Îngeraș cu bujori, mustăcioară și piele hidratată

A venit iarna. Nemțește aș spune, căci fix la 1 decembrie, prima zi calendaristică de iarnă, zăpada a luat prin surprindere toată suflarea. Bucuria copiilor, coșmarul adulților.

De cum a dat cu nasul de zăpadă, maimuțica mea abia mai vrea să intre-n casă, deși e udă fleașcă din cap și până-n picioare. Păi cum să se dea dusă de la joacă? Acasă poate să facă bulgări? Nu prea… Acasă poate să construiască numai ea știe ce din zăpăadă? Nu prea… Acasă poate să facă îngeri în zăpadă? Noooo! Nici nu s-a așternut bine zăpada că Alexia mea făcea asta:

Îngerași în zăpadă, distracția ei maximă!

Apoi, cu bujori în obrăjori, cu chiu cu vai, o târăsc în magazin pentru ultimele cumpărături și, ghici ce? Laptele pe care îl luasem să-l bem cu cereale acasă s-a evaporat miraculos din recipient înainte să ajungem la casa de marcat. Am remarcat asta după ce donșoara m-a rugat să îi fac o mică ședință foto în raionul de lactate… Mustăcioara ei albă m-a ajutat să dezleg misterul laptelui evaporat

De distrat, domnișorica mea se distrează iarna tare bine. Abia o scot din zăpadă… și când mă gândesc că în urmă cu doi ani Alexia s-a speriat mamă-mamă de zăpadă!

Însă frigul îmi dă mari bătăi de cap. Asta pentru că Alexia are o dermatită atopică și, dacă nu îi hidratez bine pielea, aceasta se transformă într-un… smirghel. Practic, pe ici pe colo, se formează zone aspre, de parcă ar avea solzi. Iarnă de iarnă am testat mai multe săpunuri/geluri și creme. La indicațiile dermatologilor. Anul trecut am început cu gelul de la Klorane. Apoi am descoperit o cremă care m-a salvat, cremă pe care o aplic pe Alexia încă din septembrie. Iar de prin noiembrie am atentat și eu la ea. Astfel că, după 3 luni de aplicări zilnice (eu o dată, Alexia de două ori pe zi) tubul e aproape terminat. So, trebuie să dau o fugă la farmacie pentru un refill.

Crema, care este foarte ”groasă”, protejează pielea cum nu a făcut o alta până acum. Am mers fără mănuși pe frig, iar mâinile nu mi s-au ”uscat”… Ca să nu mai zic că, dată pe față, atunci când am ieșit nemachiată, m-a protejat de frig și nu am mai avut acea senzație că ”mi se sparg” obrajii în mii de bucățele… Așa că e lesne de înțeles de ce sunt atât de încântată de ea. Detalii tehnice nu are rost să vă dau, le găsiți aici. Eu vă spun doar că am fost taaaare mulțumită de ea. Și, din moment ce a ajuns pentru amândouă, chiar mi se pare că face toți banii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: