Mămăligă la cuptor 12 luni+


Ingrediente

Ingrediente: 400 g apă, 3 linguri cu mălai, un ou, 3 linguri cu smântâmă (sau mai multe, după preferinţe), o bucată de brânză, una de caşcaval, puţină sare
Mod de preparare: După ce aţi fiert oul, îl daţi pe răzătoarea mică, la fel şi brânza. Acestea se  combină cu smântâna. Se pune apa la fiert cu sarea şi după ce a dat în clocot se adauga mălaiul. Se amestecă încontinuu până se obţine o mămăligă mai moale. Într-un vas se toarnă jumătate din mămăligă, se pune amestecul de brânză, ou şi smântână, apoi se adaugă restul de mămăligă. Se lasă la cuptor vreo 15 minute. Deasupra se rade caşcavalul.

Înainte de a fi băgată la cuptor
Rezultatul final

NOTĂ: pentru picii sub 1 an, se pune doar gălbenuşul

Aceasta e una dintre reţetele preferate atât ale Alexiei, cât şi ale mele. E fff yummy!

Vezi  AICI ponturi cum îl faci pe bebe să pape când e mofturos.
 
Intră AICI să citeşti despre diversificare şi meniurile pentru Alexia, în funcţie de vârstă
 
Despre diversificare şi alte reţete, am scris aici.

Disclaimer!
Gătesc, dar nu sunt un maestru bucătar. Așa cum mă pricep, mai bine, mai puțin bine, încerc să fac o mâncare comestibilă. Am ars ceapa de nenumărate ori, am aruncat oale-ntregi cu mâncare. Dar așa am învățat să gătesc. Mă descurc onorabil, nu am omorât pe nimeni cu preparatele mele, iar dacă doriți să le încercați, aș fi onorată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Scroll Up
%d bloggers like this: