M-am pus la mintea copilului… şi a fost BINEEEE!

Anul acesta am marcat 1 iunie cum se cuvine: am mers la Terra Park şi ne-am făcut de cap, ca fetele! Cu Alexia, Ioana, prietena ei, şi Adi, tăticul Ioanei.

De cum am intrat, Alexia a fost atrasă de standul celor de la Rembrandt Hobby Centre, unde a pictat la greu… Deh, de când a descoperit cât de fun e să pictezi, nu o mai atrag creioanele colorate sau cariocile, ci direct pensula şi acuarelele. La aşa pasiune, cred că se impune să ducem fata cât mai des la ateliere de pictură, unde să poată elibera artistului din ea, nu?

Şi cum ziceam, la standul celor de la Rembrandt, Alexia a pictat cu orele…

… apoi s-a lăsat pictată… iar în final m-a pictat şi pe mine. Ce mi-a plăcut foarte foarte tare a fost faptul că picturile de pe faţă au rezistat până acasă, când le-am îndepărtat uşor, cu un şerveţel umed, iar pielea nu a fost deloc iritată (cum s-a întâmplat în alte dăţi).

Cât fii-mea îşi făcea de lucru, m-am plimbat prin parc ”în recunoaştere”. Am descoperit o măsuţă cu torturi interesante. Nu cele în formă de prinţese sau de castele m-au atras, ci unul făcut din morcovi din marţipan – pentru fii-mea, şi unul cu mortanul din Shrek, pentru mine 😉

După ce, cu greu, am dezlipit-o pe Alexia de masa unde picta, a început adevărata distracţie. Curajoasa mea îmi cerea să se dea în tot felul de nebunii zguduitoare, unde nici copiii de 6-7 ani nu aveau voie, darămite o pitacă de 3 ani ca ea. Am păcălit-o eu ce am păcălit-o cu texte de genul ”Nu ne primeşte nenea acolo”, ”Ăla îţi face buba”, ”Când te faci mai mare te dai şi în aia”.

Dar când a cerut să se dea într-o chestie care ne ridica, ne cobora, ne zgâlţâia de ne lua gaia, a venit cu un argument solid: ”Acolo s-a dat şi bebe”. Într-adevăr, când ne-am uitat la drăcovenia cu pricina, nişte părinţi cu un copil de 3-4 ani păreau că se distrează de minune. Am zis că e ok dacă şi alţii au testat-o. Şi ne-am urcat. Scaunul era atât de mare, că Alexia mea s-a scufundat în el… Iar când a luat drăcovenia aia viteză, stomacul meu s-a mutat în gât şi n-a mai coborât de acolo până nu s-a oprit drăcovenia. La un moment dat, Alexia a început să chiţăie că o ”doale bulta”, semn că şi stomacul ei urcase în gât şi ea nu înţelegea ce se petrece cu ea. Dar apoi a început imediat să râdă când o gâdilam…

Dintre toate nebuniile din Terra Park, cel mai tare i-au plăcut baloanele, unde ne-am dat vreo 4 ture, pe puţin, şi locul cu ”mute biuţe”.


Am mai încercat caruselul, unde am ameţit crunt, căci nu le-a lăsat pe fete singure, trebuiau însoţite de un adult… şi caruselul cu maşinuţe, avioane şi alte grozăvii.

Ce m-a intrigat a fost faptul că la unele tiribombe plăteau şi adulţii însoţitori, la altele nu. De exemplu, la trenuleţul outdoor a fost taxat şi adultul însoţitor, pe când la celelalte nu… Nu aş fi vrut să mă dau neapărat cu ea, dar cei de acolo îmi spuneau că nu o pot primi pe Alexia nesupravegheată că e prea mică de înălţine…

4 Comments

  1. se pare ca v-ati distrat de minune 🙂
    nu am fost la Terra Park (inca) ,dar banuiesc ca e vorba de ..bani! adica sa ia cat mai multi bani de la toti care le calca pragul 😛
    La multi ani de 1 iunie!

    1. E destul de scump, când tragi linie. Cam 6 lei o tură cu trenuleţul, 10 lei accesul la locul cu bile, 7 lei cu maşinuţele… Se adună, nu glumă! Noi am primit cadou de 1 iunie un voucher de 40 de lei… La mulţi ani şi vouă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close