Lauda şi încrederea în sine

A-ţi lăuda sau nu copilul… o problemă îndelung discutată şi disputată. Nu ştiu şi, sincer, nu mă interesează că noua modă în creşterea copilului spune că laudele nu fac bine copilului. Eu îmi aduc aminte cât am suferit în copilărie că nu eram lăudată, doar certată. Mi-am analizat atent copilul cum reacţionează la laude, cum la observaţii, cum la indiferenţă. Ba chiar am avut parte de acelaşi tratament din partea ei când am greşit şi  când am reuşit ceva. Acum pare funny ca propriul copil să te laude că ai reuşit să faci un mărţişor 😉 Mă uit la Alexia cum se bucură când o laud pentru încercările şi pentru reuşitele ei. Nu laud doar reuşita, ci şi faptul că încearcă să facă un lucru şi nu abandonează.

Despre laude şi încrederea în sine a copilului vă invit să aflaţi mai multe participând la seminarul Smart Parent de miercuri, 4 martie, de la ora 18.30. Puteţi aduce şi copiii, căci vor avea parte de distracţie pe placul lor (desene, facepainting…). Detalii în comunicatul de mai jos, dar şi pe pagina de Facebook a evenimentului.

Miercuri, 4 martie, între orele 18:30 şi 20:30, Institutul Cervantes devine locul de întâlnire al părinţilor şi specialiştilor în domeniu ce vor discuta despre problemele întâmpinate în creşterea şi dezvoltarea micuţilor şi cum pot fi rezolvate acestea.

Între orele 18:30 – 20:30, Institutul Cervantes (Bd. Regina Elisabeta nr. 38) găzduieşte evenimentul Smart Parents cu tema “Impactul laudelor şi încredea de sine la copii“, un eveniment special gândit să ofere părinţilor posibilitatea de a adresa întrebări şi de a primi răspunsuri la probleme şi încercările cu care se confruntă.

Vom discuta pe larg despre impactul pe care îl are relaţia cu propriul copil şi felul în care este lăudat, despre programul Sleeptalk – ce probleme rezolvă şi cum se poate face acest lucru, dar şi despre stima de sine a copilului şi despre tipurile de ataşament cu Eugen Popa – specialist în comunicarea cu bebeluşii, preşcolarii şi şcolarii şi Angela Nuţu – coach, trainer şi specialist în parenting.

Pe de altă parte, vom discuta în cadrul evenimentului și despre o situație care creează mari dificultăți părinților: acomodarea copilului la un nou program de grădiniță. Ne va vorbi despre acest aspect doamna Despina Hoinaru, Managing Partner al Die Biene Maja Kindergarteen.

În plus, o vom avea alături de noi şi pe doamna Manuela Lupaşcu – medic coordonator LLLDental care ne va vorbi despre importanţa igienei orale la micuţi, dar şi cele mai frecvente probleme stomatologice pe care le întâmpinăm la ei.

Participanţii vor fi întâmpinaţi cu un candy bar ce le vor încânta papilele gustative, dar vor participa şi la o tombolă cu premii surpriză. În plus, toţi participanţii vor primi la final cadouri speciale oferite de către partenerii noştri de la Flormar. De asemenea, unul dintre părinţi va avea ocazia să câştige un atelier: Speak Up Kids – atelier de comunicare pentru copii. Acesta este oferit de Mr Mentorus, un club de dezvoltare personală pentru cei mici. Tot la tombolă, veţi putea intra în posesia unui premiu din partea companiei Avon.

De asemenea, veţi avea ocazia să asistaţi la un moment artistic de mare excepţie “pus în scenă” de Raluca Niţă – general managerul sălii de fitness şi aerobic Bebgym.

Micuţii sunt aşteptaţi alături de părinţi la evenimentele Smart Parents, un personaj de basm îi va aştepta cu drag de la Clubul Disney. Împreună cu acesta vor desena, vor face face painting, vor face animăluţe din baloane colorate şi se vor distra de minune.

Fiind un eveniment cu inima deschisă, şi porţile noastre sunt deschie tuturor. Taxa de participare la eveniment este 15 lei/adult, iar copiii pot participa gratuit, astfel încât fiecare părinte care îşi doreşte să participe să o poată face.

Înscrierea se poate face la adresa de mail raluca.zdrobis@smartandhappychild.ro sau la numărul de telefon 0736.072.449.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close