Europa de Est construit într-un shopping center, reprezentând rezultatul colaborării dintre producătorul italian IEPARK, unul din liderii mondiali în domeniu, inginerii şi analiştii constructori ai AFI Palace Cotroceni şi Britta Trading, cel mai mare dezvoltator de parcuri de distracţii indoor din România.
– Roller coasterul are 16 locuri, o lungime de 140 de metri, o greutate de 40 de tone
– Rulează cu până la 45 de km/h
– O tură durează un minut şi jumătate şi costă 25 de lei
– Accesul este permis adulţilor şi copiilor cu vârsta de cel puţin 3 ani şi cu o înălţime mai mare de 1,10 metri.
– Investiţia Britta Trading a fost de 750.000 de euro.
– Designul deosebit al trenului a fost realizat de un român şi a fost ulterior reluat de marii producători internaţionali din piața de entertainment.

Gata cu datele, iată acum şi câteva imagini grăitoare. Mai e nevoie de explicaţii?


Fotografii: Vlad Chirea

8 Comments

    1. Nuuu, nu mi-a plăcut… :)))) N-ai de ce să îţi fie frică, e ceva inofensiv şi nici nu începe bine, că s-a terminat. Deci n-ai timp să faci pe tine de frică :))

  1. Parca in roller coasterul nala m-as da si eu, ca pare mic si inofensiv. 😆 In rest, mi-e frica de roller coastere si pe deasupra mai si bolesc de ma ia naiba dupa ce ma dau jos. Ultima data cand m-am dat intr-unul a fost prin ’97. Am vazut moartea cu ochii. 😆

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: