Termeni de căutrare pe google: pete roşii în zona inghinală SAU cum arată eritemul fesier SAU cum se manifestă iritaţia de scutec
Explicaţie: prima oară când Alexia a făcut eritem fesier, nu eram sigură că acela era eritermul. Şi, pentru că în perioada aceea mă speriam de orice, ar fi însemna să îmi sun pediatra de 10 ori pe zi! Aşa că, primul pas era să mă uit pe net, apoi o sunam pe naşa Alexiei (care are 3 copii) şi, dacă nici aşa nu mă linişteam, sunam la doctor.
Răspuns: Eritemul fesier este o iritaţie cutanată care afectează porţiunea de piele acoperită de scutece
Soluţia: Alexia a avut o iritaţie foarte foarte puternică. Zic eu şi din cauza căldurii, pentru că, în timpul verii, săracă, transpira de ziceai că e la saună, deşi în sufragerie aerul condiţionat mergea non stop pentru ca în dormitor să fie temperatura optimă. Iată ce am făcut ca Alexia să scape de iritaţia de scutec:
-ÎNTOTDEAUNA am spălat-o la fiecare schimbat. Şerveţelele umede le-am folosit doar în deplasare, în vizite, atunci când a fost vreo urgenţă (gen treaba mare, căci o schimb imediat după ce face caca, tocmai ca să nu se irite). În cele aproape 10 luni de când o am pe Alexia, dacă am consumat 5 pachete de şerveţele!!!
-cât a fost iritată, am spălat-o în chiuvetă, nu cu apă, cu cu ceai de muşeţel+gălbenele. La o oală de vreo 7 L de apă puneam 6 plicuri de gălbenele şi 4 de muşeţel, apoi numai gălbenele. vreo 10 plicuri. După ce a scăpat de eritem, o spălam în ceai de gălbenele cam de 2 ori pe săptămână
-am aruncat crema Bepanthen – după ce nu am mai folosit-o, Alexia nu s-a mai iritat atât de rău. Prin octombrie, am dat-o din nou cu crema asta. După 12 zile era toată roşie în zona fundului.Aşa am tras eu concluzia că îi făcea rău.
-după ce toată vara am dat-i cu Stelactiv de la Mustela, acum am trecut la crema de gălbenele. Nici una dintre două creme nu o irită deloc. Dar am trecut la gălbenele din considerente financiare, dar şi pentru că e de departe mai bio decât Mustela
-schimbam pampersul la max 2 ore
-zilnic, o ţineam cât mai mult liberă, în fundul gol, să se aerisească pielea. Iar când dormea, lăsam pampersul mai lejer, nu îl închideam de tot (vezi poza de mai jos), tocmai ca să se aerisească. Asta astă vară. Acum, o ţin câteva minute în fundul gol, dar numai cât e cald în baie!
Termeni de căutrare pe google: cât de des face caca un nou născut SAU frecvenţa scaunelor la bebe
Explicaţie: după cum vă povesteam aici, Alexia a vut un episod de diaree şi m-am speriat.
Răspuns: în pruncipiu, după fiecare masă (asta e valabil în cazul celor alăptaţi la sân!!). Dar sunt şi cazuri de bebei nou născuţi care au scaune la 2 mese. Iar cei care beau lapte praf, au scaune mai rare.
Termeni de căutrare pe google: diversificare SAU vârstă diversificare
Ei, aici s-a îngroşat gluma! Am găsit o groază de răspunsuri. Concluzia mea o găsiţi în pagina dedicată diversificării, dar şi aici.
Termeni de căutrare pe google: dureri de sâni
Răspunsul corect: nu a venit de la goagăl, ci de la pediatră: nu se golea sânul complet de lapte. Dacă Alexia nu reuşea să tragă tot, atunci, după fiecare alăptat, a trebuit să mă mulg.
Soluţia: comprese cu apă rece pentru a scăpa rapid de dureri. Atenţie, pediatra mi-a zis să pun pe sâni, nu şi pe mameloane. Iar înainte de alăptat să fac duşuri fierbinţi, pentru a stimula formarea laptelui. Pt o eficienţă mai mare, am rupt mânecile unui tricou şi, practic, mi-am îmbrăcat sânii cu ele.
Pentru eritemul fesier noi ne-am impacat bine cu Bepantene. Ce am folosit pt cazurile extreme cand facuse si mici basicute pe piele a fost Mercurocrom (o solutie preparata in farmacii extrem de buna si care are pretul unui pachet de guma de mestecat). Tamponam cu o compresa sterila imbibata in Mercurocrom si peste o zi pielea era ca noua. De asemenea crema Sudocrem are de asemenea succes la piticul meu (am inteles ca are in compozitie si antibiotic).
Am încercat şi cu sudocrem, dar degeaba… Nu ştiam de Mercirocrom, bun pontul, merci