Leucemia…

Într-o zi mă sună naşa Alexiei şi mă-ntreabă: ”Măi, Cristina, cum putem ajuta noi familia unei colege de clasă de-a băiatului meu? Uite, au o fetiţă bolnavă şi au mare nevoie de ajutor”. Pe măsură ce îmi povestea de Tessa simţeam cum mă… ”sfârşesc”. Am încercat să mă pun îi pielea părinţilor Tessei. Nu mi-a ieşit, nu mi-aş dori, sincer. Nu e deloc uşor să descoperi că fiica ta are leucemie şi să ştii că ai ratat şansa de a începe tratamentul din timp din cauza unui medic care i-a trimis în vacanţă, decretând că analizele arătau într-un fel anume pentru că au fost făcute după o viroză de-a copilului.

Am intrat pe site-ul Tessa.ro,  unde părinţii şi naşa copilei au scris povestea ei şi îi ţin la curent pe cei care au donat pentru ea. Am plâns când am citit ”jurnalul medical”, scris de tatăl puştoaicei. M-am revoltat şi am simţit o furie nebună împotriva sistemului medical românesc, împotriva medicilor supercifiali, din cauza cărora acum un copil se chinuie, iar o familie suferă cumplit. ”In urma studiului analizelor, ni s-a spus ca nu avem de ce sa ne facem probleme, si putem sa plecam in concediu, preferabil sa repetam analizele la intoarcere (plecam la mare in 2 saptamani).”

Vă invit să citiţi povestea acestei familii şi vă rog din suflet să îmi fiţi alături, să punem mână de la mână să ajutăm această familie, care are nevoie de bani pentru a-i face puiului lor un transplant de celule stem. Operaţia ar trebui făcută urgent, căci s-a găsit un donator, însă costul acesteia este de 50.000 de euro. Dar, din păcate, nu este vorba doar de costul operaţiei, căci internarea la Viena, tratamentul şi recuperarea posoperatorie costă şi ele. Mai explicit, în scrisoarea pe care am găsit-o pe site-ul Tessei:

”Procedura in sine a transplantului costa aproximativ 50.000 de euro, costurile crescand cu fiecare zi de spitalizare necesara dupa transplant, in cuantum de 1.079 euro/zi. De asemenea, vom avea de achitat costurile pentru sedintele de radioterapie si ingrijirea ulterioara precum si cheltuieli legate de testari si gasirea unui donator compatibil pentru transplant.

Din toate estimarile primite rezulta ca vom avea nevoie de 120.000 de euro pentru a duce la bun sfarsit tratamentul, suma din care avem acum, asa cum spuneam, 40.000 de euro. Va rugam sa ne ajutati sa trimitem acest mesaj in cat mai multe directii pentru a incerca sa obtinem banii necesari terminarii tratamentului.”

Toate conturile, inclusiv cel de Paypal, sunt:

Conturi BCR Ag. Unirea :

DONAȚII LEI
RO37RNCB0082044237090006

DONAȚII EUR
RO10RNCB0082044237090007

DONAȚII USD
RO64RNCB0082044237090005

Titular: Andrei Serban CNP 1780920450027

Cod BIC/SWIFT : RNCBROBU

Cont Paypal: un_lupushor@yahoo.com

Haideţi să dăm sfară-n ţară, să facem cunoscut cazul Tessei, să găsim donatori, donatori de bani, care să transforme în realitate visul părinţilor copilei. Banii trebuie adunaţi cât mai repede, căci părinţii au obţinut o amânare din partea departamentul de contabilitate al clinicii din Viena unde, acum, este internată Tessa. La data de 29.12.2014, ei vor trebui să achite toată suma estimată pentru transplantul de celule stem. Adică acei aproximativ 50.000 de euro.

7 Comments

  1. Cred ca am cunoscut-o pe Tessa. Eram anul trecut, in parc, iar la locul de joaca o mama incerca sa isi inveseleasca fetita stinghera. Observand ca nu are prieteni, am rugat-o pe fetita mea sa se joace impreuna, iar eu am intrat in vorba cu mama. Parea obosita, cu dantura necesitand evidente ingrijiri, dar avea o sclipire in ochi: “Am reusit sa invingem boala.” Si mi-a povestit, cu o modestie incredibila, cum au vandut ei tot ce aveau si cum au fost ajutati de prieteni si de necunoscuti sa faca tratament impotriva leucemiei la Viena, Parca vreun an mi-a spus ca au stat in spital. Acum nu indraznea sa isi lase fetita la gradinita si o scotea rar afara, pentru ca orice mica adiere de boala o putea pune la pamant.
    Nu am putut sa o uit pe mama eroina, nici numele fetitei fara prieteni. Am plans atunci, plang si acum, auzind ca boala a recidivat, si sper sa o putem ajuta impreuna.

  2. Sănătate frumusețe și sa ai încredere ca totul va fi bine. Nu se pot face donații prin SMS? Sunt sigura ca ar dona multe mămici, vb sa creați un nr special pt donații prin SMS. Va rog sa îl afișați dacă se creaza sa putem dona. Mulțumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close