Ciocco-Latte-Blogul_Mamei

La prima mea lecție de schi am aflat că am mai mult de două picioare. Noroc cu activitățile extra de pe pârtie!

Prima mea lecție de schi a fost… Noroc cu activitățile extra de pe pârtie! Cam asta ar fi, foarte pe scurt, povestea tentativei de a mă familiariza cu schiurile, bețele, pârtia și păstrarea echilibrului.

Munte, zăpadă, pârtie, placă, sanie, celofan, vin fiert, ciocolată caldă, haine ude, prieteni, familie… cam astea-mi vin în minte când aud de pârtia de schi. Ah, plus prima mea lecție de schiat. Și unica! Prietenii mei schiază. Cei mai mulți dintre ei. Eu sunt aia care stă pe margine, privește, păzește bagajele, sau verifică ofertele standurilor de la baza pârtiei. Când nu fac asta, mă dau cu sania, ori cu celofanul.

Îmi place să cred despre mine că sunt o persoană ambițioasă, o persoană pentru care nu există ”nu pot”. Așa că, am acceptat provocarea unei lecții de schiat. Nu din partea unui monitor de schi. Ci din partea prietenei mele. Oi fi eu ambițioasă, dar sunt și zgârcită! De ce să dau banii pe un curs, când sunt atâția în jurul meu care mă pot ajuta? (autoironie, v-ați prins, nu?)

Bun! Mă echipez și, ținută de mână de prietena mea, căutăm un loc mai izolat pe pârtie și încerc să stau pe picioarele mele, cum se spune. Doar că, odată eliberată din mâinile ei, încep să iau viteză. Cum să mă opresc? Cuuuuum? În timp ce îmi vin în minte numai imagini din desene animate cu păsărele pe la cap, norișori, POC!, PAF!, BUF!, mă arunc în fund pe pârtie. Greșită mișcare! Apoi mă rostogolesc, încercând să găsesc un unghi bun din care să mă pot ridica fără să mă lovesc. Nu mi-a ieșit. Vine prietena mea, mă ține de mâini să mă pot ridica. Eu nu-i mai dau drumul și o pun să alerge pe lângă mine. Apare un copil în fața mea.

 • Dă-te! Dăăăă-teeee, să nu te lovesc!, strig eu la el. Avea vreo 6 ani, cred.
 • Păi, ocolește-mă!, spune el pe un ton atâââât de firesc.
 • Eu nu sunt în stare să mă țin pe picioare și tu vrei să te ocolesc?, mă rățoiesc eu la copil, în timp ce acesta mă ocolește.

Vine după mine și-mi arată cum să fac o cristiană. Părea simplu. De privit. Și enervant! Că un copil de 6 ani îmi arăta cum se face și pentru acel copil totul părea atât de firesc… Copilul pleacă și mă lasă cu prietena mea, care mai avea puțin și leșina. De râs. Mă enervez și mă activez.

 • Cum zicea că se face cristiana vieții?
 • Te lași mai mult pe un picior… nu mai apucă să termine prietena mea fraza, că eu aterizez și mă rostogolesc ca un bulgăre d-ăla din desene animate, pornit din vârful dealului și din care ies mâini, picioare și o căciulă.
 • Pe care picior, frate?, zic eu cu gura plină de zăpadă.
 • Pe ăla din exterior!
 • Ha??? Păi am doar două picioare și fiecare e pe exterior…

Și așa a fost cu prima mea lecție de schiat. Și unica. Am rămas la activitățile extra. La cele pe care le stăpânesc bine. Noroc că există și locuri unde ai ce alege, iar cei ca mine, care nu schiază, au la dispoziție și alte moduri de distracție. Patinoar, tiroliană, tubing, tir… Dacă sunt printre voi care nu știu ce e și cu ce se mănâncă tubingul, iată un mic video.

