Periajul dinților, mai amuzant de când avem periuță electrică și aplicație de spălat pe dinți

Ei bine, da, s-a inventat aplicația de spălat pe dinți. Iar asta a apărut în viața noastră într-un moment cum nu se poate mai potrivit. Universul ăsta, cum le aranjează el pe toate!

Spre deosebire de mulți părinți, nu am avut probleme cu Alexia la capitolul periajul dinţilor. Am transformat această rutină într-un joc. Am schimbat frecvent periulețe. Mai colorate, mai cu forme de nu-știu-ce-animăluțe.

Dar, inevitabilul s-a produs. Alexia a intrat într-o etapă în care ne tot ruga să sărim peste spălarea dinților. Oricât i-am explicat noi, mai cu exemple din experiența proprie, mai cu ajutorul stomatologului, ea nu și nu. Voia să mai sărim peste unul dintre cele două periaje zilnice necesare.

Apoi, am primit un telefon. Eram invitată la lansarea unei periuțe electrice de dinți. Ce poate fi atât de extra-mega nou și de atractiv la o periuță de dinți, m-am întrebat. Mai ales că noi foloseam de mult timp o periuță electrică de dinți pentru copii.

Dar, cum sunt curioasă și deschisă la nou, am acceptat provocarea: să testez noul produs. Au trecut aproape trei luni de când în baia noastră și-a făcut intrarea respectiva periuță. Am așteptat atât până să vă împărtășesc experiența noastră pentru că am vrut să mă asigur că dragostea durează mai mult. Știți cum este: când e ceva nou, copilul este atras. Dar nu pentru mult timp.

(P) Ei bine, iată că, după trei luni, Alexia încă este fermecată de noua ei periuță electrică Philips Sonicareforkids.

Ce e de plăcut la ea?

În primul rând, i-a plăcut că a venit la pachet cu o serie de abțibilduri cu niște ”muțunei” simpatici foc. Când se plictisește, mai schimbă abțibildurile. Et voila, periuța ei are un nou look.

Apoi, periuța îi ”spune” cât să se spele. Practic, intervine o ”pauză” între vibrații atunci când trebuie să clătească gura și să perieze și în altă zonă. La fix această opțiune, căci a mea minune de copil ținea vechea periuță fix într-un loc și o muta doar când îi aminteam noi că mai are și alți dinți în gură ce așteaptă să fie curățați.

Dar, cea mai cea este… aplicația de spălat pe dinți. Dap, ați citit bine. Cei care au lansat această periuță s-au gândit să facă periajul dinților mai atractiv, mai amuzant pentru copii. Și pentru noi, recunosc. Căci mă amuz teribil cu Sparkly – acel muțunache de pe abțibilduri care este și ”asistentul”, personajul principal al aplicației. Aplicație pe care o puteți descărca gratuit din App Store sau Magazin Play. Partea bună este că are instrucţiuni și în limba română.

Ce face aplicația de spălat pe dinți?

În primul rând, trebuie să o descărcați din App Store sau Magazin Play. Pe tabletă sau pe telefonul mobil. Apoi, conectați gadgetul, prin bluetooth, cu periuța de dinți. Când începe spălatul pe dinți, pornește și aplicația.

Sparkly îil asistă pe copil, îi spune cum să se spele, când să mute periuţa, când să se clătescă… Dacă periuţa este oprită sau scoasă din gură înainte de temrinarea minutelor de periaj, Sparkly îl avertizează pe copil. Repornește cronometrul de unde a rămas în momentul în care se reia periajul După fiecare operațiune dusă cu bine la capăt, copilul primește recompense.

Sună a S.F.?

Dacă, din explicațiile mele nu ați înțeles mare lucru, cred că un filmuleț va lămuri totul.

Ah, și să vă mai spun că aplicația are și un calendar care înregistrează fiecare spălare și două moduri de putere pentru copii, unul pentru 3 ani+ și altul pentru 7 ani+.

Acestea fiind  zise, distracție plăcută la spășarea dinților 😉

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like… Mă găsești și pe Facebook și pe Instagram. Iar dacă vrei să fii la zi cu postările mele, poți introduce adresa ta de e-mail acolo unde scrie ”Abonare  via e-mail”. Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

2 Comments

  1. Moamă, bună treabă aplicația! Doar că noi nu avem de la Phillips…
    Că nu mai știm cum s-o facem pe cea mică, de 3 ani, să se spele, deși are și ea periuță electrică, a fost fascinată la început dar acum iar am intrat în zona cu rugăminți zilnice…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d