alexia mama perfecta

Mama perfectă există doar pe Facebook. De frica de a nu greși, facem și mai multe greșeli

Ei bine, da, mama perfectă nu există, dar câți nu pozează în părinții perfecți? De ce? De teama de a nu fi judecați de cei din jur? Din dorința de a fi altfel de cum au fost proprii părinți? Sau pentru că societatea asta promovează perfecțiunea și amendează imperfecțiunea? Asta este părerea mea. Astea sunt motivlele care, cred eu, îi determină pe mulți să își pună masca perfecțiunii.

Dar știți ce? Imperfecțiunea, pentru mine, este normală. Este provocatoare. Ne provoacă să învățăm din greșeli. Ne ajută să acceptăm că greșim și, ce e cel mai important, să învățăm din ele. Părinte perfect NU EXISTĂ! Și ăsta nu e un capăt de lume! Eu recunosc că nu sunt o mamă perfectă, mă accept așa. Îmi place imperfecțiunea mea. Este cea care mă face să evoluez, să învăț, să mă descopăr.

Ce-i drept, alăturarea cuvintelor mamă perfectă mi se pare una nepotrivită. E ca și cum aș spune că pe mine nu mă doare atunci când mă lovesc. Nu are cum să nu te doară. Așa cum nu are cum să existe mamă perfectă. Dar, cu toate vrem să fim perfecte, nu? Oare, în ochii copiilor noștri noi nu suntem perfecte? Întrebați-vă asta. Răspundeți-vă.

Despre mitul mamei perfecte, dar nu numai, a vorbit și Mirela Horumba, Psihologul Părinților, la ”Social Media for Parents”, 2018. Așa cum am promis în prima dintre cele cinci postări despre Social Media For Parents (SMP), voi dedica o serie de articole vorbitorilor care mi-au plăcut la evenimentul organizat de Evensys la Hotel Caro. Postarea aceasta îi este despre discursul Mirelei Horumba, psiholog.

Mirela Horumba la social media for parents

 Mama perfectă există doar pe Facebook. Parentingul poate fi frumos, haios, cu mai mult calm, mai multă disponibilitate. Noi avem nevoie să lăsăm deoparte grijile și propriile frici. De frica de a nu greși, facem și mai multe greșeli”.

 Cele scrise mai sus sunt doar trei dintre lucrurile exprimate de Mirela Horumbă. Mi-au plăcut enorm și m-au uns pe suflet. Mai sunt și alte lucruri frumoase spuse de doamna psiholog. Trei dintre ele vreau să le subliniez:

  1.  Comportamentul copilului este un rezultat al acțiunilor noastre ca părinți. Sau ca urmare a lipsei noastre de acțiuni.
  2. Copiii noștri ne transmit, prin comportamentul lor, că au nevoie de hrană emoțională mai mult decât orice altceva. Hrană emoțională = dorința de conectare = joacă = timp împreună.
  3. Copiii au nevoie de frustrări sănătoase. Eu trebuie să le integreze corect. Astfel vor ști cum să le facă față mai târziu.

La Social Media for Parents, Mirela Horumbă a vorbit despre metoda ”Eu pot în acțiune”. O cale nouă și pozitivă pentru rezolvarea problemelor copiilor. Metoda îi aparține psihoterapeutului finlandez Ben Furman. El a implementat-o în anul 2000, dar abia în 2018 a ajuns și la noi. Despre ce este vorba? Vă las să descoperiți voi în slideurile de mai jos.

Mirela Horumba Social Media for Parents 2018

Mirela Horumba Social Media for Parents 2018

Mirela Horumba Social Media for Parents 2018

Mirela Horumba Social Media for Parents 2018

Mirela Horumba Social Media for Parents 2018

Am mai scris despre Social Media For Parents 2018:

  1. Social Media for Parents – locul unde mamele se-ntâlnesc și nu-și scot ghearele
  2. ”E greu să fii părinte în 2018”, concluzia zilei la întâlnirea Social Media for Parents
  3. Mama perfectă există doar pe Facebook
  4. Părinții stabilesc CE să mănânce copilul. Doar copilul decide cât de MULT mănâncă
  5. Noi vrem să fim părinți perfecți, copiii ne vor oricum am fi – parentingul din cărți și viața reală

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like…
Mă poți urmări și pe FACEBOOK, pe INSTAGRAM, dar și pe YOUTUBE (unde te aștept să dai Subscribe).
Te poți abona la NEWSLETTER și vei primi, o dată pe lună, un e-mail de la mine cu o parte dintre articolele publicate.
Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close