Care sunt celelalte activități pe care le-am avut la dispoziție în weekendul petrecut de noi la Azuga FunPark, vă las pe voi să descoperiți pe site-ul lor. Ce nu am încercat (dar cred că la vară asta va fi următoarea sarcină de vacanță) este Bubble Footbal! Dar mai e până la vară.

Un concurs cu fotografii de sezon și ciocolată caldă

Ah, și zic că merită să vă spun că am primit și ciocolată caldă GRATIS pe pârtie! La cortul Ciocco Latte, în fiecare sâmbătă și duminică, între orele 10.00-16.00, cei de la Dr. Oetker oferă turiștilor delicioasa băutură caldă (pe care noi deja o consumăm de ceva vreme). La fix! Pentru o pauză de respiro, de reîncărcare a bateriilor cu ceva cald și dulce. Să vă zic că la cortul lor ne-am bătut pe fotoliile pufoase, care cum să stea cât mai haios pentru o fotografie? Neah, nu vă zic! E de la sine înțeles. Ah, dar vreau să vă mai spun că există și spațiu acoperit, cu mese, pentru cei care vor să stea mai ferit.

Cât m-am relaxat în colțul Ciocco Latte, m-am băgat în seamă cu promoterițele de acolo. Când nu mă bag eu în seamă cu oameni? Bun… Și am aflat de un CONCURS ce va dura până pe 29 martie 2020, cu două categorii de premii: unele se dau pe loc, la cortul Ciocco Latte, iar alte premii se acordă săptămânal, prin tragere la sorți. Există și un regulament al concursului #povesticucioccolatte. Îl găsiți aici.

Concert Andra Gogan, preferata copiilor

Iar pentru părinții care merg cu copiii în weekendul 29 februarie – 1 martie la Azuga Fun Park, am și o veste bună. Pe 29 februarie, pe pârtie va fi un concert Andra Gogan. Știți voi, fata cu vocea aceea drăguță a Prințesei Sofia, sau a Plușicăi… Nu știți voi, știu copiii sigur! Deci, copiii la concert, părinții la… relaxare.

Acum că m-am făcut de râs cu prima și unica lecție de schiat, vă urez… distracție plăcută și energizați-vă cu o ciocolată caldă!

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like…
Mă poți urmări și pe Facebook,  Instagram, dar poți da SUBSCRIBE și canalului meu de YouTube. Iar dacă vrei să fii la zi cu postările mele pe blog, poți introduce adresa ta de e-mail acolo unde scrie ”Abonare  via e-mail”. Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Join 18K other subscribers

10 Comments

 1. Și mie și Marei (fata cea mare) ne place ciocolata asta caldă. O cam luăm cu noi pe post de desert :))). Ce vrei…suntem mari amatoare de ciocolata

 2. La mine prima lectie a fost si ultima:)))am aterizat de pe partie in geamul de la bucataria primului restaurant din zona.the end :)))

 3. Haha 😀 Iata de ce nu am incercat niciodata sa schiez! Oricat de tare i-as invidia pe cei care schiaza, prefer sa stau si eu pe marginea partiei si sa ii admir de acolo. Acum ca am aflat ca ai nevoie de mai multe picioare… cu atat mai mult! Poate doar daca as fi un miriapod :D… Intr-adevar, noroc cu ciocolata calda! Mai ales ca, spre deosebire de vinul fiert, poti sa o savurezi si inainte de a te urca pe schiuri, in orice cantitate doresti!

 4. Deci pt unele chestii in viata chiar e prea tarziu :)) Si aici nu ma refer la.ciocolata calda, pt care nu e niciodata prea tarziu (sau prea mult 🙂

 5. Aș învăța și eu să schiez, daca o pot face de-a bușilea ? Eu am rezerve de ciocolata caldă pentru când vine finuta in vizită, așa o păcălesc că bea și ea cafea cu noi ?

  1. @Monica: mda, e o idee să se creeze o nouă metodă de schiat de-a bușelea. E ceva! Bună idee 😉 Cât despre cafeaua cu finuța ta, sunt convinsă că e cea mai bună companie de cafea, nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close