Poveşti pentru copii & other good stuff

Zilele trecute am descoperit un site fff interesant şi foarte util pentru noi, părinţii care dorim să ne învăţăm copiii de mici cu poveştile. Dar, cred, la fel de util e şi pentru copiii care deja ştiu să citească şi să folosească un computer. Se mai dau la şcoală teme de gen citiţi povestea X sau Y, nu?

Siteul despre care vorbeam mai sus se numeşte “Poveşti pentru copii“. După titlu ai zice că aici găseşti o banală înşiruire de poveşti şi basta. Ei bine, nu e chiar aşa. Site-ul, despre care am aflat că este făcut de cineva din Chişinău, este o adevărată enciclopedie, pe care e bine să o ai în casă, sau, mă rog, să o salvezi la linkurile directe de pe bara browserului tău de internet de acasă, de la muncă, de pe PC, laptop sau telefon. De ce zic asta? Simplu: pentru că aici găseşti o groază de “chestii” bune, care te ajută în formarea ălui mic. Vrei o poveste audio? Nu mai cauţi dvd-ul prin nu ştiu ce sertar, ai în “raftul” “Poveşti video” al acestui site. Vrei să asculti o poveste, ai aici şi un “raft” cu poveşti audio. Ai aici chiar şi alfabetul. Fiecare literă este prezentată nu ca atare, ci printr-o poezioară cu tâlc. Sunt şi desene animate pe acest site, ce-i drept serii preluate de pe Minimax. Dar le ai la îndemână.

Ce mi-a plăcut foarte tare este modul minuţios în care administratorul site-ului a aranjat totul. Cu multă migală şi, zic eu, multă-multă răbdare. Poveştile scrise – 157 la număr (DA, le-am numărat! şi sper să nu mă fi încurcat) – sunt clasate după numele autorilor, la fel şi poveştile audio, dar care, în plus, au şi aşa-numitele colecţii de autor.  Pe scurt, mi-a plăcut tot ce am găsit pe site-ul “Poveşti pentru copii“.

Site-ul este şi unul interactiv – te lasă să îţi faci un playlist cu poveştile preferate. Doar să selectezi din multitudinea de poveşti de pe site.

Am văzut că au şi o secţiune interesantă: “Comandă poveşti sau poezii personalizate“. La capitolul acesta nu prea ştiu ce să vă spun, pentru că, încă, nu am comandat. Poate dacă voi face asta, vă voi spune ce şi cum – de la costuri, la rezultate.

Poate ar fi trebuit o secţiune separată şi de muzică (chiar dacă titlul se referă doar la poveşti), sau, cine ştie, îi dau administratorului site-ului o idee să facă un site separat doar cu muzică pentru copii mari şi mici, nu?

3 Comments

  1. adevarat ca e interesant… am primit si eu mailul prin care ma rugau sa promovez, insa am vazut ca acelasi e-mail l-au primit multi… doar ca provenind de la doi expeditori diferiti. 🙂
    In spiritul ACTA, am hotarat sa nu dau curs promovarii acestui site.
    I’m bad! 🙂

    1. am primit un mail gen noi suntem X și Y și, dacă vrei, intră să vezi site-ul nostru.atât și nimic mai mult. abia după ce l-am luat la purecat am decis să scriu despre el. dacă nu-mi plăcea și nu mi se părea util, îl ignoram, așa cum fac cu zecile de mailuri de gen pe care le primesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close