Liposucţie (deci anestezie + bisturiu) sau Liposonix?

Nu ştiu dacă e de vină criza femeii de 40 de ani (deşi mai am vreo 4 ani până schimb prefixul), dar mă obsedează gândul să găsesc o soluţie-minute care să mă scape de „pufoşenie” şi să arăt ca înainte, ca acum vreo… 10 ani. Aşa că am tot studiat piaţa. M-am gândit de multe ori la liposucţie. Doar că are câteva mari dezavantaje: mi-e teamă atât de anestezie, cât şi de tăietură (organismul meu nu se reface prea uşor după o imtervenţie – mi-a luat patru luni să mă refac după cezariană). Ah! şi mai e un dezavantaj: preţul. Am găsit aici câte ceva despre liposucţie, dar şi cât costa o astfel de intervenţie acum un an (preţul e la finalul articolului).

Ca să scap de şunculiţele-mi păcătoase, m-aş fi limitat doar la sală dacă nu aş fi experimentat cu vreo 4 ani în urmă un aparat-minune: Starvac, iar după vreo două săptămâni, m-am subţiat cu vreo 5 centimetri, dacă nu mă lasă memoria. Aşa că am fost extrem de curioasă când Ana, mămica urbană, şi Cristina de la Replica vedetelor events m-au invitat la Centrul de slăbire şi înfrumueseţare Silhouette pentru lansarea aparatului Liposonix, care, se pare, te scapă de doi centimetri de „şunculiţe” într-o singură şedinţă. Am acceptat imediat invitaţia, hotărâtă să încerc noul aparat, fireşte, dacă îmi voi permite acest lucru.

Nu am putut rata “panoul de onoare”

„Cu Liposonix, într-o singură şedinţă, scapi cu până la două măsuri la haine” – a fost afirmaţia Lilianei Ţicu, managerul Centrului Silhouette, care le-a făcut pe mamele prezente să exclame în cor „OOOOOOh!”. Pare ireal, sau, mai degrabă o mare gogoaşă. Asta aş fi crezut şi eu dacă, aşa cum am spus, nu aş fi fost familiarizată cu metodele noninvazive de îndepărtare a şunculiţelor.  Sau, aşa cum spun specialiştii, metode noninvazive de remodelare. Aş fi zis şi eu că doamna Ţicu exagerează, că îşi prezintă marfa într-o lumină cât mai bună pentru a ne atrage pe noi, potenţialele sale cliente. Dar, cum am încercat un „aparat de subţiat fără bisturiu” (ca să spun mai pe înţelesul tuturor ce fac aceste aparate noninvazive de îndepărtat şunculiţele), nu mi s-a părut de domeniul SF-ului afirmaţia dnei Ţicu. Ce mi s-a părut incredibil e faptul că nu e nevoie de şedinţe interminabile şi dureroase (căci te doare!) pentru a avea cu câţiva centimetri în minus. Dar, mă rog, nu văd de ce ne-ar minţi doar de dragul atragerii clienţilor. Clinica are deja un renume şi nu cred că după 11 ani de existenţă managerul ei ar risca să îşi facă reclamă mincinoasă. Mult mai repede se duce buhul în cazul acesta, şi s-ar nărui ce au construit în cei 11 ani.

Bun, revenind la aparatul-minune, am să vă spun ce am reţinut despre el:
– E recomandat în cazul persoanelor care vor să scape de „acei centimetri care se încăpăţânează să dispară”, după cum s-a exprimat dna Ţicu. Deci nu e un aparat care să te scape de obezitate, ci doar de câţiva centimetri în plus!
– Poţi apela la Liposonix doar dacă „la ciupitură” ai un surplus de minumum doi centimetri de şunculiţe
– Liposonix lucrerază pe bază de ultrasunete şi distruge grăsimea la o adâncime de 1,3 centimetri (de aceea e nevoie să ai minimu 2 cm de şunci)

