Foto-Limor-Zellermayer-unsplash

Mami, de la ce vârstă ai voie să te pupi cu un băiat pe buze?

Când avea nici șase ani, fii-mea m-a întrebat direct ce e aia sex… La vremea aceea, sper, am lămurit-o. Acum, la 9 ani și puțin, mă întreabă despre pupatul pe buze… Nu știu, zic și eu, nu e mai firesc să se pornească de la un sărut și apoi să se ajungă la sex? Să fi fost, mai întâi, curioasă în privința organelor genitale din dotarea fetelor, respectiv, a băieților… Mă rog, mă zăpăcește fii-mea cu ordinea în care pune întrebările. Dar, nah, ea nu este eu, eu nu sunt ea.

Bun! Să revenim la sărut. “Mami, de la ce vârstă ai voie să te pupi cu un băiat pe buze?“, mă întreabă fii-mea în una dintre zilele în care mă simțeam ca lovită de tren din cauza unei infecții oribile (IACRS). Dar, nah, printre frisoane și accese de tuse, a trebuit să găsesc rapid un răspuns.

Fix ca la discuția noastră despre sex, în câteva secunde am încercat să anticipez întrebările ei, în funcție de răspunsurile mele. Și, tot ca de obicei, am recurs la tactica ”răspunde printr-o întrebare”. Așa, am tras-o eu de limbă pe ea, să văd ce e în căpșorul ăla al ei.

– Mami, de la ce vârstă ai voie să te pupi pe buze cu un băiat?

– Ăăă… Nu cred că există o vârstă. De ce întrebi?

-Așa…

Aș suspecta-o că s-a pupat cu unul pe buze, dar, la cum se strâmbă și la ce onomatopee scoate când vede doi sărutându-se… parcă – parcă îmi vine să nu cred că e vorba despre ea. Am continuat discuția:

– Nu cred că există o vârstă pentru asta… Uite, eu m-am pupat pe buze cu primul meu iubit la 13 ani. Cam așa era pe vremea mea, cred… 

– Mda, cam târziu, trage ea concluzia și mă fac că nu o aud.

– Dar, să știi, am văzut că sunt și copii mici care se pupă pe gură, zic eu. Doar ca la ei e altceva. Nu ca sărutul ăla dintre iubiți, dintre oamenii mari sau adolescenți. E altfel de iubire la copiii mici față de cea dintre doi iubiți mari.

A părut mulțumită de discuție, așa că nu a continuat. Mi-a zis că a văzut doi copii, la școală, pupându-se pe buze și că ei i s-a părut scârbos. Cum ziceam, încă e în faza cu ”pupatul e scârbos”. Nu știu dacă e momentul să îi zic care e faza cu sărutul cu limba… Să o mai las? Are doar 9 ani… Nu știu ce să zic… Oricum, simt că se apropie perioada în care o să duc dorul dialogurilor noastre inocento-amuzanto-educative.

Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag. Mă poți urmări și pe FACEBOOKpe INSTAGRAMdar și pe YOUTUBE (unde te aștept să dai Subscribe).
Te poți abona la NEWSLETTER și vei primi, o dată pe lună, un e-mail de la mine cu o parte dintre articolele publicate. 

Join 14,192 other subscribers

Foto: Limor Zellermayer/unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: