ulei-esential-doterra-foto-blogulmameiro-1

Nani, nani, puiul mamii… cu uleiuri esențiale DoTerra. Episodul 2

Uite că a trecut mai bine de un an și eu nu mi-am dat seama de asta. Un an de când am descoperit niște minunății la sticluță. Acum mai bine de un an scriam pe blog despre prima mea experiență cu niște uleiuri esențiale DoTerra. De atunci, le tot folosesc. Pe unele zilnic, pe altele doar la nevoie. Am descoperit pe parcurs cât de faine sunt. Bine, cum spuneam și în postarea inițială, contează mult cum este consultantul de la care ți le iei. Și la fel de mult contează să faci totul cu măsură. Pentru că, în continuare, sunt de părere că nimic nu înlocuiește medicul.

Dar, la fel de tare cred și faptul că starea mea de spirit, zenul meu, mă ajută mult în vindecare. Acum câțiva ani, am citit , nu mai știu pe unde, că multe dintre afecțiunile pe care le avem se datorează gândurilor noastre. Mi s-a părut o aberație atunci când am citit-o. Dar, am dat dreptate persoanei care a spus asta când am experimentat pe pielea mea două luni în care nu am fost om fizic și psihic, deși aaabsolut toate analizele și investigațiile medicale arătau că eram ok. Funcționam în parametri normali. Dar mie îmi era rău. Fizic și psihic. În fine, știți cum e, până nu dai cu capul de pragul de sus, nu-l vezi pe ăla de jos. Cine crede, crede. Cine vrea să încerce, încearcă. Cine nu, nu.

Promisesem în primul episod că revin cu impresii despre alte două uleiuri esențiale DoTerra: Serenity și Balance. Ce fac ele, vă las să citiți pe pagina Anei, cea care m-a ajutat să o scot la capăt cu multe folosind aceste uleiuri esențiale:

Despre uleiul esențial Serenity – experiența mea

După ce ați citit informațiile postate de Ana, să zic și cum a fost în cazul meu. Încep cu partea legată de insomnii, somn agitat, în episoade. Un somn ”pe apucate”. Soluția: 3 picături de ulei esențial Serenity în difuzor, la culcare.

Prima zi: am dormit mai mult de trei ore, fără să mă mai trezesc. Eh, autosugestie, mi-am zis. Puterea gândului. A doua seară abia așteptam să mă bag în pat. Am pus picăturile, am pornit difuzorul, am luat Kindle-ul să citesc și nu știu când m-am trezit că plutesc pe un norișor așaaa, ușooor și zbuf, am adormit. M-am trezit fresh. M-am trezit mai ușor și pleoapele, parcă, nu mai erau atât de grele. Am continuat cam vreo lună. Apoi, am oprit. Am vrut să văd dacă pot să cad într-un somn profund și fără uleiul magic. Yeap, am adormit bine. Acum folosesc acest ulei doar în perioadele agitate, de stres, de griji, de gânduri ce nu-mi dau pace. Sau la PMS, când sunt mai crazy de felul meu.

În concluzie, încă un ulei care și-a făcut efectul în ceea ce mă privește. La Alexia, sincer, nu mi-am dat seama dacă are sau nu efect la capitolul somn. Pentru că ea, oricum, doarme buștean și nu se trezește peste noapte, ca mine. Așa că l-am păstrat doar pentru mine. În schimb, în ceea ce privește uleiul esențial Balance, e altă poveste. Sau altele, una a mea, una a Alexiei.

Despre uleiul esențial Balance – experiența mea și a fiicei mele

Cum ziceam adineaori, atât eu, cât și fii-mea, folosim uleiul esențial Balance. Ce face el puteți citi în postarea Anei, cea de mai sus. Ce am simțit noi vă spun în cele ce urmează.

După ce m-am tot plâns Anei că fii-mea e când mega agitată, când mega timidă și abia scoate un cuvânt, m-am trezit că-mi pune în brațe o sticluță de Balance. ”Ia-o și să vezi că mă vei pomeni”, mi-a zis ea. Și, da, a avut, diiin nou dreptate. Am pomenit-o și după ce am văzut efectele. O pomenesc și acum, când scriu rândurile astea.

Bun. Să vă zic câte ceva despre efectele uleiului esențial Balance în cazul Alexiei. A fost o perioadă când era extrem de agitată. Mai ceva ca diavolul tazmanian din desenele animate. Agitată acasă. Agitată la școală. Ce să mai, foarte agitată. Cât eram cu ea, aveam cum să o dau cu câte o picătură în spatele urechilor. Dar la școală… cam greu de aplicat. I-am dat Alexiei un roll on și am rugat-o să se dea cu el în pauza mare. Nu a trecut mult timp până am observat că tazmanianca mea s-a mai domolit. Acum o dau doar la nevoie cu acest ulei. Câte o picătură în spatele urechilor.

Și am mai încercat uleiul acesta în cazul primului ei interviu la Antena 1, apoi la al doilea și la filmarea pentru TVR1. Știind-o foarte emotivă, am zis să o ajut să se relaxeze. Seara, înainte de culcare i-am făcut masaj la tălpi cu Balance și ulei de cocos. Iar înainte cu o oră de filmări, am dat-o cu câte o picătură în spatele urechilor. Am avut ceva palpitații, recunosc. Pentru că ea, dacă se emoționează, se blochează și din îhâm nu o scoți. Orice o întrebi, dă din cap că ”da” sau ”nu” și abia scoate un ”îhâm” pe gură. Ce a ieșit se vede și se aude în acele clipuri.

În ceea ce mă privește, Balance am folosit la greu în perioada despre care vorbeam la începutul postării. Și la fostul meu job, unde ajunsesem un car de nervi și de stres din cauza volumului prea mare de muncă. Și, pentru că nu voiam să merg acasă cu nervii aceia după mine, mă ”uleiam” la greu.

Acum, de când cu mutarea în Germania și cu noile provocări de aici, Serenity și Balance sunt prietenii mei de nedespărțit. 😉

Acestea sunt experiențele noastre cu cele două uleiuri esențiale DoTerra: Serenity și Balance. Acestea sunt efectele pe care le-au avut asupra noastră. Dacă vor avea același efect asupra tuuuturooor oamenilor nu știu. Dar pot spune cu mâna pe inimă că la noi au funcționat.

Iar dacă vreți să le încercați, nu uitați următoarele lucruri:

  1. Totul are o măsură. Nu faceți excese!
  2. Nu lăsați pe nimeni să vă oblige să le cumpărați. O faceți doar pentru că vă doriți și cât timp vă doriți
  3. Căutați-vă un consilier bun. Dar BUUUUN, așa cum e Ana mea. Un consilier care știe ce spune și care nu te trage de mânecă dacă nu ai cumpărat de minimum X lei sau să ai comenzi lunare. Nu un consilier pus pe făcut profit cu orice preț și care nu are răspusuri la orice întrebare sau care te pune să cauți tu pe Google ce și cum despre un anumit produs.
  4. Doctorul e doctor și nimeni nu-l poate înlocui!
Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag. Mă poți urmări și pe FACEBOOKpe INSTAGRAMdar și pe YOUTUBE (unde te aștept să dai Subscribe).
Te poți abona la NEWSLETTER și vei primi, o dată pe lună, un e-mail de la mine cu o parte dintre articolele publicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: