Promenada

Istoria se studiază la… mall Promenada

Ce s-a mai schimbat lumea asta! Acum poţi învăţa istorie şi la… mall. La Promenada, mai exact. Pe vremea mea, maică, „ore suplimentare” se făceau în muzee, sau la Palatul Copiilor. Acum poţi îmbina utilul cu plăcutul. Nice!

Acum ceva vreme, la invitaţia Genei (mulțumesc, doamnă!), am mers la mall Promenada pentru o tură de… istorie, ca să zic aşa. Am vizitat expoziţia interactivă Kids in Pyramids, deschisă publicului până la 6 decembrie. Cum noi am ajuns mai devreme decât ora la care eram programate, am zis să fac „aprovizionarea” cu ceva țoale, că, deh, eram la mall 😉 Doar că turul prin H&M şi C&A a trebuit să fie unul scurt, căci fii-mea voia să se joace cu exponatele răspândite de-a lungul şi de-a latul primului etaj al mallului. Am avut noroc că a trecut pe lângă noi un angajat al complexului comercial şi, auzindu-ne discuţia, ne-a spus: „Doamnă, poate să se joace cu ele, nu e problemă dacă le demontează, că d-asta le-au şi înşirat p-aici!”. Nici nu am apucat să-i mulţumesc omului, că fii-mea deja s-a repezit într-o piramidă, pe care a „demontat-o” şi „remontat-o”, până a văzut că la câţiva paşi distanţă era un panou cu un puzzle uriaş. A dat fuga la el şi l-a făcut rapid.

A revenit la piramidă şi iar s-a pus pe construit, până a obosit

kids pyramids, mall promenada

Nu a vrut să ne îndreptăm spre următorul punct până nu a călărit şi pupat „leuţul din aur” (cum i-a spus ea Sfinxului).

Ne-am tot învârtit de colo colo printre exponate, încât m-am temut că se va plictisi în timpul turului organizat. Dar, aş! A fost absolut încântată! Vă las să vă convingeţi

Donșoara mea a fost tare grijulie, se temea ca nu cumva să se trezească mumia din cauză că toți copii o atingeau: ”Hei, să nu o trezești!”, i-a spus ea unui băiețel (la finalul filmulețului)

Mai multe imagini, pe pagina de Facebook a blogului

Aşa a decurs vizita noastră. Dacă vreţi mai multe informaţii, atunci vă invit să citiţi comunicatul organizatorilor.

Mall Promenada aduce în premieră expoziţia Kids in Pyramids, o aventură plină de surprize în lumea Egiptului Antic dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani. Expoziția se află pentru prima oară în România și își propune să le aducă celor mici misterele egiptologiei într-o formă interactivă și ușor de înțeles.

În fiecare zi, în intervalul orar 9:00 – 20:00, echipa Kids in Pyramids îi întâmpină pe cei mici cu un curs interactiv de aproximativ 45 de minute, unde copiii vor afla informaţii esenţiale despre una dintre cele mai importante civilizaţii din epoca antică. Lecţia încurajează învăţarea interactivă, prin joacă, în timp ce machetele piramidelor, costumaţiile copiilor şi puzzle-urile vor transforma cursul într-o experienţă distractivă. Pe tot parcursul traseului, cei mici vor fi supravegheați de ghizi specializaţi care vor răspunde la toate întrebările si curiozităţile acestora.

Cei mici intră în spiritul Egiptului Antic încă din primele minute ale experienţei când sunt costumaţi în faraoni sau Cleopatra înainte de a începe turul. Intraţi în noile roluri, copiii încep o călătorie inedită într-o lume mistică, unde pot vizita piramida şi căuta artefacte în nisipul din primul punct de plecare din cadrul expoziţiei, vor descifra puzzle-uri distractive şi hieroglife, vor descoperi sarcofagul lui Tutankamon şi vor afla detalii despre cel mai cunoscut faraon al Egiptului. Copiii vor lua parte la construcţia unei piramide în miniatură şi vor afla cum au fost construite acestea în antichitate.

Distracţia însoţeşte micii curioşi în fiecare punct al expoziţiei – copiii vor face cunoştinţă cu mumii şi vor afla mai multe despre cum a apărut acest mit înfricoşător, iar camera comorilor îi va întâmpina pe micuţi cu surprize. Pozele haioase vor întregi reţeta de succes pentru o porţie de învăţare distractivă.

rețul unui bilet este de 15 Lei și poate fi achiziționat de la biroul Info Point, situat la parter. Pentru grupurile organizate de minimum 15 copii, prețul unui bilet este de 10 Lei/ persoană. Rezervările se fac pe rezervari@promenada.ro și/ sau la numărul de telefon 0726 377 978.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close