”Îți plac plimbările în aer liber? Obișnuiești să mergi cu copilul la plimbare, în parc? Se întâmplă să vrei să luați un răgaz într-un loc liniștit, care să vă ofere gustări sănătoase și activități interactive pentru copilul tău, în timp ce tu savurezi liniștea locului?”, așa suna o invitație pe care am primit-o acum ceva timp. Am fost din cale-afară de curioasă să văd unde este acel loc și cum arată el, mai ales că avea un loc de joacă pentru copii.
Am aflat cu surprindere că era la doi pași de casa mea, dar și mai uimită am fost când am ajuns la destinație. Asta pentru că Șevis restaurant este fix pe locul unui fost local al copilăriei mele, unde mergeam cu părinții când și când, și căruia oamenii îi spuneau ”La barza chioară” sau șchioapă, parcă, pentru că pasărea din tablă postată pe acoperiș era într-un picior. În Orășelul Copiilor, chiar lângă Sala Polivalentă. Cert este că fostul local, ajuns o paragină, a fost înlocuit cu unul tare fain, tare arătos, atât pe afară, cât și pe dinăuntru.
Am fost întâmpinate cu căldură, deși Alexia și cu mine întârziaserăm muuuult. Dar am recuperat, căci le-am întrebat pe celelalte mame câte ceva despre prezentare.
Am stat mult de vorbă ca fetele, noi, adulții, și asta pentru că ai noștri copii chiar au avut treabă:
au pictat
s-au jucat
s-au jucat
s-au jucat
… și iar s-au jucat în curtea din spate, unde e amenajat un spațiu pentru copii, ce are tobogan, piscine gonflabile pline cu bile, alte jucării gonflabile, o căsuță de grădină. Ce-i drept, locul de joacă este mai mult pentru cei mici, de maximum 6-7 ani. Dar bine că există și că au copiii ce face în timp de adulții își pot vedea de-ale lor liniștiți. Liniștiți și pentru că odraslele nu au cum să fugă din incintă, căci între locul de joacă și restul parcului este un gard greu de sărit.
Dacă micuții au fost încântați de locul de joacă, noi, adulții, am fost cuceriți de preparatele ce ne-au fost oferite spre degustare. Parc-am fi fost la o nuntă, și alta nu!
Nu s-au oferit preparate delicioase, gătite cu mare grijă de bucătărul șef: escalop de vită, medalion de vită, salată cioban, orez indian, pui țigănesc, legume natur, piept de pui pentru copii, adana kebab, urfa kebab, bulgur, chesse cake
Firește, nu am putut testa toate preparatele, dar am fost cucerite, și Alexia și eu, de limonada cu mentă, de friptura de vită (care se topea în gură de fragedă ce era), de sosul de pe ea, de desertul cheesecake luat la pachet, pe care, efectiv, ne-am bătut.
Am înțeles că la Șevis se pune accent pe mâncare din ingrediente de bună calitate şi pe combinaţii cât mai sănătoase. ”Sănătate, înainte de toate”, cu motoul acesta am fost chemate la masă, în aer liber. Ce am remarcat și mi-a plăcut a fost faptul că au și scaune pentru bebeii mici, mici, mici.
Mai vreau doar trei chestii să vă zic, cu liniuță de la capăt:
– Povestea Șevis Restaurant
Pe fetița patronului o cheamă Sevi, iar restaurantul a fost denumit după numele ei. Terminația “is” a fost pusă deorece au venit clienți moldoveni care au execlamat “vai șe vis e restaurantul” și de-aici ideea de a pune Șevis
–Preparatele cele mai apreciate din meniu
Cele mai multe aprecieri primesc în special preparatele din vită
-Cum se prepară carnea de vită
După ce e tăiat vițelul, carnea se ține în baiț, nu în condimente sau altceva, doar în lapte, pentru că acesta extrage toxinele din carne, indiferent de carne.
ce bine arata mancarea 🙂
Mie îmi place să le pregătesc alor mei următoarele gustări: http://suntladieta.blogspot.ro/2015/11/5-idei-de-gustari-sanatoase-pe-care-sa.html.