Lecţia de spălat pe dinţi

N-am mai folosit de mult periuţa electrică de dinţi. Nu eu, personal, ci fii-mea. Asta pentru că Alexia a refuzat-o în favoarea celei clasice. Dar pofta i-a revenit atunci când tati a început să se spele cu periuţa lui electrică şi scotea tot felul de sunete (de parcă ar fi mâncat cine ştie ce minunăţie), special pentru a-i trezi Alexiei interesul. Iar jemcheria a funcţionat.După Nşpe mii de “mmmmm, yammy, mmmmm”, Alexia a înşfăcat periuţa ei electrică de dinţi din mâna lui ta-su’ şi a început să se spele singurică cu ea, acompaniată, fireşte, de tatăl ei. Repede, totul s-a transformat într-o joacă între ei. Şi, uite aşa, s-a reaprins flacăra iubirii pe care Alexia i-o poartă periuţei sale electrice... (Sună cam aiurea asta, nu?)

4 Comments

  1. Buna! Esti multumita de periuta de dinti a lui picea? M-am tot uitat si eu la periute, dar nu prea am stiut ce sa aleg: multe variante, mai ales de pret. Trebuie sa iau si eu, neaparat, pentru Razvan, mai ales.

    1. Anamaria, e ok periuţa. Partea proastă e că picea nu prea ne lasă să o spălăm, iar ea mai mult se joacă. Dar, comparativ cu periuţa clasică, cea electrică face treabă bună şi doar dacă atinge dinţii cu ea. Alexia lipeşte periuţa de dinţi, dar nu face mişcările specifice spălatului. Nici cu cea clasică, nici cu electrica.

  2. buna tuturor fetita mea desi are doar 9 luni are deja 8 dinti si 2 maselute ..nici nu stim cand au iesit ne-am trezit k ei pur si simplu.. ar trebui sa incep sa o spal pe dinti de acum sau cand se incepe…:P

    1. Pediatra Alexiei mi-a recomandat să o spăl de la primii dinţişori cu acea periuţă tip degetar. Alţi medici susţin că e bine să obişnuieşti copilul cu spălatul chiar dacă nu au dinţi. Tot cu periuţa-degetar, uşor masat pe gingii. Uite aici informaţiile necesare. Baftă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close