Liposonix în acţiune

– Tatamentul stimulează producerea de colagen nou, şi, dacă vă faceţi probleme privind surplusul de piele, ei bine, aparatul are şi efect de lifting, astfel că după ce vă scapă de centrimetri, nu rămâneţi cu pielea în plus atârnând
– E un aparat de remodelare, nu de slăbire. Deci nu veţi avea cu X kilograme mai puţin
– Parametri de intensitate se pot regla de la o persoană la alta, în funcţie de cât de bine suportaţi durerea
– După şedinţă, apar vânătăi, dar trec în maximum două săptămâni
– Nu e nevoie de anestezie, bisturiu şi nu implică riscuri post intervenţie. Singurele incoveniente: vânătăile şi durerea (repet, depinde de fiecare cât de rezistent e sau nu la durere. Managerul centrului spunea că a durut-o, dna doctor spune că nu a durut-o foarte tare când şi-a remodelat burtica)
–  O dată pe lună de la intervenţie e nevoie să reveniţi la clinică pentru măsurare
–  Aparatul lucrează pe bază de flash-uri. Sunt zone în care grăsimea e distrusă cu un singur flash, dar şi altele unde e nevoie de două flashuri sau mai multe
– Liposonix nu ajustează braţele- explicaţia medicului: nu se ştie cât e strat adipos şi cât musculatură

Raluca Moianu, la întâlnirea cu mamele bloggeriţe

Cum e şi firesc, la o aşa prezentare, mai-mai că mi-a venit să ridic două degeţele şi să strig în gura mare „Vreau şi eu! Vreau şi eu!”. Doar că elanul mi-a fost retezat când am primit răspunsul la întrebarea „Cât costă o şedinţă?”. Ei bine, preţul nu e deloc unul accesibil tuturor: 75 de euro per flash! „WOW!!!”. Vorba reclamei: „Scump, doamnă, scump, dincolo era mai ieftin!”. Mă rog, scump pentru mine! Cu acest aparat, dacă doar pe abdomen ai nevoie de 9 flash-uri, „scapi” lejer de 675 de euro. Bine, patroana ne-a spus că e absurd să ceară sume astronomice celor care au nevoie de „şlefuire” în mai multe zone. Dacă vrei să te  ajustezi, cum e cazul meu, pe burtă, aripioare, coapse, e clar că va rezulta o sumă din care îţi poţi lua o maşină. Dar dna Ţicu mi-a explicat că suma se recalculează în cazul clienţilor care doresc să le fie ajustate mai multe zone. Adică, mai pe româneşte, nu va mai fi 75 de euro per flash, ci mai puţin. Cât înseamnă acest „mai puţin” se stabileşte la faţa locului. Iar cei care nu au bani jos, pot plăti şi în rate. Se stabileşte o perioadă, de comun acord, iar după achitarea ultimei rate, beneficiezi de intervenţie.

Acestea fiind lămurite, am fost invitate să vedem şi o demonstraţie live, pe care, la rândul meu, vă invit să o urmăriţi mai jos

Ah, şi ar mai fi ceva: managerul clinicii ne-a invitat pe noi, mamele, la un concurs, pe care nu cred că îl voi câştiga. Dar, dacă ar fi aşa, nu cred că dna Ţicu va fi bucuroasă să mă revadă la cât am terorizat-o cu întrebările mele, comparaţiile cu alte aparate şi cu mingiile ridicate la fileu. Oricum, vă zic şi care a fost ideea domniei sale de concurs: bloggeriţa care va aduna cele mai multe comentarii pe blogul ei până la 1 aprilie, va beneficia de o şedinţă de răsfăţ la Clinica Silhouette. Visez eu la acest răsfăţ, şi, cred, cu visul voi rămâne… Dar ar fi fost interesantă revederea, nu?

În cazul în care mi-a scăpat vreun element, mai jos vă redau comunicatul de după lansarea Liposonix:

„Ieri, 20 Martie s-a lansat o unica tehnologie pe segmentul medical noninvaziv, un aparat unic pe piata din Romania, denumit Liposonix. Tratamentul efectuat cu acest aparat revolutionar, este unul cu adevarat revolutionar, echivalentul unei liposuctii nechirurgicale, ce elimina grasimea fara a fi nevoie de bisturiu, ci doar de o singura sedinta!

1 tratament – 1 ora – 1 masura mai putin, aceasta este deviza Liposonix, care actioneaza prin ultrasunete de mare intensitate, HIFU (high intensity focused ultrasounds), cu efect de distrugere a celulei adipoase.

In cadrul acestui eveniment, Lili Ticu, Managerul Silhouette, Centre de Slabit si Infrumusetare, a dezvaluit invitatelor ca in timpul tratamentului nu se folosesc alte produse si este necesara o singura sedinta pe zona unde vrem sa slabim. Aparatul are rolul de a distruge definitiv celulele grase si obtinem o scadere de 1-2 masuri la haine.

De asemenea, tratamentul stimuleaza si producerea de colagen nou. Dupa sedinta cu Liposonix, tesutul de la suprafata capata cu 30% mai multa fermitate datorita ultrasunetelor. Efectul final se va vedea dupa 8-12 saptamani de la sedinta (de atat timp are nevoie corpul pentru a metaboliza grasimile distruse), iar lunar se va face o evaluare la medicul specialist Silhouette pentru constatarea rezultaltelor. Pe aceeasi zona se poate lucra dupa 3 luni, daca mai esta cazul. Aparatul are capacitatea de a distruge pana la doi centimetrii de tesut adipos. Tratamentul Liposonix se aplica pe zonele in care tesutul adipos (incapatant) nu cedeaza altor metode de slabit si remodelare corporala.

Alaturi de reprezentantii Silhouette, gazda in cadrul evenimentului a fost nimeni alta decat Raluca Moianu, o mama grijulie si un profesionist media de exceptie, care le-a sfatuit pe invitate sa apeleze la centrele specializate de slabit si infrumusetare atunci cand vor sa obtina rezultatele dorite si, in acelasi timp, sa uite pentru cateva ore de toate grijile cotidiene.

Partenerii pentru acest eveniment au fost Vavian Pharma (http://www.vavianpharma.ro/) si Top Line (http://www.toplineshop.ro/).”

49 Comments

 1. Eu te sustin, sper sa castigi;), sa ne arati si noua rezultatele!

 2. Eu m-am distrat teribil la prezentarea respectiva, mai ales ca nu prea aveam ce cauta acolo 🙂 Si mi-a placut mult felul in care puneai intrebari, se vede ca esti jurnalista. Si mie mi se pare mult 75 euro pe flash, se pare ca vor, ca tot romanul, sa-si scoata investitia in aparat in cateva luni si nu pe termen lung 🙁

  1. Mdea, tu faci parte din categoria celor pe care le “urăsc” 😉 Să nu ai tu pic de şunculiţă! :)) Şi dacă nu lucram în domeniu media, tot la fel întrebam, pentru că mai ştiu una-alta despre astfel de aparate. Cât despre recuperarea investiţiei, sunt convinsă că o vor face curând, pentru că au, totuşi, destui clienţi. E o clinică renumită, cu clienţi cu mult peste nivelul mediu de trai.

 3. Si eu te sustin!!! Nu de alta, dar cu experienta nu prea placuta cu clinica respectiva (desi are renumele de care spui), m-as bucura sa castigi ca sa-i mai pui cateva intrebari dnei Ticu 😀

 4. Mi-as dori si eu cateva sedinte, dar nu cred ca as da banii astia. Succes la concurs, sper sa obtii tu premiul! pupi

 5. d-apoi sper sa te revezi iar cu cei de la clinica, castigand concursul!

 6. îți doresc și eu să te bucuri de ziua respectivă. nu de alta, dar după traumatizarea de la starvac, acum meriți puțină delectare.

