Ingrediente: 400 g apă, 3 linguri cu mălai, un ou, 3 linguri cu smântâmă (sau mai multe, după preferinţe), o bucată de brânză, una de caşcaval, puţină sare
Mod de preparare: După ce aţi fiert oul, îl daţi pe răzătoarea mică, la fel şi brânza. Acestea se combină cu smântâna. Se pune apa la fiert cu sarea şi după ce a dat în clocot se adauga mălaiul. Se amestecă încontinuu până se obţine o mămăligă mai moale. Într-un vas se toarnă jumătate din mămăligă, se pune amestecul de brânză, ou şi smântână, apoi se adaugă restul de mămăligă. Se lasă la cuptor vreo 15 minute. Deasupra se rade caşcavalul.
NOTĂ: pentru picii sub 1 an, se pune doar gălbenuşul
Aceasta e una dintre reţetele preferate atât ale Alexiei, cât şi ale mele. E fff yummy!
Vezi AICI ponturi cum îl faci pe bebe să pape când e mofturos.Intră AICI să citeşti despre diversificare şi meniurile pentru Alexia, în funcţie de vârstă Despre diversificare şi alte reţete, am scris aici.