Întâlnire cu păunul

Dacă tot a fost cald, am profitat pentru a face un tur al părculeţelor din zonă. Aşa se face că, într-o singură zi, am plimbat-o pe pice în vreo 4 -5 părculeţe. Ba la nisip, ba în părculeţul ei preferat din Orăşelul Copiilor, ba la păun şi la găini, sau la noi în spatele blocului, plus în Orăşel, pe la tiribombele cu multe beculeţe şi cu muzică asurzitoare. Deci, dacă văd bine, ies 5 la inventar.

Părculeţul cu nisip, a fost un adevărat şoc pentru găluşcă, şi asta pentru că a fost prima ei întâlnire cu nisipul. L-a luat în mânuţe, l-a cernut printre degete, l-a privit mirată cum se scurge apoi, normal, ca orice copil, a încercat să-l guste. Nu i-a plăcut, aşa că a scuipat imediat, apoi a început să râdă. După ce s-a familiarizat cu nisipul, a revenit la vechiele ei pasiuni: datul în leagăn şi învârtitul cuburilor colorate. În leagăn, a fost dată de Ioana, fata unor prieteni. Ce a ieşit, puteţi vedea şi voi:
.

.
În părculeţul ei preferat s-a dat ce s-a dat pe tobogan, apoi în leagănul simplu, dar, dacă a văzut-o pe Ioana că merge în leagănele care se învârt, a cerut şi ea acolo. Aşa că am executat:


.

Însă, de departe, şocul cel mai mare a fost în parcul cu animale. Bine, e impropriu spus parc, pentru că e menajeria unei terase din Orăşel. Aici, proprietarii au tot felul de orătănii: raţe, găini pitice şi un păun (cam jumulit, săracul). Cică ar fi fost şi un ponei anul trecut, însă acum absenta. Motivat sau nu. De cum ne-am apropiat de gard, păunul, dresat parcă, a început să se dea rotund. S-a înfoiat, s-a învârtit cu încetinitorul, parcă pentru a fi sigur că este admirat din toate unghiurile. La vederea unei astfel de ciudăţenii, Alexia nu a ştiut cum să reacţioneze: l-a privit uimită, mută, apoi se uita întrebătoare spre noi. Mă gândeam că după incidentul de 1 mai, fi-mea va plânge iar la vederea unei alte găini. Dar nu a fost aşa. Nici măcar nu le-a acordat atenţie găinuşelor din parc. Mult mai interesată a fost de păun. Dar asta până a primit o grisină, care de departe i s-a părut mai nteresantă decât înfoiatul multicolor 🙂  Ia priviţi şi voi minunăţia:

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close