Poveşti lipicioase

Ca orice mămică, am adunat în bibliotecă o grămadă de cărţi cu poveşti şi povestioare. Am alergat disperată după ziarele care publicau tot soiul de cărţi şi cărticele pentru copii. Totul din dorinţa de a-i citi maimuţei mele poveşti de tot soiul. Numa’ că planul meu nu s-a pupat cu preferinţele Alexiei. Nu, nu am ales prost poveştile, ci Alexiei nu-i place să ţinem noi cărţile cu poveşti. La doar 9 luni, ea se arăta deja interesată de cărţi. Doar că, încă de pe atunci, nu ne lăsa pe noi să le ţintem în timp ce citeam. După ce a făcut ea un anişor, am mai avut o tentativă de a-i citi poveşti. Doar că, din  păcate, cartea a avut un sfârşit tragic: Alexia a rupt-o. A luat cartea în braţe, a dat paginile de capul ei, apoi a început să tragă de ele. De atunci am tot încercat să îi citim poveşti, însă de fiecare dată cărţile riscau să ajungă bucăţi-bucăţi. Acum, când a mai crescut, la fel se petrece. Nu are răbdare să îi citim poveşti, sau, mă rog, să inventăm ceva pornind de la imaginile din diverse cărţi, indiferent cât de tare ne prostim noi sau cât încercăm să transformăm cititul într-un joc interactiv. Alexia vrea să ţină ea cartea, să dea ea paginile, şi oricât am încerca să o antrenăm în jocul acesta, ea nu vrea să participe şi pace! Asta până am dat de cărţile cu poveşti+abţibilduri. Am primit de la o cunoştinţă această carte. A fost un succes TOTAL! A ascultat povestea, a avut răbdare să caute abţibildurile şi să le pună la locul potrivit. Iată şi dovada:

Apoi am pornit în goana după cărţi cu poveşti şi abţibilduri. La preţuri decente, având în vedere că sunt de unică folosinţă. Cel puţin aşa credeam, până am văzut că există N variante de cărţi cu abţibilduri. Am găsit tot soiul de cărticele, de la 3 lei la peste 20. Cel mai practice mi s-au părut cele gen 3 în 1. Adică aveau abţibilduri, poveste, dar, în acelaşi timp erau şi pentru colorat. Cele mai ieftine cărticele de acest tip sunt cele de la Editura Casa. Până acum, din întreaga colecţie de cărţi pentru copii de la Editura Casa am luat Cei trei PurceluşiScufiţa Roşie şi Motanul încălţat, care arată aşa:


Ei, şi uite aşa, am reuşit să-i stârnim interesul Alexiei pentru poveşti. Noi îi spunem povestea, ea răsfoieşte paginile în căutarea abţibildurilor, pe care le dezlipeşte cu mare plăcere, şi le lipeşte cu o plăcere şi mai mare. Aşa ştie că are voie să distrugă doar paginile cu abţibilduri, nu şi pe celelalte. Iar de colorat, deocamdată nu se poate pune problema că face acest lucru cum trebuie. Încă suntem la etapa mâzgălitului haotic. Dar nu-i nimic, exersăm.
8 Comments

 1. Să vă trăiască! Păpușă mică și dulce! Știi, sunt și la editura Teora câteva cărți de genul acesta foarte faine la prețuri accesibile. Intră pe site și îți dai seama care sunt 🙂

 2. da,cred ca sunt cartile care prind cel mai bine la pitici 😉
  editura Girasol are carti frumoase cu abtibilduri, editura Gama, editura Teora……sunt convinsa ca ati luat la mana tot ce s-a putut pentru ca, asa cum va “vad” eu dincolo de ecran, faceti si voi cum fac si eu: cumpar tot ce gasesc si consider ca e potrivit pentru copii 😀
  p.s.: maimutica ta e dulce foc 😉

  1. Îţi dai seama că am tot căutat pe net şi prin hipermarketuri+librării de mi s-a acrit. Am făcut un stoc, zic eu, suficient până se încălzeşte afară, astfel încât să nu ne mai plictisim pe frigul ăsta în casă.
   PS: merci 😉 Pupăcim

 3. buna, carticele cu lipici gasesti si in Dragonul Rosu- Lumea Copiilor standul 248…nu stiu care e pretul dar in general acolo sunt mai ieftine..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close