Omletă cu lapte 12 luni+

Am găsit pe acest site o reţetă interesantă  de omletă cu lapte. I-am preparat-o Alexiei aşa cum e cea originală, dar şi în variantă adaptată. Ambele au avut succes. Iată şi varianta noastră pentru acest preparat:

Ingrediente: – un ou, caşcaval ras după preferinţe,  două linguri cu lapte, o linguriţă cu ardei gras tocat mărunt-mărunt (se poate pune mai mult, în functie de preferinţele copilului). Se mai pot pune: măsline, ciupercuţe, 1-2 rondele dovlecel – toate tocate mărunt.

Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele, apoi se pun în tigaie. Dacă folosiţi ciupercuţe, acestea de trag la tigaie până se înnegresc, apoi se pune amestecul de ou cu restul ingredientelor.

Vezi  AICI ponturi cum îl faci pe bebe să pape când e mofturos.
 
Intră AICI să citeşti despre diversificare şi meniurile pentru Alexia, în funcţie de vârstă
 
Yammy omleta asta
Despre diversificare şi alte reţete, am scris aici.

Disclaimer!
Gătesc, dar nu sunt un maestru bucătar. Așa cum mă pricep, mai bine, mai puțin bine, încerc să fac o mâncare comestibilă. Am ars ceapa de nenumărate ori, am aruncat oale-ntregi cu mâncare. Dar așa am învățat să gătesc. Mă descurc onorabil, nu am omorât pe nimeni cu preparatele mele, iar dacă doriți să le încercați, aș fi onorată.

1 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close