Prima noastră reclamă

Reclama-i sufletul comerţului! Şi nu puţini sunt părinţii care se mândresc din cale-afară când odraslele lor apar în vreo reclamă. Şi în mine s-ar umfla pipota, recunosc, dacă moaca Alexiei ar apărea în vreun spot publicitar. Dar nu fac din asta un scop al existenţei mele şi nici nu sunt atât de disperată încât să-mi supun copilul unor chinuri inumane doar de dragul de a mă da eu mare că odrasla mea e vedetă, că i se vede moaca pe panourile publicitare, pe sticlele de sucuri sau la tv. Am fost cu ea la un singur casting, pentru o apă. Dar, cum ea n-a avut chef să “facă frumos” în faţa camerei de filmat, am zis “La revedere” celor de la casting şi m-am făcut că nu i-am auzit şi că nu am înţeles sugestia lor “poate trebuie să fiţi puţin mai fermă cu ea”. Copilul nu vrea şi gata! Asta a fost o întâmplare de anul trecut.

 

Undeva pe la începutul lui martie, Andra, cea din spatele Marvelous Store, magazinul online cu jucării şi accesorii din lemn, a dat un “strigăt online” că are nevoie de copii pentru o şedinţă foto în parc. Mi-a surâs ideea. Am intrat pe site, i-am arătat Alexiei jucăriile şi mi-a spus că vrea cu “cicheta”. Aşa că mi-am zis că putem împuşca mai mulţi iepuri: ieşim la o plimbare, ne distrăm şi întindem o mână de ajutor unei prietene. Aşa că, într-o frumoasă zi de primăvară, de cum a dat soarele şi am putut ieşi la plimbare fără fes, mănuşi şi alte haine groase, am mers la şedinţa foto. Aşa cum a zis de acasă, Alexia s-a plimbat cu tricicleta.


Asta până a văzut cuburile… pe care a vurt să pună stăpânire totală. Adică să fie ale ei şi numai ale ei.

Fireşte, cum şi alţi pitaci au tăbărât pe cuburi, s-a lăsat cu urlete din partea Alexiei, care o tot ţinea langa că “copiii vol să-mi fule cubulile”. După minute bune de discuţii, în care i-am explicat frumos că sunt ale tuturor, că trebuie să le împartă, că, altfel, mergem acasă, Alexia m-a lovit cu o replică: “Acum eu mă joc, că sunt mai male, ial la glădi copiii mai mali iau jucăliile”.  Discuţiile au continuat, iar când a dat semne că a înţeles, Alexia a revenit printre copii. Nu s-a dus la cuburi, de nervi. A luat sticsurile din rucsac şi le-a împărţit tuturor copiilor din parc, iar cei care n-au vrut, au trebuit să ia, căci zgaiba se încrunta convingător la ei 😉

După ce i-a trecut de cuburi, i s-a pus pata pe un premergător. În care plimba cuburile pe care le aduna de pe jos, apoi, când i-am zis să lase (iar) cuburile copiilor, s-a aşezat ea în premergător. Noroc că era din lemn şi a ţinut!

Trăgând linie, prima noastră reclamă a fost una ok, în care nu am chinuit copilul, nu l-am forţat să facă ceva ce nu şi-a dorit. Mă rog, mai puţin partea cu împărţitul jucăriilor 😉 Dar asta e o problemă mai veche de-a noastră, pe care încercăm să o corectăm pe cât putem. Cu discuţii luuuungi şi nervi tari.

Mai multe fotografii din timpul şedinţei foto găsiţi pe pagina de Facebook Blogu’ mamei începătoare şi pe pagina Marvelous Store.

 

5 Comments

  1. Foarte frumoase pozele, apropos de reclame, atentie la escroci! Sunt unii care te abordeaza si iti cer bani pentru un asa-zis portofoliu pe care de cele mai multe ori nu il vezi niciodata si te cheama la sedinta foto si iti spun ca va aparea in reclame pentru nu stiu ce magazine partenere (gen Carrefour sau next, au pana si documente care prezinta parteneriatul si exemple de reclame cu alti copii). Si pe noi ne-au abordat, dar mi s-a parut suspect ca cer bani(nu multi, dar suficient). Le-am zis ca daca au magazine partenere, atunci ele ar trebui sa plateasca pentru copilul meu si nu invers. Explicatia a fost ca ei pun portofoliul la dispozitia magazinelor si magazinele aleg doar copiii care le plac. Ce convenabil… Le-am intors un spate atat de frumos si le-am spus ca pot sa il pozeze daca vor, gratis, pentru portofoliu :))) Le-a cazut fatza :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: