E oficial: ”Johnson&Johnson” face buba copiilor

Despre produsele Johnson & Johnson pentru îngrijirea copiilor am auzit multe lucruri urâte. De la mămici care au trecut prin tot soiul de păţanii după ce le-au utilizat pe copiii lor. Unele atât de urâte, încât din principiu nu am vrut să le folosesc pe pielea Alexiei. Nici pe a mea. Aşa că, de data aceata, nu vă pot spune din proprie experienţă dacă au fost sau nu bune pentru noi. Despre uleiul de bebeluşi de la acelaşi producător am citit pe blogul Alinei şi m-am îngrozit. Cât de periculoase sunt aceste produse poate spune şi măsura luată pe 28 aprilie 2013 de Ministerul Sănătăţii din India. Deşi chestia asta se petrece (spun ei doar) în India, asta nu înseamnă că trebuie să ne culcăm pe o ureche, atunci când sunt trase anumite semnale de alarmă privind sănătatea copiilor noştri.

Mai exact, s-a descoperit că 15 loturi de pudră de talc pentru copii, produse în 2007, au fost sterilizate cu oxid de etilenă, un compus cancerigen. Deşi acesta e frecvent utilizat pentru sterilizare, se pare că nimeni de la Johnson & Johnson India nu s-a gândit să facă teste: ”Oxidul de etilenă poate fi folosit pentru sterilizare, dar compania nu s-a deranjat să efectueze un test pentru a măsura cantitatea de reziduuri din produsul final”, a explicat un reprezentant al Ministerului Sănătăţii din India.

Ce zic producătorii? Ceva ce te scoate din sărite:  că termenul de valabilitate a produselor din acele loturi oriocum era până în 2010 şi că, vezi Doamne, nu s-au înregistrat plângeri. Drept urmare, ei vor continua să producă pudră de talc la aceeaşi fabrică! Să nu-ţi vină să îi joci în picioare? (ca să mă exprim civilizat…)

6 Comments

  1. Waw…eu personal am folosit Proderm și pentru iritații care au fost foarte rare, cremă de gălbenele. Cu ulei l-am dat foarte rar, iar dacă pielea îi era puțin aspră uneori, NiVEA e perfectă! 🙂 Mulțumim pentru articol

  2. eu am incercat pudra pt fundel de la ei acum 3 ani cand s-a nascut Sophia si a doua zi a facut o iritatie cum n-a mai avut in toata viata ei. urata urata si extinsa pe tot fundul. am stopat si am tratat. de atunci nu mai luam johnson.

  3. Eu am folosit un singur ulei de la ei ( nu am gasit altceva atunci ) si ma bucur ca nu am avut probleme. Si eu am auzit pareri negative despre ei, din cauza asta am incercat sa evit produsele lor.

  4. Cred ca am folosit samponul si apoi am renuntat tot datorita lucrurilor citite despre aceste produse. Cat despre pudra de talc, nu inteleg cum o mai foloseste cineva in general! Poate fi inhalata de copil si cauzeaza afectiuni pulmonare. Exista creme ca alternativa!

    1. eram proaspata mamica, n-aveam idei prea concrete despre cum se ingrijeste bebe. stiam ca se foloseste crema bepanthen sau pudra pentru a ingriji zona intima. cum tocmai primisem cadou de la cineva pt ca am nascut o astfel de crema Johnson am zis sa incerc. asa am ajuns noi sa folosim …..o zi aceasta pudra.
      stim cu totii acum ca sunt creme – alternativa, doar am invatat toate in timp meseria asta de mamica. n-ar trebui sa judeci asa mamicile care au incercat sa foloseasca pudra de talc, cu atat mai mult cu cat n-au perseverat in greseala. sunt convinsa ca si dvs ati folosit sau dat copilului dvs macar o data in viata ceva despre care nu sunteti convinsa 100 % ca e benefic sau nu i-ar face rau – de la alimentatie pana la pudra de talc in cazul de fata. sarbatori fericite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close