sunt furios

Mami, când sunt furioasă trag aer în piept

Aceasta a fost concluzia Alexiei după ce i-a citit taii din cartea „Sunt furios, ce să fac?”, apărută la editura Univers Enciclopedic. Mi-a mai spus că, atunci când e furioasă, inima îi bate mai repede ca de obicei și că, atunci când e supărată și supărără la rândul ei pe cineva, e frumos să își ceară scuze. Și că, atunci când e supărată, e bine nu să lovească, ci să facă altceva, cum ar fi, să deseneze. La așa concluzii, normal că am fost tare curioasă să văd ce carte minune avea tataie. Mai curioasă ca o pisică, am înşfăcat cartea de la taii şi mi-am aruncat o privire pe ea, să văd ce poveşti îi citeşte el copilului meu de 6 ani.

sunt furios, ce sa fac

sunt furios, ce sa fac

Am citit prefața și mi s-a părut că voi avea de-a face cu vreun studiu ”prețios”.

prefata sunt furios

Dar nu, cartea este atââât de simplă și de pe înțelesul copiilor! Scurt, simplu, la obiect, pe limba lor. Iată câteva imagini, ca să vă faceți o idee:

sunt furios

sunt furios, ce sa fac

Și mai am o carte de la Univers Enciclopedic pe care vreau să vi-o recomand. Aceeași colecție, ”Dezvoltare emoțională pentru copii”, același limbaj pe înțelesul copiilor, aceeași calitate superioară.  Este vorba despre ”Gata, acum am destul!”, o carte din care copiii învață că, vorba aia, ”Ce e prea mult strică”. Vă las să vă delectați cu imagini:

gata, acum am destul

gata, acum am destul

gata, acum am destul

gata acum am destul

2 Comments

  1. Tot aceste carti le-am ales si eu de la EUE, mi se par foarte utile si la obiect pentru copii ca sa fie la nivelul lor de intelegere.
    Evident ca trebuie sa discutam cu ei pe masura ce dam paginile ca sa perceapa mesajul si sa inteleaga mai bine despre ce este vorba: fapte-consecinte.

    1. Întotdeauna ei cer explicații suplimentare 😉 Dar, da, marea bilă albă pentru aceste cărți este limbajul folosit. Pe lângă calitatea cărților și pentru grafică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close