plăcintă răsturnată cu banane

Plăcintă „pe dos”. Cu banane

Vă întrebaţi cum vine asta „plăcintă pe dos”? Nu am ştiu cum să o botez, sincer. M-am gândit să îi spun „plăcintă răsturnată cu banane”. Sau, doar atât: „plăcintă cu banane”. Dar era prea simplu aşa. Noroc că mi-a ieşit fii-mea în cale, având pe ea un maiou pe dos. Aşa mi-a venit ideea să botez acest desert „plăcintă pe dos”. Am pus „cu banane” în coadă, că, deh, e pe bază de banane, nu?

Nu arată plăcinta mea ca în revistele de profil. Asta şi pentru că nu am băgat nşpe mii de filtre pe imagini. Dar la gust vă garantez că este absolut demenţială! Aşa au zis şi colegii de la serviciu, pe care am testat plăcinta-minune. 😉 Rezultatul: am primit sarcina să fac mai multă, data viitoare, să ajungă la toată lumea.

Ingrediente (pentru un vas de 25/25 cm)

plăcintă pe dos cu banane

*** 7 banane mari (4 pentru blat, 3 pentru ornat)

*** 3 ouă

*** ½ ceaşcă ulei (50 ml)

*** 2 ceşti cu zahăr brun (150 g)

*** ½ linguriţă scorţişoară

*** 2 ceşti cu făină (aprox 300 g)

*** ½ pachet de unt (aprox. 150 g)

Mod de preparare:

Prima se prepară crema pe aragaz. La foc mic, într-o tigaie se pune untul

plăcintă cu banane

Când a început să „clocotească”, se adaugă o ceaşcă de zahăr brun.

plăcintă cu banane

Se amestecă bine

plăcintă cu banane

Se lasă să mai clocotească până se dizolvă zahărul

plăcintă cu banane

plăcintă cu banane

Crema obţinută se toarnă în vas şi se lasă la răcit

plăcintă cu banane

Cât se răceşte crema, separat, într-un vas se pun 4 banane

plăcintă cu banane

Se pasează cu furculiţa sau cu zdrobitorul de cartofi (cum vă este mai uşor)

plăcintă cu banane

placinta cu banane

Se adaugă cele 3 ouă, uleiul, ceaşca rămasă cu zahăr brun, iar la final, scorţişoara

plăcintă cu banane

Se amestecă bine până se obţine o pastă omogenă

plăcintă cu banane

Se pune făina şi se amestecă bine-bine

plăcintă cu banane

Cele trei banane rămase se taie rondele, apoi se aşază una lângă alta peste crema obţinută pe aragaz şi răcită

plăcintă cu banane

Alexia mi-a dat o mână de ajutor. Ce m-aş fi făcut fără ea? 😉

plăcintă cu banane

Peste rondelele frumos aşezate se toarnă pasta obţinută prin pasarea bananelor şi amestecarea lor cu restul de ingrediente

 

plăcintă cu banane

Se lasă 45 de minute la cuptorul încins la 170 de grade

plăcintă cu banane

După ce s-a răcit, se răstoarnă pe o farfurie, astfel încât rodelele de banane să fie deasupra. Se poate servi cu frişcă şi/sau îngheţată pe deasupra. Şi/sau cu diverse toppinguri.

plăcintă pe dos cu banane

Ei, nu e chiar atât de greu de făcut o plăcintă “pe dos”, nu?

Despre diversificare şi alte reţete, am scris aici.

Disclaimer!
Gătesc, dar nu sunt un maestru bucătar. Așa cum mă pricep, mai bine, mai puțin bine, încerc să fac o mâncare comestibilă. Am ars ceapa de nenumărate ori, am aruncat oale-ntregi cu mâncare. Dar așa am învățat să gătesc. Mă descurc onorabil, nu am omorât pe nimeni cu preparatele mele, iar dacă doriți să le încercați, aș fi onorată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Scroll Up
%d bloggers like this: