mirela retegan

Mirela Retegan spune ”Da, mamă, ai voie!”

Dacă nu îți dai voie ție să fii fericită, nu o să crești un copil fericit. O să crești un copil disciplinat, o să crești un copil instruit, o să crești un copil supus. Dar tu l-ai născut ca să fie fericit. Așa că, dă-ți voie! Dacă nu îți dai voie ție, nu o să îi dai voie nici lui.

Mirela Retegan s-a alăturat susținătorilor campaniei ”Da, mamă, ai voie!”. Mirelei i-a plăcut primul articol din seria #DaMamăAiVoie, așa cum spuneam și în postarea în care anuțam că am vorbit despre acest demers la Europa FM, la emisiunea ”Dimineața Zurli”.

Pe Mirela o cunosc de vreo 20 de ani, dacă mai știu eu să socotesc corect. Am admirat determinarea ei, modul în care a transformat un vis în realitate. Visul ei a fost să dăruiască iubire, zâmbete, clipe de fericire. Din dragoste pentru copii s-a născut Zurli. Și tot din dragoste, tot pentru copii, a apărut și Antrenorul Părinților. Căci, despre copii fericiți putem vorbi doar dacă ei au părinți fericiți, nu?

Am citit cărțile ei, am subliniat cu markerul pasaje întregi, mi-am notat atât de multe lucruri frumoase. Lucruri care m-au ajutat în relația cu mine, în cea cu copilul meu. Modul în care Mirela a vorbit în cărțile ei despre viață, iubire, fericire, încredere, despre suișurile și coborâșurile vieții – toate astea m-au făcut să îmi doresc ca ea să facă parte din… ”galeria” susținătorilor campaniei ”Da, mamă, ai voie”. Când vorbește despre acceptarea de sine, despre transformare, despre autodezvoltare, simt cum îmi suflă în aripi. Așa cum, sper, simt toți cei care o ascultă, care îi citesc cărțile sau textele de pe blogul ei.

BANNER da mama ai voie homepage

Am scris toate cele de mai sus pentru am simțit nevoia să vă mărturisesc de ce o admir pe Mirela Retegan. Iar modul în care a crescut-o, mamă singură fiind, pe fiica ei, Maya, plus relația mamă-fiică pe care ele o au mi-au întărit convingerea că Mirela are un cuvânt greu de spus. Un cuvânt de spus atunci când vorbește despre relația părinte-copil, atunci când vorbește despre mama și femeia.

Ce părere are Mirela Retegan despre #DaMamăAiVoie? Veți afla asta din mesajul video de mai jos.

Având în vedere toate cele de mai sus, e lesne de înțeles de ce m-am bucurat atâââât de tare atunci când ea a acceptat să vorbească despre acest demers al meu. Despre ”Da, mamă, ai voie!”. Nu vreau să o mai lungesc. Așa că vă las să ascultați mesajul Mirelei Retegan.

”Da, mamă, ai voie!” este despre a visa, despre a nu renunța la femeia din tine, la dorințele tale. Este despre faptul că noi, mamele, nu trebuie să uităm că suntem și femei. Dar este și despre faptul că nu există mamă perfectă. ”Da, mamă, ai voie!” este despre frici, este despre gura lumii, despre iubirea de sine, acceptarea de sine. Este despre relaxare și, nu în ultimul rând, despre autenticitate.

”Da, mamă, ai voie” NU este despre a le încuraja sau a le îndemna pe mame să își lase copiii pe planul secund, să devină egoiste. NU este despre a găsi o scuză pentru a nu acorda atenție copilului, partenerului. Ci este un îndemn la a lua o gură de oxigen. Este despre a găsi liniștea. Este despre autodescoperire. Dar și despre preconcepții. Despre renunțarea la ele, mai exact.

decalogul da mama ai voie

Citește și:

Da, mamă, ai voie” s-a auzit și la Europa FM. Oficial, sunt ”Omul bravo”.

Gabriela Maalouf, despre campania ”Da, mamă, ai voie!” Cum este o mamă bună?

Mirela Retegan spune ”Da, mamă, ai voie!”  

Ce spun tații despre campania ”Da, mamă, ai voie!” 

Urania Cremene: „Da, mamă, ai voie să plângi” 

Da, mamă, ai voie! Să te distrezi, să greșești, să țipi, să spui ”Nu”, să alăptezi sau nu…

Mă poți urmări și pe FACEBOOK, pe INSTAGRAM, dar și pe YOUTUBE (unde te aștept să dai Subscribe).

Te poți abona la NEWSLETTER și vei primi, o dată pe lună, un e-mail de la mine cu o parte dintre articolele publicate.
Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close