pantofi stiletto by Mihai Albu

Mihai Albu: ”Orice femeie ar trebui să aibă (măcar) o pereche de stiletto”

Pantofii stiletto. Genul acela de pantofi pe care îi admir, atunci când îi văd în picioarele altora. Dar pe care nu cred că aş (mai) putea să îi port. De ce? Pentru că a trecut prea mult timp de când nu am mai pus un toc în picioare. Pentru că am intrat în era comodităţii. Pentru că am acumulat prea multe kilograme pentru a mai pluti graţios pe tocuri.

De fapt, dacă mă gândesc bine, nu am mai pus un pantof cu toc în picioare de pe vremea când eram gravidă. Când zic toc, zic peste 10 cm. Subţire, frumos, delicat. Aşa cum purtam pe vremuri şi mergeam kilometri întregi pe jos, fără să mă plâng.

Am renunţat la tocuri, pentru că nu-mi era confortabil să împing la căruţ cocoţată. Am renunţat la tocuri, pentru că nu puteam alerga prin parc după copil. Am renunţat la tocuri, pentru că nu mă mai simţeam comod cocoţată. Nu mi se mai părea “natural”.

MIHAI ALBU

Dar cât le admir pe mamele care se mişcă atât de natural pe tocuri alergând după copii! Privesc cu jind la pantofii eleganţi cu toc din picioarele doamnelor. Consider că orice mamă trebuie să nu uite să fie şi femeie. Consider că pantofii potriviţi pot transforma o mamă într-o zână. Şi, pentru că îmi plac pantofii (cărei femei nu-i plac?), am zis să îl iau la întrebări pe “magicianul” care le fericeşte pe femei cu creaţiile sale. Mihai Albu, cel care ştie formula magică prin care orice bucată de material se transformă în cea mai frumoasă pereche de pantofi. Sau botine. Sau cizme, în funcţie de sezon.

Am avut plăcerea să port nişte ghetuţe cu toc subţire şi lung ieşite din mâinile “magicianului”. Au trecut mai bine de 12-13 ani de atunci. Şi le-am purtat. Şi am parcurs kilometrii cu ele. Am dansat în ele. Şi, culmea, încă mai rezistă. Doar flecurile au trebuit schimbate. Iar dacă nu mi-ar fi rămas piciorul mare după sarcină, le-aş mai fi purtat şi acum.

Destul despre mine. E vremea să îl las pe Mihai să vorbească despre pantofi.

– Ce sfaturi ne dai pentru pentru mămicile care vor să poarte pantofi comozi, dar să fie şi în tendinţe ?

Mihai Albu: Nu este un secret pentru nimeni că eu iubesc pantofii cu toc. Extrem de femini şi seducători. Şi că întotdeauna în colecţiile mele tocurile înalte vor fi vedetele. Fiind arhitect ca formaţie, ţin cont întotdeauna de confortul celi care îmi poartă creaţiile. De comoditatea calapodului, indiferent de înălţimea tocului. Respect cu stricţete regulile şi liniile naturale.

Evindent, pentru proaspetele mămici mereu active nu voi recomanda un toc de 13 cm. Ci o variantă mai uşor de purtat atât în parc, cât şi la serviciu. Aşa cum sunt, de exemplu, sandalele Rainbow cu toc de 7 cm, cu barete din piele în 3 culori vii. Le regăsiţi, de altfel, şi în magazinul online www.mihaialbu.ro, alături de modelul cu toc mai înalt.

rainbow sandals by MIhai ALbu

Iar, pentru o notă ludică, balerini din piele cu fluturaş în loc de fundiţă (450 lei), roz, argintii sau negri.

balerini by Mihai Albu

Ca solutie elegantă, chiar şi atunci când nu se doreşte toc, recomand sandalele trendy Flats (400 lei). Negre sau argintii, cu baretă delicată în jurul gleznei şi cu stras pe deget.

sandale by Mihai Albu

– În calitate de tată și de specialist, spune-ne care sunt criteriile după care să alegem încălţămintea pentru copii?

Mihai Albu: Cu siguranţă comoditatea primează. Însă există modele care întrunesc ambele criterii, atât cele estetice, cât şi de confort.

– Ce culori se poartă în vara lui 2016?

