Loc de distracţie pentru copii şi relaxare pentru părinţi

V-am promis aici că revin cu informaţii despre Baby Spa, centrul din zona Mihai Bravu unde am petrecut prima parte a aniversării Alexiei şi unde ne-am simţit grozav. Deşi centrul are şi piscină, noi ne-am rezumat, de data aceasta, la petrecerea timpului la locul de joacă pentru copii. Şi nu mi-a părut rău, căci pitica a avut parte de ceva nou: a pictat ouă, sub îndrumarea Alexandrei Puiu, ştiţi voi, cea de la emisiunea „SOS Salvaţi-mi casa”. Înainte de a vă lăsa să citiţi prezentarea oficială a centrului Baby Spa, pe care am primit-o de la cei de acolo, am să vă împărtăşesc impresiile mele şi ce informaţii am cules la faţa locului.


-pentru locul de joacă, abonaţii centrului plătesc 15 lei/oră. Iar cei care nu au nici un abonament la centru, dau 20 de lei/oră. DAR contorizarea se face per minut. Adică, dacă puiul vostru stă la locul de joacă doar jumătate de oră (ha-ha, ce pitic ar sta doar atât?), atunci părinţii vor plăti doar jumătate din tarif. Anca, managerul centrului, mi-a spus că abonaţii fideli, după un an, au acces gratuit la locul de joacă, după şedinţele de înot
-cei de la Baby Spa vor să îi ajute pe copiii cu sindromul Down să se integreze în societate, iar pentru unii dintre ei aqua terapia poate face minuni. De aceea, pentru aceşti copii se aplică reduceri importante la abonamente. În prezent, sunt doi copii cu Down care beneficiază de gratuitate
– fiecare copil mic are instructor prorpriu de înot
– imensa piscină e special concepută pentru desfăşurarea şedinţelor cu cei mici. Adică nu e adâncă, deci eu şi cei 1,50 metri ai mei putem intra în linişte în apă, fără să-mi mai fie frică de înec (da, recunosc, nu ştiu să înot şi mor de frică dacă apa trece de nivelul bărbiei 😛 )
– accesul la piscină se face numai după ce aduceţi rezultatele umrătoarelor analize: copilul: aviz epidemiologic, sumarul de urină, examenul coproparazitologic, exudatul faringian şi nazal. Adulţii vin cu avizul epidemiologic, sumarul de urină şi, în cazul doamnelor, cu rezultatele ok ale examenului de secreţie vaginală

-vestiarele şi sălile de duş sunt concepute astfel încât să fie uşor de folosit atât de copii, cât şi de părinţi
– există special o cameră pentru masă, joacă şi aclimatizare după încheierea şedinţelor de înot
– există un cabinet medical pentru asigurarea primului ajutor, monitorizarea creşterii şi dezvoltării copilului
-mămicile au şi ele partea lor de răsfăţ: există o cameră de masaj, iar cele care vor să facă mişcare, ei bine, pot face fitness sau aerobic
– din august se va deschide un alt sediu: Baby Spa2, în zona Aurel Vlaicu. Acesta va avea şi o salină.

 

Şi, aşa cum am promis, iată şi textul de prezentare care mi-a fost oferit chiar de cei de la Baby Spa:

             Babyterapie la Baby Spa

Baby Spa este un loc unde bebelusii se bucura de cel mai frumos start in viata. Babyterapia este specialitatea noastra. Vorbim despre un nou concept de sanatate pentru bebelusi si mamici fericite. Mizam pe beneficiile pe care educatia acvatica le aduce de la cele mai fragede varste.

„Am introdus in meniul Baby Spa o serie de programe pentru a oferi cea mai buna sustinere in procesul de crestere al copiilor cu varste intre 0 si 18 luni. Sunt programe interesante, complexe, dar in special adecvate cerintelor de crestere si dezvoltare din primii ani de viata a unui bebelus” declara Anca Grecu, manager Baby Spa.

Water Baby si Baby Express sunt doua dintre variantele de abonament apartinand acestui program. Primul se adreseaza copiilor cu varste intre 0 si 4 luni, care beneficiaza in cadrul unei sedinte de masaj, gimnastica si hidroterapie. Dupa varsta de 4 luni, cel mic se va putea imprieteni cu apa tot mai mult, prin intermediul programului Baby Express. Cei mici vor invata sa-si tina respiratia, sa se scufunde, sa stropeasca si sa loveasca apa cu picioarele. Particularitatea acestui pachet consta in durata scurta a sedintelor, de 30 de minute.

In prezent, Baby Spa detine pozitia de lider pe piata centrelor de educatie acvatica pentru copii. Programul include activitati adaptate diferitelor categorii de varsta – 0 – 4 luni, 4 luni – 4 ani si peste 4 ani. Acestea se adreseaza atat copiilor normali, cat si celor cu dizabilitati care sufera de Sindrom Down, autism, tetrapareza spastica sau tulburari de crestere. Un instructor specializat ii ghideaza pentru a-si dezvolta abilitatile motrice.

Din 2013, Baby Spa se va extinde. Cu o noua locatie, situata in Nordul Capitalei. Mai mare si mai frumoasa. Cu noi facilitati pentru copii si parinti. Baby Spa 2 va fi de aproape 3 ori mai mare decat actuala locatie si aduce cu sine urmatoarele noutati: salina artificiala de suprafata pentru copii, fitness si wellness pentru adulti, teren de sport multifunctionala si un restaurant.

La aproape 6 ani de existenta, Baby Spa are o echipa formata din 18 instructori specializati in educatie fizica, sport si kinetoterapie.

De la deschidere si pana acum, peste 1000 copii au trecut pragul Baby Spa.

Baby Spa. Strada Pelinului nr 16. www.babyspa.ro

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: