“Nu peca Piiinooooc! Nu peeecaaaa!”

Aşa striga fii-mea azi după ce s-a terminat piesa de teatru “Pinocchio”, care s-a jucat pe scena cinematografului Patria. V-am anuţat aici de piesa asta. A fost superbă! Iar Alexia s-a distrat de minune. Ba chiar şi-a învins timiditatea şi a urcat pe scenă, la final, să îşi facă poze cu personajele de poveste cărora le-au dat viaţă cei 12 actori profesionişti ai Teatrului Municipal Ariel din Râmnicu Vâlcea. Piesa a fost una interactivă, actorii au coborât printre pitici, spre bucuria acestora, care, apoi, au prins curaj şi din scăunelele lor strigau “Nu minţi, Pinocchio, spune adevărul!”, sau “Fuuugi, Pinocchio”.

Alexia mea a fost captivată de ce se întâmpla pe scenă şi, din când în când, îmi mai povestea şi mie una-alta… Am avut noroc că am ajuns în rândul al treilea şi a putut vedea pe scenă. Oricum, când nenea înalt din faţă amorţea şi îşi schimba poziţia, Alexia se ridica în genunchi pe scaun să vadă. Dar n-a comentat că nu vede de nenea, s-a descurcat.

Trăgând linie, piesa chiar a meritat, actorii au fost foarte buni, iar jocul de lumini i-a lăsat mască pe pitaci.Mie, de exemplu, mi-a plăcut foarte tare cum îşi făcea apariţia în scenă zâna lui Pinocchio:

La final, copiii s-au înghesuit pe scenă să se fotografieze cu personajele preferate. Zâna abia dacă mai făcea faţă cererilor, apoi, când a apărut Pinocchio, biata de ea a reuşit să îşi mai tragă sufletul. Şi noi ne-am pozat cu amândouă, dar am ajuns greu la ele, Alexia fiind, cred, una dintre cele mai mici spectatoare din sală, iar copiii mai mari o dădeau lesne din drumul lor. Dar, cu încurajări de pe margine, a reuşit să se apropie suficient cât să intre şi ea în cadru 😉

Săptămâna viitoare, tot de la ora 11, tot la Cinema Patria, vom merge la Cenuşăreasa, pusă în scenă de aceeaşi echipă. Iar organizatorii mi-au spus că vor fi trei categorii de de bilete (care pot fi achiziţionate de luni, de la casa de bilete a cinematografului): de 25, 17,5 şi 12,5 lei.  Aşadar, veniţi cu mic cu mare, că aveţi ce vedea. Şi voi, şi copiii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close