La şcoală este ca-n povești. Concurs

Despărţirea de grădiniţa catolică pentru a merge la şcoală are asupra Alexiei mele un efect la care nu m-aş fi aşteptat. Este atât de supărată că va trebui să o părăsească, încât a refuzat să îşi facă numărul la serbarea de final de an. Ce-i drept, ea ne-a avertizat că nu va spune poezia, căci nu vrea să îşi ia rămas bun de la colegi, de la surorile-educatoare. Am crezut că sunt vorbe-n vânt.

Dar nu au fost! Pur şi simplu, nu a vrut să îşi spună replicile din povestea “Frumoasa din pădurea adormită”, nu a vrut să cânte şi să danseze, nu a zis nici poezia de despărţire. Cred că trebuie să o pregătesc (şi mai) intens pentru următoarea etapă: începerea şcolii.

Date fiind aceste împrejurări, m-am bucurat tare mult când am primit invitaţia la un spectacol care, sunt convinsă, mă va ajuta în acest proces de pregătire: “La şcoală este ca-n poveşti”, pus în scenă de trupa PAM PAM. Sâmbătă, 11 iunie, la Muzeul Țăranului Român, sala studio Horia Bernea, începând cu ora 11:00, va avea loc premiera spectacolului muzical.

Şi, pentru că vreau să-mi fiţi alături, am de dat două invitaţii duble la această premieră. Dacă vreţi să mergeţi sâmbătă cu noi, iată ce aveţi de făcut:

1 lăsaţi un comentariu la finalul acestei postări cu numele din buletin şi răspundeţi la următoarea întrebare: “Cum v-aţi pregătit/ cum credeţi că ar trebui să vă pregătiţi copilul pentru trecerea de la grădiniţă la şcoala primară?”

2 daţi un share public acestei postări

3 daţi un like paginii trupei PAM PAM

Vor fi alese două persoane, care vor primi câte o invitaţie de două locuri fiecare.

Miercuri, ora 00.00, este ULTIMA zi de înscriere, iar joi, 9 iunie, vor fi anunţaţi câştigătorii aleşi de juriul format dintr-un reprezentant al trupei PAM PAM şi unul al Blogului.

Vă aştept cu un Like la pagina de Facebook a blogului. Iar dacă vreţi să fiţi la zi cu postările, puteţi introduce adresa voastră de e-mail la rubrica “Abonare via e-mail”.

afis-11iunie

Trupa de teatru muzical pentru copii, PAM PAM, vă invită

PAM PAM aduce, în premieră, pe scenă noua producție muzicală LA ȘCOALA ESTE CA-N POVEȘTI! O poveste scrisă cu multă măiestrie și pusă pe acorduri muzicale care prilejuiește nu doar reîntâlnirea cu Pia, Vio, Kito, Pam-Pam și Bum-Bum, dar veți cunoaște și un nou personaj, Împăratul Lenevilă, care până la final va descoperi universul cunoașterii.

Cei trei prieteni – Pia, Vio li Kito – vor să îl convingă pe Împăratul Lenevilă că “La Școală este ca-n povești!”. Chiar dacă îl încoronează cu mult fast pe Lenevilă, care credea că școala este frumoasă doar pe dinafară, cei trei vor să îi arate că, dacă ştii să aduni informaţiile şi să le transformi într-un fel de poveşti, totul devine plăcut şi palpitant.

Astfel, până vine doamna învăţătoare, împreună cu micii spectatori vor construi în sala de clasă o poveste despre Împărăţia Învăţăturii. Bufoni vor fi Pam-Pam și Bum-Bum.

Și pentru că muzica dă culoare vieții și ne unește în tot ceea ce facem, Pia, Vio și Kito aduc în scenă nu doar exuberanță și multă bucurie, dar și adevărate lecții pentru Lenevilă și copii. Împreună, pe acorduri muzicale de Periniță, rock’n roll, hip-hop sau pop îl vor învăța cu multă răbdare literele alfabetului, cifrele, notele muzicale, zilele săptămânii, anotimpurile.

Descoperind toate aceste taine ale învățăturii, vom afla dacă îl vor convinge cu duhul blândeții pe Regele Negură să nu declare război Împăratului Lenevilă.

Lenevilă a aflat că dacă știi să înveţi, să te bucuri de fiecare clipă şi să îi respecţi pe cei de lângă tine, dacă ştii că viaţa e frumoasă şi că ştiinţa este necesară și vei crede mereu în oameni şi în ideea de prietenie, “La Școală este ca-n povești!”.

Acest nou spectacol al trupei PAM PAM îi va cuceri pe micii și marii spectacori prin dinamica poveștii, dar și prin melodiile și costumele special compuse pentru acest scenariu. Este o producție la care a lucrat o echipă de oameni cu suflet de copil, iar acum suntem pregătiți să vă prezentăm noua aventură a lui Pia, Vio și Kito.

Pentru noi, realizarea unui spectacol muzical pentru copii este o adevărată provocare și ne bucură când vedem la sfârșitul reprezentanțiilor că toți copiii răsplătesc jocul actorilor prin aplauze îndelungi și șoptesc părinților când mai merg să îi vadă pe PAM PAM. Aceasta este răsplata muncii noastre: zâmbetul, bucuria din ochii lor și dorința de a reveni ca să cânte și să danseze alături de prsonajele lor îndrăgite. LA ȘCOALĂ ESTE CA-N POVEȘTI  înseamnă performanță actoricească, un senariu unic inedit, muzică originală, adaptată genului de muzică de calitate pentru cei mici.

Este un spectacol de musical dedicat atât pentru copii peste 4 ani, cât și pentru părinți”, spune Dana Daisy Toma, inițiatorul proiectului de teatru, PAM PAM.

UPDATE CÂŞTIGĂTORI

Dragele mele, Alina şi Andreea, v-aţi adjudecat cele două invitaţii. Sâmbătă, 11 iunie, vă prezentaţi cu buletinul în mână la Muzeul Țăranului Român, sala studio Horia Bernea, începând cu ora 10:40. Numele voastre se vor regăsi pe o listă, la intrare. Distracţie plăcută!

Close