Lecție de împletit părul

Dap, am luat lecții de împletit părul. Păi nu se mai putea așa! Am fată cu frumusețe ce podoabă capilară și, în afară de clasica și banala coadă împletitită, nu știu nu știam să fac nimic. Împletitura spic era pentru mine ceva de domeniul SF-ului. Așa că mi-am luat inima în dinți, am mers la BluParty, unde am participat la primul atelier de împletit părul

Mai sunt încă trei ture, în zilele de 18 Mai, 25 Mai si 8 Iunie, cu alte împletituri. Așa că vă puteți înscrie aici.

Alexandra, cea care m-a invitat la acest atelier, mi-a promis că Irina, cea care ne va învăța să împletim cosițele, va fi ”magică”. Și așa a fost! Plus răbdătoare din cale afară. Chiar prea răbdătoare, aș zice, având în vedere că noi eram nepricepute rrrău, cu mici excepții. Dar, impresiile la final. Să o luăm încetișor, cu începutul, că așa e frumos.

Am plecat cu acest look:

Deci deloc cu chef și cam smiorcăită.

Dar, când am ajuns la BluParty, Alexia și-a schimbat brusc starea la vederea oglinzilor, pieptenilor, coșulețelor cu agrafe și elastice de păr, printurilor cu modele de împletituri. Și-a ales locul și abia s-a dezlipit de oglindă. ”Mami, suntem la coafor?” ”Da”, apoi a început distracția.

S-a uitat în oglindă

S-a jucat cu ea

S-a pieptănat singură

Apoi, pentru că au venit și celelalte mămici, ne-am pus pe treabă. Am făcut un cerc, am făcut un exercițiu de relaxare și am dat bice. Am trecut la descurcat părul:

Prima lecție: împletitura clasică, în variantele pe față și… pe dos (dap, se poate împleti și pe dos, din exterior spre interior):

Apoi am trecut la spic.

Am văzut, am executat și a ieșit… cam așa

După ce am desfăcut, cu Irina în spatele meu corectându-mă, mi-a ieșit, finally, un spic ca la carte:

Apoi am făcut spic pe dos. Mă rog, au făcut celelalte mămici, căci Alexia n-a dorit să-i desfac codița care a primit girul Irinei. Așa că am zis pas acestei etape. Efectul spicului pe dos e nemaipomenit. Un fel de spic 3D, care mie, încă, nu mi-a ieșit. Asta și pentru că modelul meu nu are răbdare până mă prind eu ce și cum. Așa arată un spic pe dos:

A urmat o pauză de 10 minute, apoi ne-am pus pe treabă. Sarcina: să facem două cozi împletite, pe care, apoi, să le așezăm în poziții variate pe circumferința capului. Eu am reușit doar să fac codițele, apoi gata, s-a rupt filmul. Alexia nu a mai vrut neam să-i fac altceva în păr. Oricum, a rezistat bine o oră să mă tot joc în părul ei. Având în vedere că, la curs, sunt așteptate fetitțe de la 7 ani în sus, Alexia, la cei 4 ani, a fost chiar ok! Așa că nu mi-a rămas decât să ”fur” de la Irina, să memorez, și să execut acasă, la un moment dat.

Dar să nu credeți că am stat degeaba. Tot am avut de lucru. Am executat și am fost cobai în același timp. Eu o aranjam pe Alexia, iar Mara, fetița de 5 anișori a Irinei, exersa pe pleata mea. Distracția a fost maximă!

Apoi, cât eu ”furam” de la Irina și de la celelate mămici, cele două zgaibe și-au găsit de lucru în curte. Am dat o fugă doar, să văd ce fac. Erau bine merci…

Concluzii:

  • Am avut o duminică tare faină
  • Am învățat, FINALLY, să fac spic. Unul mai uman, și nu haosul ce ieșea din mâinile mele
  • Mi-am făcut noi cunoștințe
  • Am cunoscut o ființă taaare cladă, de la care să ”fur” și meserie, și energie pozitivă
  • M-am simțit ca în copilărie, când, lipsită de griji, mă jucam ”de-a coaforul” cu fetele

Chiar a fost magic!

Ah, și să nu uit, după somnul de prânz al Alexiei, am trecut la ”spicuit”. Am făcut pe laterale două codițe spic, pe care, apoi, le-am unit.

Me proud! Very very proud! Așa că thanx Irina Latis, Alexandra, Marilu și BluParty!

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close