 7. Orice vis poate deveni realitate, trebuie sa ramai optimista! Eu imi doresc sa castigi!:)

  1. Şi eu îmi doresc să câştig, dar totodată sunt realistă. Nu am atât de mulţi prieteni virtuali care să comenteze en gros. Merci frumos pt încurajare

  1. Păi eram curioasă, ce era să fac? M-a mâncat limba! Ţi-am spus că sunt familiară cu aparatele astea… Merci pt pumni, dar nu ştiu dacă îmi va ieşi pasenţa, din păcate

 8. oau! preturile sunt pe masura aparatului 😀
  mi-a parut rau ca nu am reusit sa ajung,dar nu am avut cum din pacate 🙁
  multumim pentru articol; foarte complet,iar filmuletele….. 😉

  1. Data viitoare să faci bine să vii, să ne şi vedem! Am zis că, mai bine decât 5000 de cuvinte de-ale mele, filmuleţete vă vor lămuri exact. Aşa a fost, nu?

 9. Ai si de la mine un punct in cursa :)) scump, dom’le, scump…
  Pentru chestii de genul asta iti trebuie un Irinel, ca sa nu te uiti la bani…

 10. Dacă ai bani, îţi permiţi. Dacă nu, rămâi cu visul! Oricum, mi se pare destul de scump 75E/pătrăţel. Oricum, e bine de ştiut că există şi astfel de aparate.

  1. Da, e scump pentru cei care nu îşi permit. Dacă aş fi avut bani, fii sigur să aş fi apelat la acest aparat. Mi se pare de departe învingător la puncte, în comparaţie cu liposucţia.

 11. nu ti-as recomanda liposuctia, doare groaznic dupa. plus ca ai o gramada de interdictii. comparand costurile, tot pe-acolo iesi cu liposuctie sau cu acest aparat. daca iti permiti, mai bine apeleaza la Liposonix

 12. Vad ca rezultatul nu e imediat, ci dupa 8-12 saptamani de la interventie… hmm, nu e cam mult?

  1. Îi voi trimite dnei dr de la Centru întrebarea ta, ea e mai în măsură decât mine să te lămurească. Imediat ce primesc răspunsul ei, te voi anunţa.

   1. Dupa o singura sedinta care este efectuata cu acest aparat, se pierd in cm
    timp de 8-12 saptamani. Normal ca din luna in luna mai tbuie trecut pe la
    cabinet ptr o consultatie cu doctorul, masuratoare si toate cele, dar fara
    alte intterventii, doar cea initiala!
    Prima interventie lucreaza efectiv, sub piele, timp de 8-12 saptamani pana
    se ajunge la rezultatul final.

    Mai trebuie adaugat faptul ca acest aparat se utilizeaza de catre medicii
    Centrelor de Slabit Silhouette dupa ce alte aparate nu isi mai fac efectul
    si doar pe partile unde se mai doreste remodelarea, respectiv slabirea
    efectiva.

 13. Pana la urma, rezultatul nu apare pe loc, nu? Nu spunea dna manager ca intr-o singura sedinta scapi de pana la 2 cm?

  1. Într-o singură şedinţă scapi până la 2 cm, doar că nu are cum să se întâmple asta pe loc.Îi voi trimite dnei dr de la Centru întrebarea ta, să îmi dea un răspuns edificator.

 14. toate mamicile merita un rasfat cand si cand. face bine la psihic.

 15. eu cred ca, de fapt, patroana a fost bucuroasa ca a avut un partener de discutie pe masura. din punctul meu de vedere, cand are cine sa iti ridice mingii la fileu, ai tot interesul sa nu lasi lucrurile nelamurite. Daca ti-a raspuns pe masura, atunci o bila alba pt ea. Daca s-a enervat, o bila neagra.

 16. ce bine suna: rasfat la o clinica de infrumusetare! multa bafta! o invidiez de pe acum pe castigatoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close