Mihai Albu: Propunerile mele pentru vara 2016 sunt:

Pentru încălţămintea de ocazie: tot ce inspiră finisaje metalizate, inclusiv argintiu şi auriu.

Pentru încălţămintea de zi: toate nuanţele ce provin din culoarea pielii. De la roz prăfuit până la bronz, plus transparenţa.

 – Care ar fi, în opinia ta, tipul de pantof pe care orice femeie ar trebui să îl aibă?

Mihai Albu: Cu siguranţă, orice femeie ar trebui să aibă o pereche de pantofi stiletto.

  – De unde vine inspiraţia?

Mihai Albu: Sunt, ca formaţie, arhitect. Dintotdeauna şi în orice creaţie a mea m-au inspirat conceptele arhitecturale. Ele se regăsesc inclusiv în toate tendinţele urmate de colecţia semnatp Mihai Albu în această vară. Întotdeauna mi-a plăcut să creez sandale cât mai delicate şi mai senzuale, care să pună în valoare feminitatea şi să lase să se vadă fiecare centimetru din pielea piciorului.

 ICE, ICE, BABY

Creaţia cea mai nouă semnată Mihai Albu, “Ice”, este absolutely refreshing. Despre ce este vorba? Despre tocul original, sculptat manual sub formă de cub de gheaţă, folosit atât pentru Ice Sandals, 800 lei, cât şi pentru  Ice Shoes – nude sau maro, 900 lei. Transparenţa şi structura tocului  imită o bucată răcoritoare de gheaţă, perfect potrivită pentru ne menţine într-o formă cât mai trendy & fresh în zilele şi serile caniculare de vară.

Mihai Albu ice sandals

 

GOLD FEVER

Cu siguranţă cele mai preţioase şi mai spectaculoase creaţii pe care Mihai Albu le propune pentru sezonul cald 2016 sunt sandalele şi pantofii Stealth, cu toc metalic atipic, ca o coloană proiectată cu arhitectură specială (preţurile modelelor Stealth pornesc de la 1.000 lei).
“Pasiunea pentru metalele preţioase se regăseşte nu numai în tocurile metalice Stealth, cu formă specială, ci şi la nivelul nuanţelor – de auriu, bronz şi argint. Dar şi la nivelul texturii metalizate a pielii pe care am folosit-o la multe dintre creaţiile acestui sezon”, ne dezvăluie designerul Mihai Albu.
stealth sandals by Mihai Albu

AS NUDE AS POSSIBLE

Cât mai transparente, aproape invizibile – aşa sunt sandalele cu care Mihai Albu ne surprinde vara aceasta.
Poţi, aşadar, opta pentru barete cât mai subţiri (Wanna Sandals din piele texturată, 900 lei sau LuckyHit – sandalele din piele întoarsă, 449 lei, oferta specială a lunii). Ori Oblique Sandals, 549 lei si Crystal Flats, 400 lei – sandale cu talpă joasă şi prinderi minimale, într-o singură baretă subţire şi inel pe degetul mare.
Sau îţi poţi alege unul dintre modelele cu benzi din material transparent şi incolor, urcând, seducătoare până la gleznă şi închise la spate cu fermoar delicat, precum sandalele As Nude as Possible, 1.050 lei.

Mihai Albu As Nude As Possible Sandals

BUTTERFLY EFFECT

Da, ştim, accesoriile fac diferenţa şi creează acel plus de originalitate pe care toate ni-l dorim atât de mult! Atât la pantofi, cât şi la sandale şi poşete, delicatele fundite-fluture realizate manual din piele colorată sau metalizată au invadat colecţia de vară 2016.
De la balerini din piele roz sau argintie, Butterfly, 450 lei la sandalele din piele metalizată BU3FLY, 750 lei şi la Slingback – pantofii cu călcâi decupat şi doi fluturi aplicaţi spre vîrf, 1.000 lei. Ori la sandalele şi pantofii peep-toes Flowers, 1.600 lei (cu flori multicolore aplicate lateral sau pe călcâi şi toc), toate perechile astfel accesorizate par desprinse din fantezia veselă a unei zile de vară.
Mihai Albu Slingback-butterfly effect
Mihai Albu Lucky Hit 559-butterfly effect lei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close