Pregătiri pentru grădi. Un sirop pentru imunitate

Pe principiul paza bună trece primejdia rea, m-am gândit că ar trebui să fac ceva în privinţa imunităţii Alexiei. Cum, din păcate, nu e deloc prietenă cu legumele şi fructele, pe care am tot încercat să i le servesc în fel şi chip, am zis că trebuie să iau ceva măsuri. Asta pentru că, din toamnă, începem grăginiţa, grupa piticuţilor. Nu de alta, dar sunt păţită de la creşă, unde am dus-o fără o pregătire în prealabil, aşa cum mi s-a spus că ar fi trebuit să fac. Chiar la prima răceală am fost întrebată dacă i-am dat ceva pentru creşterea imunităţii. Nu-i dădusem. La vremea aceea mi s-a explicat că, oricum, la intrarea într-o nouă colectivitate, ar fi răcit şi tot răcit până organismul ei se obişnuieşte cu acea colectivitate. Doar că după tratamentele pentru creşterea imunităţii copilul ar fi trecut prin forme mai uşoare de răceli, gripe şi alte nebunii d-astea de început de an şcolar. Explicaţia a venit din partea uneia dintre educatoarele Alexiei. Apoi am ridicat aceeaşi problemă pediatrei fiicei mele, care mi-a spus că toată treaba asta cu atenuarea depinde de la caz la caz, că nu toţi copiii reacţionează la fel. Depinde de mai mulţi factori şi, mai ales, de organismul copilului. Iar că în cazul fetei mele, un astfel de tratament nu poate face nici un rău.

Ţin minte că,de la prima zi de creşă şi până la prima răceală  a trecut fix o săptămână. Iar revenirea în colectivitate s-a făcut după încă o săptămână, pentru ca, apoi, să o ţin iar acasă încă vreo 7-8 zile. Practic, în prima lună a mers la creşă cel mult două săptămâni, apoi, până la venirea primverii, cam o săptămână pe lună o ţineam acasă, pentru tratamente şi dres mucişorii. Şi când am schimbat creşa, la fel, Alexia a fost “nepregătită” şi a tot răcit.

Acum, pentru că schimbăm colectivitatea, am zis să mă pregătesc din timp şi să îi dau ceva pentru creşterea imunităţii. Din câte am citit, apoi mi-a confirmat şi pediatra, tratamentul pentru creşterea imunităţii înainte de intrarea într-o colectivitate trebuie făcut din vară.

Aşa că m-am pus pe sondat piaţa.  Vreau tot sirop pentru că, în cazul drajeurilor, risc ca Alexia să le scuipe sau să se înece cu ele. Chiar şi în cazul celor cu gust prietenos, special pentru copii

Din ciclul am încercat:
* Noi am folosit  acest sirop de imunitate de la Fares, care a avut rezultate ok.
* Am încercat şi Septilin de la Himalaya, dar tot s-a ajuns la forme gele de răceală, spre deosebire de perioada în care îi dădeam siropul de la Fares.
*Iarna nu ne-a lipsit cocktailul miere+lămâie, din care Alexia nu prea gusta cu plăcere. Iar combinaţia miere+cătină a produs un adevărat scandal, pe sistemul “Ia că e bun”, “Nu vau, e caca”

Din ciclul am auzit că e bun
* Cel mai lăudat de mamele din jurul meu este acest sirop cu Echinaceea şi propolis de la Fiterman
*La fel de lăudate mi-au fost şi pastiluţele de Isoprinesine.
*Cică şi Oscillicoccinum ar face minuni  (în cazul nostru nu) administrat preventiv sau de la primele semne de răceală, primii mucişori

Din ciclul pediatra ne-a recomandat
Acum, pediatra ne-a recomandat Alvityl. Înainte de a-l lua, aş dori să ştiu care dintre voi l-a folosit şi cu ce rezultate?

14 Comments

  1. Alvityl – i-am dat eu lui R prin primavara. Are un gust si un miros oribil. Mi se intoarcea mie stomacul doar cat i-l administram. Acu’ de rezultate nu stiu ce sa zic i-am dat timp de 3 luni in combinatie cu Broncho-Vaxom. 10 zile broncho-vaxom, in celelalte 20 zile Alvityl. Cand a terminat tratamentul a venit si caldura….R. n-a mai racit dar nu stiu daca de la stimulentele pt imunitate sau daca ne-a ajutat vremea….

  2. Sincer eu nu le-am dat decat o lingura de sirop de catina si una de brad, cu “entuziasm”, luna septembrie, eventual octombrie.
    La noi e de baza statul la mare, 10 zile pe an, care sunt sigura ca are partea lui de vina pentru rezistenta de peste iarna.

  3. Bună, noi am luat la recomandarea unui medic pediatru Well Kid. Nu are adaosuri “dulci”, deci un pic vacccc :(( dar cu putina apa dupa, am reusit sa luam aproape toata sticluta.
    P.s. A fost recomandat juniorului la 7 luni, de luat l-a luat baiatul cel mare 3 ani jumătate ( responsabil pentru racelile celui mic ). Racelile s-au redus considerabil. Succes!

  4. Eu nu i-am dat Amaliei niciodata nici o vitamina/ supliment alimenar. Ce e drept mananca mai mult de 5 portii de fructe si legume pe zi…Singurul adjuvant a fost tinctura de propolis pe care i-o dau de la 2 ani in fiecare toamna timp de o luna. Acum am inceput si cu oua de prepelita, dar cred ca fructele si legumele crude ne-au fost de cel mai mare ajutor. Rezultatul a fost ca de la 2 ani (are 5 acum) nu a mai racit iarna decat foarte putin (un nas infundat, o tuse care a trecut doar cu stodal), antibiotic nu a mai luat de 2 ani (si atunci pentru o enterocolita luata de la cresa) si cam astea sunt medicamentele pe care le-a luat 🙂 Nu am incredere in nici o vitamina, majoritatea sunt sintetice, nu sunt la fel de biodisponibile organismului care nu le poate asimila, asa ca le dam copiilor degeaba. Asta cred eu.

    1. Atentie propolisul contine testosteron.
      Aveti grija cat ii dati avand un vedere ca e fetita

  5. *cu rezulatate ff bune, adica, ea racea lunar, dupa tratament au trecut 4 luni si nimic….Bronch-vaxom, am mai urmat o cura si in toamna dar nu cu aceleasi rezulate, dar totusi formele de raceala au fost foarte usoare;
    *cu rezulate bunicele, nu am incercat pe termen lung si nici doze mai mari- First Defense-Secom, e cam scump, dar e relativ natural

  6. La noi anul trecut a functionat mersul la salina: dupa 10 zile la Praid in mai 2012, piticul meu nu a mai racit pana in ianuarie 2013 cand… l-am dat la gradinita si de cand a intrat in comunitate a tinut-o dintr-o raceala in alta.

    Stateam acasa pana ii trecea (aproximativ 10 zile), il duceam lunea la gradinita si joi era deja racit…

    Iarasi am mers anul acesta la salina si… nu stiu ce s-a intamplat dar la intoarcere pe drum, probabil de la aerul conditionat din masina ca era foarte cald afara, a facut o pneumonie ce a necesitat internare…

    Acum suntem OK dar nu stiu ce ne-asteapta din septembrie cand incepe iarasi gradinita…

  7. Si pustiul meu merge acum la Govora zilnic pentru terapii. E la bunici la Valcea si cu ocazia asta face si 10 zile de aerosoli si alte terapii (cam doua ore pe zi)….Anul trecut l-am retras de la gradi din cauza bronsolitelor puternice pe care le facea destul de des. Medicul care l-a vazut la Govora a constatat ca a ramas cu o sensibilitate la plamani..In toamna si el va merge din nou la gradinita si speram sa ii fie de ajutor cura de la Govora. In plus, la sfatul unui medic homeopat de la Steaua Divina (Pipera) ii dam zilnic un bob cat cel de piper de propolis solid. Se gaseste la plafar. Ne-a recomandat ca atunci cand este racit sa ii dam patru bobite pe zi, iar in restul timpului, un singur bob. Din noiembrie anul trecut pana acum nu a mai racit deloc, insa venirea toamnei si intrarea in colectivitate ne cam ingrijoreaza si pe noi…Sa speram ca de data asta va fi altfel.

  8. Ii poti da copilului orice pentru imunitate, cand intra in colectivitate oricum raceste. Pe principiu “Nici nu strica ,nici n-ajuta…:)

    1. Este diferenta intre un copil care consuma miere, polen, tinctura de propolis inainte de a intra in colectivitate si un alt copil care nu consuma nimic pt cresterea imunitatii. Intradevar si copilul care a consumat o sa fie afectat, dar nu o sa ajunga pe antibiotice si revenirea in grup o sa fie mult mai scurta.

      1. Asta asa e, produsele apicole sunt foarte bune. Si noi consumam miere, polen…si fructe de sezon, chiar si cele uscate cum ar fi merisoare, au multi antioxidanti. 🙂

  9. pediatra mi-a zis sa-i dau 3 luni bronho-vaxom + isoprinosine (1 plic bronho-vaxom si 5ml sirop isoprinosine timp de 10 zile apoi pauza 20) dupa care tratamentul se repeta peste 6 luni; in intervalul asta ii dau septilin-himalaya; de cand am inceput toate aceste tratamente n-am mai avut probleme…dar a fost si perioada calda…va zic la iarna cum va fi 🙂

  10. Felicitari. Ma bucur sa aud ca parintii incep sa consume produsele apicole, mai ales cel mai puternic antibiotic natural, tinctura de propolis.
    Va recomand sa incercati si polenul crud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close