La o vorba cu Tanti Prezentatoarea, mamica minunatei gasti Zurli – episodul II

Aici aţi citit prima parte a interviului cu Mirela Retegan, sau Tanti Prezentatoarea pe numele ei de ”Zurlie”. Omul din spatele Găştii Zurli, omul pe care îl invidiez enorm pentru ceea ce face, pentru că este iubită de o groază de copii. Aşa cum am promis, iată şi partea a doua a interviului. 

Femeie de radio, femeie de afaceri (de success), cu o super emisiune TV… Cam încărcată agenda ta. Când ai timp de tine, de copilul tău?

Încerc să le împac pe toate. Zurli a crescut frumos pentru că Maya m-a inspirat. Dacă n-aş fi petrecut foarte mult timp cu ea, n-aş fi înţeles atât de bine nevoile copiilor şi ale părinţilor. Cât a fost mică, mi-a fost uşor să o iau cu mine, să o implic, să fie parte din poveste. Acum deja e mare şi ne înţelegem ca doua partenere. Ştie când sunt foarte prinsă şi se descurcă singură. E un copil mare, frumos şi o să fie o femeie pe cinste. În rest, prietenii mei sunt aceiaşi. Mă cunosc, mă iubesc şi au răbdare cu mine. Mai fur timp şi pentru câte o poveste care să mă încarce… Cred că atunci când eşti mulţumit cu viaţa ta găseşti vreme pentru toate.

Am o mare nelămurire în ceea ce te priveşte: eşti o femeie serioasă, cu o emisiune serioasă la Naţional FM, dar, totodată, eşti un copil care se joacă şi se distrează de minune cu Zurliii. Până la urmă ce eşti tu: om matur sau un copil care a crescut prea repede?

Sunt un om mare care nu se teme să ia de mână un copil, doi, zece, o sută, o mie, sute de mii şi să intre cu totul în lumea lor.

Parlamentul Copiilor- 2006- Mirela a umplut Sala Mare cu 500 de copii care şi-au votat propria lege

Ştiu că au existat muuulte momente inedite, haioase, emoţionante cu spectatorii voştri. Şi totuşi nu mă pot abţine să te rog să îmi povesteşti câteva care te-au amuzat teribil, te-au emoţionat până la lacrimi…

Ni se întâmplă foarte multe lucruri. Cei mici sunt deliciosi şi replicile lor n-au cum să nu te impresioneze. Am întâlnit copii care, atunci când o să fie mari, vor să se facă… Toata Gaşca Zurli! Sau copii care vor să fie Tura Vura. Am plâns de câteva ori şi în emisiunea TV, dar cel mai tare m-a impresionat Marian Râlea care, invitat în platoul Campionatului de Joacă, emisiunea pe care o facem la Național TV în fiecare duminică de la ora 10, a spus: AŞTEPT DE 14 ANI SĂ DUCĂ CINEVA MAI DEPARTE CE-AM ÎNCEPUT EU CU ABRACADABRA. Mi s-a părut chiar cea mai frumoasă confirmare.

Care Zurliu e preferatul tău? Dar al fetei tale, Maya?

Maya a iubit-o multă vreme pe Tura Vura. Sincer, cred ca şi mie, tot acest personaj îmi place cel mai mult.

Tura Vura, cea de temut. Sau nu?

🙂 Şi Alexiei mele îi place mai mult Tura Vura decât Zâna Bună… Apropo de Maya, ea a avut un cuvânt de spus în crearea personajelor și a poveştilor?

Cu ea m-am verificat de fiecare dată. Personajele n-au fost construite după nişte date tehnice. A fost inspiraţie.

Este Maya cel mai răsfăţat copil? Deh, a mers la o grămadă de petreceri pentru copii, îi are la degetul mic pe Zurlii, vede o grămadă de spectacole…

Nu. E o norocoasă ce-i drept. A crescut în casă cu toate personajele, dar a crezut în ele ca orice alt copil. Deşi a ştiut că actriţa Oana o interpretează pe Zâna Bună, atunci când era îmbrăcată normal îi spunea Oana, iar când intra în costumul personajului o numea Zâna Bună şi o trata ca pe un personaj. A înţeles devreme convenţia şi s-a conformat. Dar nu e răsfăţată. Munceşte la Zurli, de la făcut curăţenie în birouri până la animaţie, facepainting, a învăţat să modeleze baloane… Cred că deja poate să fie un animator bun, pentru că are magnet la copii.

Crezi că personajele din Gaşca Zurli vor rămâne în istorie, alături de celeltalte personaje ale copilăriei (Magicianul, Abramburica ş.a.)?

Eu asta îmi doresc. Sper.

Pe vremea când Mirela lucra la Radio Itsy Bitsy. Nume de cod: Zapa

Cum e Mirela, femeia şi mama?

Vorba Mayei – “Mama, copiii cred că tu eşti tot timpul simpatică…” Sunt normală, din păcate. O femeie cu bucurii şi tristeţi, o mamă cu temeri şi vise, o femeie cu nevoie de a da şi a primi dragoste. Un om cu alegeri bune sau mai puţin inspirate. Sunt un om normal, care a avut norocul de a-şi câştiga banii din cea mai mare pasiune a vieţii ei.

Ce regrete ai? Că bucurii ai destule şi sunt lesne de ghicit, că doar fericeşti mulţi copii şi păriţi.

Regret doar faptul că tata a plecat prea repede şi n-a apucat să vadă toată povestea în care a fost parte la începuturile ei.

Maya, acum 7 ani, alături de bunicul ei, tatăl Mirelei

Cum arată o zi din viaţa ta? Câte ore are ziua asta pentru tine?

Nu sunt la fel. În unele am mai mult timp pentru radio, în altele pentru Zurli, sunt zile în care mă întâlnesc cu oameni… Sunt activă, vie şi bucuroasă pentru fiecare zi care mi se dă de trăit. Şi asta şi fac – o trăiesc la maximum.

Eşti un model de urmat: mamă singură care a reuşit să îşi fericească nu doar propriul copil, ci şi alte câteva sute de mii. Alergi de dimineaţă până seara şi totuşi eşti mereu cu zâmbetul pe buze, mereu bine dispusă. De unde Dumnezeu atâta optimism şi energie?

Fix de-acolo – de la Dumnezeu. Încerc să fiu bună, dreaptă, încerc să aduc zâmbetul pe buzele celor care interacţionează cu mine, foarte rar încarc oamenii cu probleme, de regulă văd Partea Bună din orice întâmplare. Fiecae zi e un dar. Şi darurile trebuie să fie BUCURIE!

Ce înseamnă Zurli pentru tine?

Pentru mine e un vis devenit realitate şi visul ăsta îmi dă posibilitatea să privesc spre infinit. Mă face fericită, mă motivează, ma inspiră şi îmi dă sentimentul că nu am făcut degeaba umbră pământului.

Cum e Maya?

Frumoasă. Deşteaptă. Bună. Specială. Am credinţa că o să fie un om frumos şi puternic.

Mirela, alături de minunea ei: Maya

6 Comments

  1. Ce frumos ! Cata energie are Mirela ! O felicit pentru tot ceea ce face, este un exemplu bun de urmat ! 🙂
    Felicitari pentru acest interviu, deosebit, amuzant si foarte interesant ! Sa mai faci astfel de articole, imi plac mult de tot ! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: