Kyra, geloasă pe Alexia?

Chiar în ziua de Crăciun, Kyra, pisica noastră cea dragă, ne-a oferit o surpriză de proporţii. Seara, când să mă apuc să-i pregătesc Alexiei pătuţul pentru nani, ce văd în el?

 

 Kyra dormea dusă, semn că era acolo de ceva vreme. Şi nu dormea oricum, ci chiar cu capul pe pernuţa Alexiei. A făcut asta, deşi ştia clar că nu are voie în pătuţ. Aş fi vrut să-i fac o poză în postura respectivă, dar de cum m-a văzut, a sărit ca arsă. Se aştepta să o cert, dar n-am făcut-o. Să înţeleg de aici că e geloasă pe fi-mea?
Nu e prima oară când Kyra dă semne că vrea să îi ia locul Alexiei. Mâţa mai are obiceiul să doarmă în căruciorul Alexiei sau în coşul de jos al acestuia, iar atunci când stăm cu fetiţa noastră şi ne jucăm, vine pe lângă noi, face tumbe, se alintă, miorlăie, se dă peste cap să ne atragă atenţia.
 Chiar dacă ştie că acum altcineva i-a luat locul şi nu mai e în centrul atenţiei, nicodată nu a avut tendinţa să se dea la Alexia, ba dimpotrivă, încă din prima zi s-a ferit de micuţă.
În schimb, a avut şi momente în care, asemeni unui câine, Kyra a avut grijă de Alexia. De exemplu, când avea colici, Miţa se băga sub căruciorul în care era fi-mea, sau sub pătuţ şi nu pleca până nu se liniştea. Zilele astea am surpris-o iar pe Kyra în rolul de paznic al Alexiei. De data asta am imortalizat momentul. Pus şi simplu stătea în faţa căruciorului şi se uita la Alexia.

0 Comments

  1. >ca tare! 🙂 Noi avem o catelusa care pe langa faptul ca se lasa jumulita de Maria joaca rol de paznic si se rasfata ocupand caruciorul Mariei atunci cand il gaseste liber. :)))Credeam ca e catelusa noastra "defecta" ….

  2. >Tu nu ai somn la ora 03.00???Vouă vă e mai uşor cu câinele, că suportă tot ce-i face Maria. Dar, se ştie, pisicile nu sunt la fel de înţelegătoare. Una dintre temerile mele e legată de faptul că, Kyra va riposta cd Alexia o va trage de coadă sau mai ştiu eu de ce. Deocamdată stau liniştită: Kyra fuge cât colo cd e fi-mea pe lângă ea. Doar cd doarme Alexia sau cd e legatăă se apropie de ea, dar nu prea mult :DŞi vreau sa văd poze cu căţeluşa voastră şi cu Maria

  3. >Mare figura si mata ta! Ce am observat eu la pisica noastra, si mi se pare tare interesant, e facptul ca daca ridic vocea la Ale vine repede, de oriunde ar fi, si incepe sa ma muste de picioare!!!!!! Hmmm……..

  4. >Ralu, tare rău mâţa ta! Aseara am surprins-o pe Kyra k o păzea iar le Alexia. Eu eram la baie, Tibi la bucătărie, Kyra domrea, iar pitica începuse să o ia în 4 labe spre hol, spre încălţări (favoritele ei), iar Kyra (presupun) a sărit din pat şi s-a dus în spatele găluşcăi. Cd a ieşit Tibi din bucătărie a miorlăit la el, apoi a plecat :)) Ceva de genul: Ai şi tu grijă de copilul ăsta, sau trebuie să fac eu totul? :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: