gelozie frati - foto pixabay.co,

Mami, tati, buni, voi cum ”tratați” gelozia dintre frați?

Nu vă speriați, nu am să vă dau sfaturi pe tema gelozia dintre frați. Cel puțin nu din experiența mea, așa cum sunt situațiile despre care tot scriu aici, pe blog. Știu despre rivalitatea&gelozia dintre frați doar din auzite. De la părinții care au cel puțin doi copii.

Or, eu, având doar un copil, clar nu am cu să vorbesc din propria experiență. Nu se pune că al meu copil face cât 10, așa cum mi se tot spune. Deci, nu, nu pot vorbi despre gelozia dintre frați din proprie experiență. Poate, doar despre cea dintre copil și pisică. Dar, asta e altă mâncare de pește.

Despre cum gestionați gelozia dintre frați o să vă spună o mamă care are doi copii și un al treilea ”pe drum”. Ana Maria Ivan, pe numele său. Sau Zâna Scutecel, după numele blogului ei. Pe 20 noiembrie, Ana Maria organizează o întâlnire cu părinții (și bunicii, de ce nu?) a cărei temă este fix gelozia dintre frați.

Gelozia nu este nici pe departe un comportament neobişnuit, ba chiar dimpotrivă. Modul în care părinţii dar şi familia extinsă gestionează situaţia este foarte important. În primii ani de viaţă se clădeşte relaţia dintre fraţi, încrederea lor în sine, respectul faţă de familie şi poziţia faţă de un alt frate,mai mic sau mai mare”, spune ea.

Despre ce se va discuta?

  1. Diferenţa de vârstă ideală dintre fraţi
  2. Cum îi ajutăm să îşi împartă jucăriile
  3.  Cum reacţionăm când ei au o dispută
  4.  Independenţa faţă de frate/soră
  5.  Cum îi învăţăm negocierea
  6.  Cum mă împart ca părinte

Va fi o întâlnire în cadrul căreia discuțiile vor fi combinate cu exercițiile practice. Cum așa? Zic să aflați asta de pe site, unde găsiți și detaliile legate de înscrierea la această ”ședință cu familia”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: