parenting-XXI-logo

”Parenting XXI”, o emisiune despre părințeala normală, fără excese, fără… SF-uri

Nu îmi aduc aminte ca, în cei 9 ani de blog, să fi recomandat emisiuni tv de ”părințeală”. Ah, desene animate, filme sau emisiuni de la radio pentru copii, da, am scris despre ele. Dar când vine vorba de emisiunile TV dedicate părinților, nu am inima deschisă să fac recomandări. Și asta pentru că nu sunt adepta parentingului din cărți sau de la tv. ÎNSĂ, de data aceasta vreau să vă recomand să vă uitați la o emisiune dedicată nu doar părinților, deși numele ei este ”Parenting XXI”. Părerea mea, umilă, este că din edițiile ei, nu doar părinții pot să își ia informații importante, ci și familia extinsă: bunici, mătuși, unchi și toți cei care stau în preajma unui copil.

Parenting XXI” este prima emisiune TV la care am vorbit despre campania #OreDeSiguranțăÎnȘcoli. Este o emisiune realizată de o doamnă tare faină și cu picioarele pe pământ. Nu este genul care vorbește din cărți și care să ducă la extrem educația (parentingul, dacă e să folosim un termen la modă). Este așa, ca mine, din rândul oamenilor de pe pământ și nu dintr-o bulă în care totul este roz, iar părinții își cresc copiii după cum zice un ”guru” sau altul. Cel puțin, așa am cunoscut-o eu pe Izabela Marinescu. Așa este ea dincolo de camera de filmat. Un om care te ajută când îi dai un telefon.

Așadar, dragelor, dragilor, vă invit ca de la 1 octombrie să fiți cu ochii pe Izabela, în noul sezon al emisiunii ”Parenting XXI”, în fiecare marți, la  ora 17.00, la Canal 33. Postul poate fi urmărit pe Facebook, YouTube, pe siteul www.canal33.ro, în rețeaua UPC, dar și în cadrul platformei TVX InterLAN.

 ”Vreau să încurajez părinții să fie încrezători că sunt cea mai bună mamă și cel mai bun tată pentru copilul lor, că presiunea perfecțiunii nu are loc într-o familie armonioasă, că vinovăția nu ne este de folos, că anxietățile și fricile sunt firești când creștem o nouă viață.

Îmi doresc să promovez un stil de viață sănătos și corect, fără să ducem totul la extreme, fără să încurajez doar anumite teorii. Sunt stiluri și metode de parenting împrumutate din alte țări care au toate șansele să fie aplicate în mod eronat, dacă nu sunt introduse treptat și adaptate culturii și mentalității noastre.

În emisiunea pe care o realizez urmăresc să ofer, împreună cu invitații mei, răspunsuri corecte, atent documentate, din partea celor mai buni specialiști- medici, psihologi, avocati, profesori etc, persoane cu experiență și credibilitate în sectorul în care activează.” (Izabela Marinescu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: