Păstrăv la cuptor cu legume

Introdus în meniul Alexiei după 12 luni

Ingrediente

Ingrediente: o bucată cât palma de păstrăv proaspăt, un cartof mic, o ceapă mică, o lingură cu mazăre, una cu fasole verde păstăi, un bucheţel de broccoli, două fâşii ardei gras, 5-6 rondele mari de morcov, 2-3 rondele albitură, o linguriţă de orez, hârtie de copt, ulei de măsline, busuioc sau oregano, lămâie.


Mod de preparare: păstrăvul se curăţă bine-bine de oase, se stropeşte cu fff puţin ulei de măsline, se presară busuiocul (sau oregano, după preferinţă), se împachetează în hârtia de copt şi se dă la cuptor, la foc mediu, vreo 10-15 minute. Legumele se pun la fiert. Atenţie broccoliul se adaugă cu 5-10 minute înainte de a opri focul. Separat, se fierbe orezul. Din ceapă, în amestecul final eu folosesc doar mijlocul, dar o las pe toată la fiert pentru gust. Şi ardeiul îl pun doar pentru gust, nu îl folosesc la pasat. În funcţie de bebe, totul se pasează la blender, sau se pasează cu furculiţa, lăsându-se şi ceva bucăţele de mestecat. La final, dacă vreţi, puneţi câteva picături de lămâie. Reţeta poate fi folosită şi la începutul diversificării, atunci când se introduce carnea de peşte, dar fără mazăre şi fasole.
Deşi pare pretenţioasă, reţeta chiar e uşor de preparat, plus că e gata ff repede!

În stânga – peştele mărunţit, în dreapta, legumele pasate+orezul
Vezi  AICI ponturi cum îl faci pe bebe să pape când e mofturos.
  

Intră AICI să citeşti despre diversificare şi meniurile pentru Alexia, în funcţie de vârstă 

5 Comments

  1. Noua pediatra ne-a recomandat peste care are carne alba. Explicatia a fost ca trebuie sa aibe cat mai putine grasimi pentru ca sunt greu de procesat de un organism asa micut. In carnea alba se gasesc toate elementele de care are nevoie fara grasimi. Noi am ales cod.

    Pare buna combinatia. O sa incercam si noi :).

    1. Noi i-am dat prima oara pangasius, apoi pastrav. Ii plac ambii.
      Reteta poate fi preparata cu orice tip de peste pt bebe. Chiar te astept sa imi spui daca i-a placut sau nu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: