M-am criogenat (P)

”Hai să ne băgăm cu toţii
În nişte frigidere mari
Să ne congelăm
Pentru vreo sută de ani” tot cântau, prin 99, cei de la Taxi.

M-am criogenat şi eu, dar nu pentru 100 de ani, ci pentru două ore. De ce am făcut asta? Pentru a scăpa de nişte pitici mici mici şi enervanţi de pe creierul meu.

Iar acei pitici mă tot toacă la cap să scap odată de ”şunci, şunculiţe, ”şunculoaie”. Nu din motive estetice, ci, mai degrabă, practice. După sarcină m-am ales cu un surplus enervant de grăsime pe partea interioară a coapselor. Enervant pentru că se tocesc pantalonii, pentru că abia găsesc pantaloni potriviţi (fie sunt prea mari în talie, fie nu pot să îi ridic din cauza pulpelor prea mari). Aşa că, nu de puţine ori, sunt pusă în situaţia de a lua nişte pantaloni pe care să îi pot trage pe mine şi apoi să îi răscroiesc pentru că, altfel, odată închişi, rămân cu ditamai gaura în talie, iar în zoa prohabului sunt umflaţi ca nişte gogoşari. Oricât aş slăbi, de problema aceasta nu scap. Cum acum 1000 de ani am încercat un tratament de remodelare corporală şi am rămas uimită de rezultate, mi-am zis că tot o astfel de procedură ar fi soluţia pentru acum. M-am spovedit cu prietenelor mele de la Elos, iar ele au dat verdictul: ”Hai să te criogenăm!”. ”SĂ CEEE?”. ”Să îţi facem o procedură de cripoliză cu CoolTech®. Adică să te îngheţăm”. Pe scurt, mi s-a explicat că prin criogenare stratul de grăsime nedorit va fi înlăturat. ”Aham, am mai făcut eu tratament crio, deci nu mă tem. O să dârdâi eu ceva, dar baba suferă la frumuseţe”. Dar nu, nu am dârdâit şi nici nu am fost ”înfăşată” din cap până în picioare cu nişte cârpe îmbibate într-un gel care te face să îngheţi, aşa cum s-a întâmplat în cazul tratamentului de acum 1000 de ani. Să o iau cătinel…

Tratamentul propus de fetele de la Elos este unul noninvaziv de ”topire” a grăsimii. Mă rog, de ”îngheţare”, în cazul acesta. După ce mi s-a făcut o fişă mi s-au dat o grămadă de informaţii despre ce presupune această procedură. Eu am reţinut atât:
*** Nu voi tremura de frig, căci aparatul (singurul care răceşte până la -8˚C) lucrează ”local”
*** E nevoie de o singură procedură (o vizită la salon, o songură ”congelare”, o singură şedinţă…)
*** Primele efecte apar cam după 3 săptămâni, iar rezultatul final se vede în 6 săptămâni (în tot acest timp, grăsimea se tot topeşte)
*** După o singură procedură/zonă se reduc minim 4-5 cm
*** Mamele care alăptează nu pot face acest tratament, deşi nu s-au efectuat studii pe lăuze, fetele de la salon sunt mai precaute şi preferă să evite să le supună intervenţiei
  *** Nu simţi durere în timpul tratamentului, ci doar după îndepărtarea ”dispozituvului-aspirator”, când se masează zona îngheţată (ştiţi cum e când vă îngheaţă mâinile sau picioarele şi intraţi cu ele în apă caldă? Este exact aceeaşi senzaţie)
*** E posibil să simţi un uşor disconfort local şi 1-2 zile după procedură (eu am simţit doar până în seara aceleiaşi zile)
Restul informaţiilor le-am regăsit aici

Apoi am trecut ”la treabă”.

Mai întâi mi s-a aplicat o membrană cu un gel protector, apoi am fost ”mufată” la aparat. Dispozitivul a tras asemeni aspiratorului porţiunea cu grăsime pe care am dorit să o lucrăm (partea interioară a coapselor)

Nu a fost dureros, really! Ba chiar mă luase somnul, la un moent dat 😉

Preţ de 60 de minute per coapsă am stat conectată la aparatul care a îngheţat grăsimea nedorită (CoolTech, pe numele lui de scenă)

Printr-o apăsare de buton am fost deconectată, apoi mi-a fost masată zona. Ei, aici a fost o problemă: zona cu pricina m-a cam durut. Am simţit ca nişte ace înfipte în picioare. DAR durerea a fost suportabilă, cam pe la 4 pe o scară de durere de la 1 la 10. Durerea mai puternică am simţit-o cam 15 minute, maximum, apoi nici nu am mai băgat de seamă. Abia seara, la duş, în timp ce mă masam am simţit un miiiic disconfort. A doua seară… nimic, nici o durere. Acum aştept să treacă trei săptămâni să mă revăd cu fetele de la Elos pentru o reevaluare. Trebuie să mărturisesc că am ascuns centimetrul… Ne revedem în trei săptămâni

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close