Prima noastră felicitare

La capitolul primelor dăţi, trecem acum şi o felicitare, o coproducţie Alexia& mami. ”Vinovată” de acest pas se face Cristina, care a lansat pe blogul ei un concurs ce m-a atras datorită temei. Nu sunt eu cea mai talentată la desen sau la alte chestii care ţin de ”lucrul manual”. Ba chiar sunt un antitalent. Daaar mi-am propus ca, atât cât mă pricep, să fac ceva împreună cu fii-mea, să ne distrăm, să petrecem împreună timp, să învăţăm să lucrăm în echipă. Aşa cum am făcut cu mărţişoarele.

Aşa că ne-am pus pe treabă. Într-o sâmbătă pe înserat am dat fuga la magazinul cu de toate din colţ, am luat nişte carton A4 colorat, am scos câte ceva din ”cutia cu de toate” (aşa cum îi spune Cristina, Talente de Năzdrăvani), i-am spus Alexiei că vom face o felicitare cu copaci, o fereastră deschisă, păsări, flori, iarbă, soare ”şi un avion”, zice ea. Aşa că ne-am pus pe treabă.

Am făcut curat pe masa din bucătărie, pe care am aşezat toate materialele, în aşteptarea inspiraţiei. Fireşte, Alexia a făcut inventarul fiecărui obiect de pe masă

Apoi, cu perforatorul în formă de frunză, am făcut mai multe… frunze (am folosit un carton alb, dintr-acelea de pe fundul unei pungi pentru cadouri). Apoi Alexia a colorat frunzele în ce nuanţe de verde a dorit

Am luat cartonul A4, l-am îndoit. Pe prima pagină am desenat zidul casei (cu acuarele), în mijloc am desenat o fereastră, un ghiveci cu flori, am decupat interiorul ferestrei, am desenat perdelele şi apoi am lipit nişte ferestre (am vrut să obţin efectul de ferestre deschise)

La interior, am desenat un peisaj după cum m-a tăiat mintea, fireşte, la indicaţiile Alexiei. De fapt, nimic nu s-a întâmplat fără aprobarea ”şefei”. Am întrebat-o, am trasat conturul, ea a umplut cu culoare, a lipit, a punctat cu glitterul, a lipit frunzele florilor… Ah, şi printre norii (realizaţi pur şi simplu cu degetul băgat în tempera albă, apoi punctat pe carton), Alexia a vrut să deseneze şi un avion numai din glitter auriu…

Am pozat capodopera conform cerinţelor regulamentului şi am trimis imaginile la admin@talentedenazdravani.ro. Acum, creaţia noastră are propria pagină AICI pe Talente de Năzdrăvani, unde aşteptăm să ne votaţi, dacă vă place, fireşte. Pentru ca votul vostru să fie valid, e nevoie să respectaţi 2 paşi: 1. să lăsaţi un comentariu la finalul postării paginii de concurs şi 2 să acordaţi ”note” de la 1 la 5 capodoperei. Adică să apăsaţi pe prima sau pe ultima picătură de la finalul postării (am semnalat cu o săgeată în poza de mai jos)

Pe principiul cine mai doreşte, cine mai pofteşte, înscrierile pentru concursul de creaţie pentru copii ”Primăvara la fereastră” se încheie la data de 3 aprilie. Premiile sunt oferite de cei de la Daco, de unde ne facm şi noi cumpărăturile online pentru că (chiar!) au cele mai mici preţuri.

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: