Omletă pentru bebeluși (recomandată de la 12 luni în sus)

Am început de ceva timp să nu-i mai gătesc Alexiei separat. Atunci când fac ceva pentru noi, înainte de a pune condimentele, îi separ o porţie şi picei. Cum zilele trecute am poftit rău de tot la omletă, am zis să încerc să-i dau şi gâgilicei, mai ales că toate ingredientele folosite fac parte din regimul ei, cu excepţia ciupercilor. Şi, cum am văzut că după 12 luni se pot da ciuperci bebeilor, am zis să încerc marea cu sarea. Alexia nu a fost încântată din cale afară de acest preparat, dar m-am declarat mulţumită că a luat şi aşa vreo 5 linguriţe. Data viitoare o voi face puţin mai consistentă.

În poză sunt 3 ouă pentru că am păpat şi eu, nu doar Alexia 🙂
Omleta, la final

Ingrediente: un ou, o roşie medie, o fâşie cât două degete de ardei gras, trei ciuperci, o felie de caşcaval, una de brânză slab sărată, un vârf de cuţit cu sare. Se mai pot pune: pătrunjel tocat, puţină ceapă verde, vinete gratinate, dovlecei, 1-2 măsline tocate mărunt, bucăţele de pui, spanac

Mod de preparare: ciupercile tocate mărunt se călesc în tigaie. Oul, sarea şi roşia decojită se bagă la blender, apoi se toarnă peste ciperci dar numai după ce acestea s-au închis bine la culoare, imediat se adaugă brânza şi caşcavalul tocate fff mărunt. Se mai lasă câteva minute, timp în care amesteci încontinuu.

 

Vezi  AICI ponturi cum îl faci pe bebe să pape când e mofturos.
  

Intră AICI să citeşti despre diversificare şi meniurile pentru Alexia, în funcţie de vârstă 

7 Comments

  1. Si eu i-am dat Iuliei omleta, dar eu ii pun marar+branza+cascaval+putina rosie si cam atat, ciuperci nu am incercat sa-i dau inca, dar daca zici ca-s permise dupa un an, o sa-i dau si eu.

    1. Vezi ce-ţi zice şi pediatra despre ciuperci. Alexia are acum 1 ani şi aproape 2 luni. Eu nu-i pun mărar pt că nu-i place gustul acestuia. Şi nic mie :))

  2. Atentie mare la ciuperci… sunt greu digerabile si in principiu se recomanda copiilor dupa 3 ani.
    Si as renunta la sare, tot pana-n varsta de 3 ani ( rinichii lor nu functioneaza la capacitatea rinichilor nostri ).

    In rest e numai buna pt noi, si eu imi prepar asa ceva cu absolut de toate… ( mai poti adauga smantana si cartofi copti in prealabil ).

    1. Laura, eu stiu ca se dau de la 1 an in sus. Cel putin asa am vazut ca scrie pe mai multe pagini de net, nu doar forumuri. Dar, asa cum am precizat intr-un comentariu de mai sus, cel mai bine e ca fiecare mamica sa intrebe pediatra legat de introducerea ciupercilor in regimul alientar al lui bebe. Alexia nu a avut absolut nimic dupa ce a mancat ciupercute. Stiu ca sunt greu digerabile, de aceea nu i-am dat o cantitate mare. Cat despre sare, sunt pareri si pareri. Eu am optat sa ii introduc sarea dupa 1 an, dar fffff putina.

  3. Baiatul meu are 1 an si 10 luni si de pe la 1 an si 2 luni manaca ciuperci, facute pe gratar , fara probleme/ efectiv i ciuperca de pe gratar si nu se lasa pana nu o termina 🙂
    n-am avut probleme pana acum
    si noi mancam ompleta cu de toate 🙂
    Posta buna!

    1. Cătălina, fiecare copil are ritmul său, fiecare mămică îi dă copilului ce crede ea că îi face bine când crede ea de cuviinţă. Mă bucur că şi vouă vă plac ciupercile. Uite, când mai mergem la grătar, voi încerca să-i dau Alexiei ciuperci făcute pe grătar să vedem dacă îi plac. Poftă bună şi vouă şi nici o problemă pentru greşelile de tastare, se întâmplă oricui… 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close