Jurnal de front din expediție. Din ”Expediția Cartoon Network”. Ep.1

Am fost în expediție. În Bayrichzell, Germania. Alături de vedete de pe la noi și de niște copii grozavi, curajoși și extrem de inteligenți. Toți participă la ”Expediția Cartoon Network”, un super concurs ce va fi difuzat din primăvară la postul românesc Cartoon Network.

Înainte să vă povestesc cum a fost pe ”front”, cred că se impune să vă spun ce este cu această expediție. Pe scurt acum, căci la finalul acestui text veți găsi informațiile detaliate. Șase echipe de copii cu vârste între 8 și 12 ani, conduse de câte o vedetă, pornesc într-o căutare de comori prin pădure. Trebuie deslușească tot felul de mistere, să răspundă unor întrebări (aici se mizează pe cultura lor generală), să fie inventivi și să găsească modalități de a rezolva anumite taskuri. La final, fiecare echipă pleacă acasă cu 1400 de lei, dacă rezolvă toate sarcinile. Dacă nu, atunci copiii rămân cu mai puțini bani.

M-am alăturat echipei de producție preț de cinci zile, timp în care i-am spionat, am umblat cu ei în sus și-n jos, pe apă, pe uscat, la umbră, la soare, pe zi, pe înserat. Au fost cinci zile pline, în care am cunoscut oameni absolut minunați și am descoperit o altă latură a celor pe care deja îi știam. Pe scurt, m-am simțit ca într-o tabără. Păcat că a durat prea puțin, păcat că nu am mai putut sta până în ultima zi, păcat că s-a terminat.

Disctracția a fost ea la cote ridicate, dar și efortul a fost unul pe măsură, căci, dincolo de hăhăială, de glume și de șotiile nelipsite, s-a muncit pe rupte. Iar cea mai ruptă am fost eu, sedentara de București, care, după prima zi de umblat mai bine de opt ore prin pădure, m-am ales cu o febră musculară ”de toată frumusețea”. Iar febra a prins atâta drag de mine, că în a treia zi am rămas ”la bază”, dar am suferit în tăcere.

Pentru că sunt atât de multe de povestit și de arătat, voi încerca să împart ”jurnalul de expediție” în două-trei părți. Bine, dacă ar fi după mine, nu m-aș opri din povestit, aș face un serial cu episoade ”fără număr”, gen ”Tânăr și neliniștit”. Dar voi încerca să-mi protejez degetele, să nu-mi tocesc buricele degetelor pe tastatură. Plus că nu sunt foarte convinsă că v-ar plăcea să citiți un jurnal de front gen bildungsroman (că tot am fost în Germania, nu? ).

Bun, acum vă las cu datele despre formatul filmat în pădurile bavareze absolut fabuloase!

Da, știu, avem și noi păduri superbe acasă, dar având în vedere că este un produs german, că producătorii își cunosc pădurile ca-n palmă, a fost mai ok pentru ei să filmeze ”acasă”, nu în deplasare. Cel puțin ăsta bănuiesc eu că a fost motivul pentru care cei de la Turner au preferat să ne deplasăm noi la nemți acasă. Gata, nu mă mai întind! Iată informațiile promise:

„Expediția Cartoon Network” este un program educativ şi de divertisment și, totodată, un nou format pentru postul de televiziune, care aduce și mai multă aventură și acțiune, dar și provocări pentru tinerii telespectatori. Cartoon Network a anunțat că va începe filmările pentru noua producție locală, la care vor participa copii, băieți și fete, cu vârsta între 8 și 12 ani, care iubesc aventura și misterele.

Despre Expediția Cartoon Network

„Expediția Cartoon Network” o va avea gazdă pe Jojo (Cătălina Grama), iar în fiecare dintre cele șase episoade, copiii vor fi îndrumați și vor face echipă cu un invitat special. Filmările pentru această producție vor începe luna viitoare, iar premiera va avea loc în primăvara anului viitor.

Râuri sălbatice, peșteri întunecate și misterioase, munți înalți și păduri sălbatice – acestea sunt doar câteva dintre provocările pe care le vor întâmpina protagoniștii acestui program. „Expediția Cartoon Network” este o vânătoare de comori modernă, unde trei copii care provin din aceeași clasă (sau orice alt grup organizat, cum ar fi un club sportiv) și un adult, invitat special, vor face echipă pentru a înfrunta trei provocări diferite, date de gazda emisiunii.

La începutul fiecărei aventuri și la finanul fiecărei sarcinii, echipa va primi coordonatele prin GPS, cu ajutorul cărora se vor ghida către următorul punct intermediar. Fiecare test le va verifica participanţilor fie cunoștiințele, fie abilitățile tehnice, fie pe cele sportive. Dacă echipa reușește să ducă la bun sfârșit sarcina, atunci va primi o medalie de aur care poate fi transformată, la final, în bani reali. Fiecare răspuns corect va duce echipa cu un pas mai aproape de provocarea finală, unde va avea șansa de a-și dubla premiul și, astfel, să obțină mai mulți bani pentru a îndeplini visul clasei sau al echipei de sport din care provine.

„Expediția Cartoon Network” este adaptarea românească a versiunii de succes din Germania, „Spurensuche”, care a primit premiul „Der weiße Elefant“ Kids Media Award la festivalul Filmfest Munchen în 2012/13.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close