La mall, ca în epoca de gheață

La mall este mereu cald. Prea cald, după părerea mea. Dar ce te faci când intri într-un mall echipat sumar și dai cu nasul de munți de gheață? Bașca și de câteva animale din epoca de gheață? Oricât de adult ai fi, nu cred că nu vei face ochii mari, vei rămâne cu gura căscată de uimire…

Ei bine, în prima zi a lui noiembrie se va deschide o expoziție… glaciară la Sun Plaza. Mallul de la Piața Sudului. Proiectul mi se pare absolut genial și interesant de văzut atât de copii, cât și de adulți. Plus că intrarea este gratis.

Expoziția „Epoca de Gheață” este un eveniment în premieră în România.

Veți vedea exponate animatronice în mărime naturală, înfățișând zece mamifere aparținând megafaunei, dispărute în timpul glaciației, îți vor spune povestea lor impresionantă. Așezate în decoruri specifice perioadelor în care au trăit, vor readuce la viață o lume uitată, plină de extraordinar.

epoca-de-gheata_mall sun plaza

Iată câteva detalii din comunicatul de presă, pe care l-am primit zilele acestea:

”Începând cu 1 noiembrie, poți porni într-o călătorie în timp, în urmă cu mai bine de 500.000 de ani. E apogeul Epocii de Gheață, iar pământul e acoperit de o pătură colosală de gheață, de peste 2.000 de metri grosime. Nesfârșite furtuni  înghețate biciuie uscatul, temperatura rareori urcă mai sus de -50o C, iar vârfurile ghețarilor gigantici ­spintecă văzduhul încremenit.

Însă, aici, în mijlocul câmpiei înghețate, nu e deloc liniște. O turmă de mamuți lânoși pășesc agale, strivind zăpada sub greutatea lor imensă. Pitit după un ghețar, tigrul cu dinți-sabie îi privește pofticios. E impunător, cântărește peste 400 de kilograme, însă mamuții nu sunt o pradă ușoară, au domnit peste regatul înghețat mai bine de 4 milioane de ani.

Dar stai…o siluetă nouă apare în zare, aproape acoperind orizontul. Tigrul se încordează, e gata de atac. Însă noului-venit nici că-i pasă. E toxodonul, un ierbivor gigantic, de aproape 3 metri, și n-are teamă de nimic. Pielea groasă, asemănătoare rinocerului, și greutatea de peste 1,5 tone îl protejează de frig și de dinți-sabie.

 Expoziția cu intrare liberă, deschisă în perioada 1 noiembrie 2016 – 31 ianuarie 2017, se adresează atât adulților, cât și celor mici, care vor avea ocazia să încalece exponatele animatronice, pentru o experiență dătătoare de fiori…de gheață.

Expoziția a fost realizată în colaborare cu Prof. Adrian Giacchino, Directorul Fundației Felix de Azara, o organizație non-guvernamentală, non-profit, al cărei scop este de a contribui la conservarea naturii o și a patrimoniului cultural, la dezvoltarea științei și utilizarea durabilă a resuresulor naturale.


Mai multe detalii pe www.facebook.com/Sun.Plaza.Shopping.Center.”

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like… Mă găsești și pe Facebook și pe Instagram. Iar dacă vrei să fii la zi cu postările mele, poți introduce adresa ta de e-mail acolo unde scrie ”Abonare  via e-mail”. Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close