Ei da, există un spa pentru copii! Chiar în București, pe bd Nicolae Titulescu 81 (chiar lângă AnaPan). Iar noi l-am testat și ne-a plăcut. Mă rog, donșoara l-a testat și i-a plăcut, căci noi, părinții, ne uitam la ea cum se fâțâia de colo colo cu nasul pe sus de atâta atenție ce i se acorda. Cam tăcută la început, Alexia și-a dat arama pe față când a văzut că i se permite orice, când a văzut cum roiau fetele de la Kaigo Room în jurul ei. ”Alexia, vrei aia? Alexia, ai văzut aia? Alexia, ce zici de asta?” Alexia-n sus, Alexia-n jos…
De cum am intrat în Kaigo Room, primul lucru care mi-a luat ochii,cum se spune, era albul imaculat. Muuult alb! ”Doamne, cât trebuie să freci să rămână totul curat aici!”, mi-am spus eu, obsedata de curățenie. Apoi, când am dat cu ochii de angajate, m-a bufnit râsul, recunosc. Toate aveau niște antene pe cap, niște ochi, de ziceai că sunt de pe altă planetă. Apoi m-am dumirit de ce: așa arată mascota spa-ului! Am râs că mi s-au părut drăgălașe, să ne-nțelegem!
Am mers la Kaigo într-o zi de sâmbătă în care, mă gândeam eu, va fi full. Dar nu a fost. Era liber. Însă nu pentru mult timp. Am picat noi într-o ”fereastră”, căci în scurt timp locul s-a umplut de domnișoare, de prințese venite la coafat, la manichiură, pedichiură, ce să mai, la o porție de răsfăț, așa cum se cuvine prințeselor!
Primul care i-a astras atenția Alexiei a fost un panou alb, cu diverse jocuri pe el. Și mie mi-a plăcut, ce-i drept.
Apoi, după ce s-a mai destins, a trecut la coafat. Niște împletituri.
Cât a fost ocupată domișoara de la manchiură, Alexia a avut ce face. A pictat, s-a jucat la panoul despre care v-am pomenit la început, a verificat fiecare colțișor. Și s-a luptat cu Kaigo, să îl ascundă în scorbură.
Dacă la coafat a stat fără probleme, la manichură ne-am cam distrat pe seama ei. Deși îi place să se bălăcească în apă, a stat cu mânuța în bolul cu apă colorată fix cât să îi fac una-două poze, apoi a spus că nu îi place… La fiecare unghie pilită a luat mâna de pe masă pentru a verifica ea ce i-a făcut domnișoara blondă. La fel și după ce i-a dat cu ojă pe fiecare unghiuță 😉
Alegerea ojei a fost un adevărat ritual. Inițial, a ales 3 culori, apoi a ajuns să ceară câte o culoare pe fiecare unghie. Oja și toate produsele de la Kaigo Room sunt special pentru copii, fără parabeni (am verificat etichetele). Oja se ia cu săpun, la prima spălare, DAAAR, dacă prințesele vor să aibă unghiile colorate mai multe zile, atunci se aplică un strat protector peste culoare, iar îndepărtarea tot cu apă și săpun se face. Deci nu acetonă!
Am râs foarte tare de Alexia după ce i s-au făcut ughiile și a fost avertizată să stea cu mânuțele sus, să nu atingă ceva, pentru că i se va șterge oja. Cum a pus ea în aplicare sfatul acesta? Așa:
Pe scurt, ne-am simțit bine la Kaigo Room, iar prețurile ni s-au părut chiar acceptabile:
Mai multe imagini, AICI
45 de lei un tuns de copil? Si 25 de lei manichiura? Nu as zice ca-s tocmai preturi mici. Si tot nu pricep de ce e nevoie de manichiura la copil si dat cu oja la cativa anisori. Si ne mai miram dupa aia ca isi pun gel pe unghii la 10 ani. Pai daca o luam din timp, cum sa nu…. Dar banuiesc ca exista cerere, ca altfel n-ar exista nici oferta. E o scumpete fata ta. Nu pricep, totusi, de ce coafatul e mai ieftin decat tunsul…
Laura, salonul e în Piața Victoriei. Anul trecut, la un salonaș de peste drum de PRO TV am dat 30 de lei ca să îi taie Alexiei vârfurile. Un salonaș banal. Aici, la Kaigo, copiii se pot juca, pot picta, primesc prăjiturele bio, iau acasă jucăriile pictate fără ca părinții să plătească pentru ele… Cât despre manichiură, din punctul meu de vedere nu e atât de rău să îi fac unghiile ocazional, adică asta e a doua oară când pun ojă pe unghiile Alexiei. De data asta nu e ojă clasică, ci una din plante, care se ia la spălat.
Asta cu difernța între coafat și tuns habar nu am nici eu de ce au stabilit așa. E politica lor.
Foarte , foarte ,foarte tare! Super…nu am mai auzit de asa ceva! 🙂
Principiul e foarte simplu. Tunsul la copii este extrem de complicat. Cine are copil stie despre ce vorbesc! Si apoi, copilul nu pleaca doar tuns, primeste si un minim aranjat! Am fost acolo si merita! Diferenta de 10 ron fata de alte saloane asa zise de copii sta in tratament, atmosfera si produse, dar mai ales curatenie!. In alte saloane cei mici stau in miros de perhidrol sau acetona pentru ca tot acolo primesc servicii si adultii, sunt stersi cu prodoape spalate de angajate acasa etc! Dar e optiunea fiecaruia! Vorba reclamei:” Din fericire suntem cu totii atat de diferiti!
E simplu, pentru ca la un copil tunsul e mai complicat decat coafatul! Mie mi se pare evident raspunsul! Cat despre manichiura….. E la fel ca la adulti….. Vrei sa fii un om ingrijit iti faci manichiua, vrei iti dai si oja, nu vrei sa fii ingrijit nu-ti faci! Mai bine isi duce o mama fata la salon de mica, daca isi permite, decat sa-i roada unghiile, cum am inteles ca fac unele.