Prima lecție de condus a fiică-mii @ Zorky’s Planet

Are doar 6 an și jumătate și deja a învățat să conducă mașina. Deci, mai trec un lucru pe lista ”primelor dăți” pentru Alexia: prima lecție de condus. @ Zorky’s Planet.

La finele acestei săptămâni, am mers să ne distrăm de Halloween la unul dintre locurile noastre preferate de joacă.

Zorky’s Planet, din AFI Palace Cotroceni. Am mai povestit aici și aici despre acest loc unde distracția e la cote maxime. Și spun asta din tot sufletul. Noi chiar ne distrăm de fiecare dată când pășim pe tărâmul fantastic al panetei lui Zorky.

Cum petrecerea de Halloween a avut loc la ceas de seară, am cuclat copilul de cum a ajuns de la școală. Știu, sunt o norocoasă că încă mai doarme la prânz. Somnul este cel mai bun aliat al nostru atunci când vrem să mergem la distracție. Altfel, euforia, oboseala și tentațiile de la locul de joacă nu ar fi făcut casă bună împreună. Știți cum e să mergeți cu un copil obosit la o petrecere de seară…

Ca amintirile Alexiei legate de această petrecere să fie frumoase, cu joacă, râs mult, și nu plâns și supărare, am zis că e musai să se odihnească înainte. Altfel, din cauza oboselii, ar fi fost irascibilă și plângăcioasă din orice. Oricâtă răbdare și bunăvoință am fi avut noi cu ea… oboseala  și-ar fi spus cuvântul.

Ne-am  gătit pentru petrecere. Dar am ales să nu fim înfricoșătoare. La sugestia copilului, ne-am transformat în prințese. Mă rog, mai mult ea a fost prințesă. Am vrut să marchez monentul cu un selfie. Dar, încă o dată m-am convins că nu am talent la asta… Nu-mi iese și basta!

selfie @ Zorky's Planet

Ajunse la Zorky’s Planet, Alexia s-a oprit puțin înainte de a păși pe tărâmul magic. Fericită maxim:

”Mami, o să te dai cu mine în trenuleț? Și în ceșcuțe? Și în mașinuțe? Da? Da? Te rrrrog”

nerabdatoare-@ zorkys-planet

Normal că m-am dat cu ea în toate cele. Cum puteam rata ocazia? Ocazia de a-mi face copilul fericit, ocazia de a copilări și eu alături de ea. În fond, astea vreau să fie amintirile ei: cât de tare se distra alături de mami! Clipele acestea sunt mai de preț decât orice haine, jucării sau alte chestii scumpe pe care i le-am cumpăra. Amintirie fericite, astea vor rămâne mereu în mintea Alexiei! 

Distracția a început, cum altfel, în roller coaster. Ah, după o sesiune de tradiționalul face painting. Alexia a vrut să fie pe jumătate liliac & vampir, pe jumătate Elsa. Don’t ask me why! Așa i-a trecut ei prin minte.

Cât copilul a stat la pictat, eu mi-am făcut o nouă prietenă. La despărțire, am vrut să-i dau un pupic, dar a strâmbat din nas…

carusel @ Zorky's Planet

Apoi, cum ziceam, cu prințesa mea, am urcat în roller coasterul din Zorky’s Planet. Ne-am dat de vreo… 10 ori? Nici nu mai știu șirul…

Am mai încercat alte jocuri și joculețe…

jocuri @ Zorky's Planet

… dar niciunul nu a fost mai interesant pentru Alexia ca mașinuțele. Bine, după roller coaster. S-a dat de N ori și, spre uimirea mea, a fost ceva mai răbdătoare ca în alte cazuri. A stat la rând până se termina tura celorlalți… Greu cu ea și statul la rând 😉

masinute @ Zorky's Planet

Până acum, ne dădeam împreună în mașinuțe. Eu la volan, ea copilot. Acum am zis să o las singură, să intervin doar la nevoie. După prima sesiune, în care a stat mai mult pe loc, Alexia mea a cam prins mișcarea cu șofatul.

Recunosc, mă mâncau tălpile de pe margine să merg să îi explic cum să facă. Cum să apese pedala, când să ia dreapta sau stânga de volan. Dar am lucrat cu mine și am stat pe margine,  privindu-mi copilul cum încerca să se descurce. Să descopere cum se face. În fond, așa învață mai bine: singură.

Cum ziceam, prima tură de dat cu mașinuțele a fost de acomodare, apoi… tulai, Doamne! Alerga fii-mea pe pista aia, făcea slalom, ba chiar devenise o adevărată sfătoasă. Le spunea altora, copii sau adulți, cum să o ocolească, să nu se mai tamponeze.

Nu pot să nu mă laud când am văzut-o că a prins mișcarea. Nu pot să nu mă laud că am putut sta locului și nu am intervenit cu indicații. În fond, trebuie să îmi pregătesc puiul să zboare, nu? Mă rog, mai încolo asta cu zborul. Dar să se descurce fără mami tot trebuie să o învăț de pe acum.

Și, cu asta, am mai adăugat încă un lucru pe lista ”primelor dăți”: prima lecție de condus a Alexiei @ Zorky’s Planet. 6 ani și 6 luni.

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like… Mă găsești și pe Facebook și pe Instagram. Iar dacă vrei să fii la zi cu postările mele, poți introduce adresa ta de e-mail acolo unde scrie ”Abonare  via e-mail”. Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close