vreau să le citesc copiilor Si tu iubesti sa citesti

Mă duc să le citesc copiilor. Vrei să vii şi tu?

Când îi citesc poveşti Alexiei, îmi place să imit voci, să mă maimuţăresc. Întrerup povestea pentru a-i explica Alexiei anumiţi termeni, anumite situaţii. Sau mai pun pauză şi o întreb ce crede ea că se va întâmpla. Asta în cazul poveştilor noi, căci la acelea pe care le ştie, încerc să schimb datele problemei. Adică schimb personajele, le pun în alte ipostaze. Şi iese un ciiiiirc, mamă-mamă!

Îmi place să-i citesc copilului meu. Îmi place când o văd cât de mult iubeşte cărţile. Are şi un ritual al ei: trage scăunelul lângă pat şi le aşază cu grijă pe el. Să le aibă aproape şi când doarme.

Am observat cât de mult îi place să povestim, să născocim poveşti. Şi sunt convinsă că nu e singura căreia îi plac poveştile. Din acest motiv am acceptat să mă alătur unui proiect tare frumos. Unul cu cărţi, copii, poveşti, citit.

Campania ”Și tu iubești să citești” îi invită pe copii în Sun Plaza, să asculte poveşti citite de vedete şi de bloggeri. Dar, nu e numai despre citit. Ci şi despre a da mai departe. Cărţi. Poveşti. Vise. Zâmbete. Bucurie. Poţi dărui şi tu cărţi. Poţi citi şi tu poveşti copiilor care vin la Sun Plaza.

De fapt, chiar te rog să faci aceste două lucruri. Sau poţi da de veste celorlalţi să facă la fel. Adică să vină să citească, să vină să doneze cărţi. Iar dacă vrei să donezi mai multe cărţi, dă-ne de veste şi te ajutăm cu transportul. Mai multe informaţii găsiţi în comunicatul de mai jos.

vreau să le citesc copiilor Si tu iubesti sa citesti

Vii, citești, dăruiești și primești cărți –

”Și tu iubești să citești” în Sun Plaza

 Sâmbătă, 9 iulie, Sun Plaza lansează proiectul ”Și tu iubești să citești” care se va desfășura pe tot parcursul lunii iulie, într-un spațiu de lectură accesibil, gratuit tuturor, aflat la parter, lângă intrarea principală.

Oricine poate veni aici să citească din cărțile puse la dispoziție de Sun Plaza, poate aduce cărți și poate lua altele la schimb. La finalul lunii, toate cărțile rămase vor fi donate unor centre din sectorul 4 care oferă adăpost temporar familiilor fără case.

În prezent, cu ajutorul partenerilor din proiect, Adevărul, Gazeta Sporturilor, Cora și Librarium, spațiul de lectură beneficiază deja de 1500 de cărți, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

În weekend-uri, persoane publice, jurnaliști, bloggeri și vizitatori ai Sun Plaza vor veni să citească pentru copii și chiar pentru adulți sau să discute despre cărți cu cei prezenți.

Astfel, în fiecare sâmbătă din luna iulie, de la ora 11.00 vor fi alături de copii și părinți

Răzvan Popescu și Flick de la Radio ZU – pe 9 iulie
Dana Nălbaru – pe 16 iulie
Daniela Nane – pe 23 iulie
Marian Râlea – pe 30 iulie
Mihai Găinușă de la Radio SEVEN – 30 iulie, de la 12.00

Şi bloggerii s-au alăturat proiectului. Vor veni să citească sau să vorbească despre cărți:

Cristina Ologeanu: blogulmamei.ro
Gabriela Maalouf: familie-implinita.ro
Ioana Marinescu: pisicapesarma.ro
Raluca Loteanu: ralucaloteanu.ro
Robert Diaconeasa: daddycool.ro
Ana Maria Mitruș: meseriadeparinte.ro
Lucia Radu-Simota: mamicaautentica.wordpress.com
Luminița Malanca: tusibebe.wordpress.com
Lavinia Peter: mamicidepici.ro
Dana Dobrescu: modernmother.ro
Claudia Știrbei: www.wowmom.ro
Ana Maria Tătucu – anamariatatucu.com
Emilia Ilie: emilia-ilie.ro
Florina Badea: florinabadea.ro – blog de viață sănătoasă.

Programul complet de lectură poate fi accesat aici.

Oricine vrea sa petreacă o oră în compania copiilor sau adulților iubitori de cărți, citind sau povestind, se poate înscrie pentru lecturi publice cu un e-mail la: marketing@sun-plaza.ro.

Campania de responsabilitate socială ”Și tu iubești să citești” încurajează lectura în familie. Și pentru că dar din dar se face poveste, te invităm să donezi o carte bibliotecii gratuite din Sun Plaza. Iar noi îți vom dărui o alta în loc. La finalul campaniei, cărțile vor fi donate unor micuți mai puțin norocoși.

Partenerii media ai proiectului ”Și tu iubești să citești” sunt copilul.ro, rol.ro, bookblog.ro.

Mai multe detalii pe Facebook și pe sun-plaza.ro.

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close