tom-și-jerry

Părinții și copiii sunt ca Tom și Jerry, nu vi se pare?

Nu știu dacă v-ați gândit vreodată la asta, dar am momente în care mi se pare că părinții și copiii sunt ca Tom și Jerry… personajele alea simpatice de desene animate. De ce zic asta? Păi, hai să vă iau de la începuturi, da? De la era bebelușeniei.

Cursa începe când bebe adoarme și tu îți faci planuri: ”copilul doarme, strâng și eu rapid prin casă și, apoi, pun capul pe pernă”. Sună cunoscut până aici? Buuun. Continuăm. Termini de strâns, verifici copilul (care doarme duuus), te pui în pat, găsești (în sfârșit!) o poziție comodă și închizi ochii. Tragi aer în piept și te lași purtată de un norișor în lumea viselor. Șiiii ZBANG!, se trezește copilul. Ei, cum vi se pare până aici? Cunoscut? Este fix ca una dintre fazele în care Jerry îi face o nefăcută lui Tom, fix când motanului îi e lumea mai dragă, corect?

tom-și-jerry

Bun. Să mai avansăm puțin. Ajungem la etapa diversificării. Ohooo, aici e o adevărată epopee! Când copilul scuipă mâncarea pe tine e ca atunci când Tom se trezește cu o plăcintă în față, aruncată cu atâta măiestrie de Jerry, nu? Sau nu-i așa că pare a fi o cursă între Tom și Jerry atunci când încerci să îl faci pe copil să mănânce un preparat anume și el tot întoarce capul? Imaginați-vă cum se aleargă cele două personaje de desene animate. Acum faceți legătura între aceste scene și alergatul vostru cu lingurița după gura copilului. Parcă-parcă aduce cu Tom & Jerry, nu?

Tuffy-din-Tom-si-Jerry

Depășim etapa diversificării și ajungem la faza cu NU-urile. Atunci când copilul îl ia pe ”NU” în brațe și orice ați face nu aveți sorți de izbândă. Buuun. La fazele astea, îmi vin în minte scenele în care Tom se roagă cu cerul și pământul de Jerry să nu îl bage în gura câinelui. Câinele ăla mare și fioros. Buldogul Spike. Ei, puneți-vă voi îi pielea lui Tom, care ar face orice, numai să scape, să se termine odată, să aibă liniște.

Exemple mai sunt, că, deh, mereu vor fi momente în care noi, părinții, vrem într-un fel, iar copiii în altul. Dar mă opresc aici. Puteți face și voi legătura între situațiile prin care treceți voi cu acelea din nemuritoarele desene animate cu Tom și Jerry.

Dacă ați citit până aici, înseamnă trei lucruri:

 1. aveți simțul umorului
 2. aveți imaginație
 3. sunteți fani Tom și Jerry (ca și noi, de altfel!)

De ce Tom și Jerry?

Pentru că sunt mereu la modă. Pentru că și acum râd în hohote, ca un copil, când îi văd. La fel râde și copilul meu. Și este unul dintre puținele desene animate la care ne uităm amândouă și râdem sincron. Bonus: râd și mai tare atunci când fii-mea mă ”lovește” cu întrebări de genul: ”Mami, dar pe vremea ta Tom și Jerry erau la fel de amuzanți? Dar exista televizor pe-atunci?”…

Din 15 aprilie, vom avea din nou ocazia să ne uităm la desene cu Tom și Jerry. Asta pentru că vor începe noi episoade din ”Tom și Jerry se dau în spectacol”. Serialul va difuza zilnic, de la 18.30, la Boomerang. Țin neapărat să vă spun și vouă asta, pentru că ar fi păcat să ratați. Și serialul, dar, mai ales, ocazia de a petrece câteva momente plăcute alături de copil/copii, râzând în hohote de cele două animăluțe tare simpatice.

Ouă de Paște cu… ați ghicit… Tom și Jerry

Din moment ce Tom și Jerry sunt personajele de desene animate pe care eu și fata mea le iubim, ne-am zis să facem și noi o cursă, așa cum tot fac cele două animăluțe. Ne-am întrecut în decorat ouă de Paște cu… Tom și Jerry, cum altfel? Pentru asta am avut nevoie de:

 • 10 ouă vopsite
 • Abțibilduri cu personajele din nemuritorul Tom & Jerry
 • Apă
 • Bulete demachiante
 • Apă
 • Bună dispoziție
oua-de-paste-cu-tom-si-jerry

Am împărțit în mod egal ”ingredientele”, ne-am împărțit în echipe: eu în cea a lui Jerry, Alexia în cea a lui Tom. Apoi, am ales un arbitru care să dea ”START” cursei de decorat ouăle…

Și ne-am pus pe treabă! Am băgat viteză, ne-am distrat, ne-am jucat…

 • tom-si-jerry-decorat-oua
 • tom-si-jerry-decorat-oua
 • tom-si-jerry-decorat-oua
 • tom-si-jerry-decorat-oua
 • tom-si-jerry-decorat-oua

După ce am terminat de decorat ouăle, ne-am tatuat și noi. Fiecare cu personajul preferat 😉 Singura care a scăpat netatuată a fost pisica… 😛

tom-si-jerry-tatuaje

În concluzie, profitați de orice ocazie de a vă distra alături de cei mici și, mai ales, de a nu uita că și voi sunteți niște copii… mai mari. Așa că, jucați-vă, dați în mintea copiilor și uitați-vă la desene animate! La ”Tom și Jerry se dau în spectacol”, la Boomerang, zilnic, de la 18.30, din 15 aprilie.


Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag. Mă poți urmări și pe FACEBOOKpe INSTAGRAMdar și pe YOUTUBE (unde te aștept să dai Subscribe).
Te poți abona la NEWSLETTER și vei primi, o dată pe lună, un e-mail de la mine cu o parte dintre articolele publicate.

Join 18.2K other subscribers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close